Jump to content

Lokking av rev.


Malle

Recommended Posts

Fikk inn en i går kveld like før det mørknet etter 15 min. med Dan Thompson PC-2 . Den svarte etter andre runde med ho-skrik og kom i jevnt trav men ble skeptisk på noe og stoppet og ble stående lenge , når den begynte og gå tilbake snudde den breisida til var det bare og klemme på og det ble knall og fall . 40 gr. V-max i 223'n på ca. 200 m. :D

Link to comment
Share on other sites

Kan se ut som det var rett taktikk å vente med hareskrik til løpetida var på hell og skaren var knallhard. Ble 2 rever på PC 2 idag, 1. og 2. posten. Begge kom etter kun 2 minutter. Lagde forsiktige lyder, og begge revene kom rett mot meg uten å bry seg om å gå ned i vind. For de som jakter i områder med mye trange poster kan det være smart å bruke litt mer forsiktige hareskrik, da du reduserer risikoen for at de runder rundt deg og får vinden av deg mens de er skjult i skogen.

 

Ser ut som skabben er over her nå, og det er adskillig mer rev enn det var i fjor vinter. Håper det blir flere morrasøkter som denne framover :) Blide og utfyllende info på bloggen..

Link to comment
Share on other sites

Ser jeg egentlig kanskje posta innlegget og bildet av reven jeg skaut i morres i "feil" tråd. Fikk inn og fikk skutt min første lokkerev i dag :D Helt rått. Har prøvd ganske mange ganger før uten suksess, men denne gangen brukte jeg mi nykjøpte red river bandit. Den andre, Crit 'r Call har jeg ikke fått inn noe på, men det er jo temmelig lik lyd i de to fløytene. Men tidligere har jeg brukt stort sett mørke og dype toner og idag brukte jeg kun lyse, høye toner. Reven kom etter 15 min. Noen andre som har erfaring med lyse vs dype/mørke toner?

 

Tor Ola: Du og Ulf har vært til stor inspirasjon for meg og jeg har lært veldig mye av dere, både fra filmene deres og bøker og annet du/dere har skrevet! Takk for hjelpa, jeg er helt hekta, særlig etter i dag! Det var heeelt rått :D

Link to comment
Share on other sites

Vært ute å lokka en 10-12 ganger de siste månedene. (på forskjellige poster, i forskjellige type landskap) hvor jeg _vet_ det er rev. Men jeg får de absolutt ikke inn på lokk... jeg gjør helt garantert noe feil, men jeg skjønner ikke hva. Skal lese "om konsten att locka räv" og håper på å bli en smartere jeger etterpå. Men skulle allikevel ha likt å sett hvordan det gjøres i praksis. Er det noen i gjøvik/toten-regionen som får til lokkejakta og kunne tenke seg å ha med en tålmodig og dypt jaktinteressert gutt på tjue en tur eller to for å lære bort noen knep? Ta kontakt!

Link to comment
Share on other sites

Haha posta ikke inlegget i lokketråden i dag heller :lol: Jaja, ble en rev idag også. 30 sekunder fra jeg begynte å lokke til reven lå der :D Ei helt rå helg

 

Brukte lyse toner med pipa idag også så kanskje kan det være det jeg har gjort "feil" før? Begynner å få litt trua på det nå

Link to comment
Share on other sites

Hipp, Hipp! Endelig løsna det med lokkejakta. På lørdag skaut jeg mine to første lokkerever i løpet av en og en halv time ute i skogen. :D:D

 

Forholdene er fine. Snømenden har steget og reven viser større interesse for åta. Samtidig er det lettført slik at han tar seg lett fram.

Første posten er i utkanten av ei myr hvor elgjaktlaget har satt opp et jakttårn. Her har jeg fin utsikt i alle retninger. På lørdag var det svak vind fra sør slik at jeg lokket mot nord mot et tett skogområde med plantefelt. Lokka med Crittr call og prøvde å bruke ganske lyse toner. Etter 5 min kom tispa løpende rett på. fikk stoppa ho på 60m og skutt. Traff litt langt bak i lungereg. så den løp 50m med magen på slep før den la seg...død. :D

 

Post nr 2 er i utkanten av en stor myr med litt spredt furu. Satte meg i sørkanten og lokka nordover mot et parti med bergskrenter og skogdotter som ligger solvendt utover ettermiddagen. Samme oppskrift på lokkinga her. Lyse toner, litt forsiktig i starten og med lytte/speidepauser. Etter ca 15 min skriker ei kråke infernalsk over haue på meg og plutselig får jeg se den. Eksakt fra den retningen jeg hadde regnet med. :) Den kommer i fullt firsprang rett i mot. Stopper den på 80m og smeller den rett ned .

 

Dette var artig! :lol::lol: Blir nok flere turer. Det jeg tror jeg gjorde riktig denne gangen, var å vente til forholdene var gode. :lol: Har nok lokka mye tidligere på nærmest håpløse forhold... :? Men som jeger har man alltid nye ting å lære sjøl om man har holdt på i årevis..

Link to comment
Share on other sites

Kommer akkurat inn fra en liten lokkerunde. I dag tenkte jeg å prøve meg på litt musepip. Slakta en hundeleke i går og fikk ut ei snerten lita fløyte med belg. Satte meg på samme myra som i helga men plasserte meg i litt annen retning pga av mere østlig vind. Hadde vel klemt gjevlig på musepipern i ca 5 min når reven kom......bak meg :evil: Det endte med at den ble støkka. Sprang opp gjennom bergene mens den skreik stygt....følte seg vel lurt?? :lol: Hadde den stående en stund på ca 300m, men skytelyset var litt i dårligste laget. Den blir vel sulten igjen....og da....

 

Noen erfaringer med bruk av musepip med hensyn til plassering og vindretning?

Link to comment
Share on other sites

Var ute en liten tur til med musepipen og jaggu kom det ikke en liten mikkel. Men det er håpløst å få skutt når de kommer inn på 20-30m før man ser dem... :? Musepipen virker i alle fall.....stor takk til hunden. :lol:

 

Ellers er det mye skriking og bjeffing å høre. Brunsten er nok i full sving.

 

Dusty; Det kan virke som om man bare må bestemme seg for å sitte i en retning med musepipen på litt trange poster.....eller ta med hagla....? Vanskelig å snu seg i snøen uten å lage lyd.

Link to comment
Share on other sites

Stemmer det, angående hagla tror jeg det kanskje kan bli like vanskelig da reven ofte får teften av deg ganske kjapt innenfor haglehold, men har ingen erfaring der.

Sett deg slik at det er vanskelig/utenkelig at reven kan komme bakfra ihvertfall. På trange poster blir det vanskelig uansett tror jeg, en liten anelse om hvor reven kan tenkes å komme fra kan du jo gjøre på dagtid ved å sjekke dyretråkk og slikt, men litt flaks ved lokking på trnge poster må man nok ha.

En ting kan være å ikke ligge på bakken om du gjør det. Sitt heller, da har du mye større bevegelighet.

Link to comment
Share on other sites

ENDELIG!! :D Har lokket og lokket mange herrens timer både før jul og nå etter brunsten, og aldri fått det til. Men idag klarte jeg endelig å få inn reven! :) Hadde svak vind mot sørvest, og satte meg i kanten på et jorde med utsikt østover. Hadde lokket i 10-15min, så kom det en ganske så stor rev ut av skogen rett øst for meg. Hadde satt meg i litt feil vinkel så jeg måtte snu meg litt for å få skuddmulighet, men da var reven allerede for nærme. Den oppdaget meg ikke (Takk X3M1 kamo), men den fikk vind av meg og stakk av så fort som bare F...:(

 

Men er veldig glad for at jeg faktisk klarte å få inn rev, det hjelper etter utallige timer uten resultat. Helt vanvittig spennende! Glad det er en stund igjen av sesongen :D

Link to comment
Share on other sites

Holder til i øvre Hallingdal, og har i det siste sett mye rev på farten til alle døgnets tider. Kjøpte meg en Red River Bandit i høst, og prøvde den så vidt på den første snøen en liten tur, uten hell. Har hatt lite tid i vinter til å sette meg inn i dette da jeg aldri har vært borti lokkejakt, men har fulgt litt med og lest litt her på forumet gjennom vinteren og plukket opp diverse småting.

Fant ut at jeg skulle ta turen ut på skareføre idag med min fars rifle, litt usikker på hvilken ammo rifla var skutt inn med ble det litt lotto når jeg skulle plukke patroner i boden, men havnet på en norma patron med 9,1gr kule.

Satte meg ned på posten rundt klokken 06.00 falt til ro før jeg dro igang noen runder med Nordik Crying Bird fløyten, etter noen runder med denne gikk jeg over på Red River banditen. satt vel kanskje 20 min med denne før jeg så en rev kom tassende i andre enden av myra. Pulsen vart vel så høg som den aldri har vært og reven tuslet nærmere og nærmere på 80-90 m fant jeg ut at jeg bare måtte skyte. Reven falt om kull og lå og sprellet en stund. Tenkte denne var sikret og hadde et bredt glis om munnen, men plutselig spratt reven til og for av gårde oppover lia. Da jeg kom bort på skuddstedet lå det både pelsrester og bloddråper på skaren, men selvsagt ikke noe utover dette. Reiste hjem etter skia og for oppover lia på let etter denne i et håpløst forsøk med hagla på ryggen i tilfelle krig. Så ikke snurten til reven noe mer, og ikke fant jeg noe mer blod. Kjedelig med skadeskyting, trolig pga et ukjent våpen, men nå vil jeg nok annse meg selv som bitt av basillen for dette var et kick. Nå må jeg få skutt inn rifla før det blir en ny tur ut igjen i kveld eller i morgen tidlig.

 

Hvordan er erfaringene deres med tanke på å bruke samme posten flere ganger innenfor et døgn? Er dette noe som skjelden gir uttelling eller er det litt hips om haps? Skal jo ut ifra observasjoner være flere rever i området. Lurer forsåvidt også på om det er noe poeng i å sette seg ned igjen å fortsette lokkingen etter en skuddløsning som jeg hadde idag, eller gjelder det å finne seg en ny post da, og i tilfelle hvor stor avstand bør det være til en ny post?

 

På forhånd takk for svar!

Link to comment
Share on other sites

Gjorde en snutt med ett lättare sätt o göra fågelljudet för er som har svårt för o få till det :D

 

http://www.youtube.com/watch?v=MpBA5OtIZoY" target="_blank" target="_blank

 

 

Mvh.

bra flex. du har hjulpet meg mye. bra filmsnutter. jeg har hatt litt uflax i det senere, men vært veldig nære å få skutt. hatt den i zeissén flere ganger, men ventet til at den skal komme nærmere. det har den ikke gjort :evil: . snart sitter den. skal ut i morra tidlig. får prøve da. hvor lenge kan man forvente at de kommer på parrings skrik?? bor litt nord for oslo.

Link to comment
Share on other sites

Vel. Den reven du skøyt på kommer vel aldri mer på lokk. Sannsynligheten for at det var flere rever som fikk med seg lokkelydene dine og skadeskytingen er også til stede, og hvis noen av de kobler de to sammen, og kanskje til og med lokkelyden din med menneske så vil det bli veldig vanskelig å få lokket inn flere rever med den lyden, og på den posten. (Hvert fall på en liten stund.) Mitt forslag er å prøve en annen post, og kanskje en annen lyd. Hvis du jakter i tilsynelatende revtette marker, så kan fuglelydene være veldig effektive. Pass på da, at med fuglelydene så lokker du på rever som er nære deg, så snik med den absolutt største forsiktighet inn på post, og la kanskje området roe seg ned ved å sitte stille på posten i 5-10 minutter på post, om du tror at det er en sjans for at reven har hørt noe... Man kan ikke være for forsiktig når det kommer til det her er det jeg har skjønt, så det er mine tips hvert fall.

Link to comment
Share on other sites

Vel. Den reven du skøyt på kommer vel aldri mer på lokk. Sannsynligheten for at det var flere rever som fikk med seg lokkelydene dine og skadeskytingen er også til stede, og hvis noen av de kobler de to sammen, og kanskje til og med lokkelyden din med menneske så vil det bli veldig vanskelig å få lokket inn flere rever med den lyden, og på den posten. Jeg skøyt ikke. bare ventet
Link to comment
Share on other sites

Da har det endelig løsnet. Jeg vet ikke hvor mange timer, dager, uker jeg har brukt for å prøve å lokke inn denne krabaten!

 

Der jeg satt i en skog tarm og blåste i fløytene mine, hadde jeg nesten gitt opp håpet, Thompsen fløyte var i ferd med å bli kastet på bålet. Frustrasjonen var en faktum og hadde nådd en ny høydare. Jeg hadde startet rolig med en fugleskrik dings og jobbet opp til hareskrik, ikke snurten av reven.

 

Da jeg satt og vurderte om jeg skulle gi meg pga mørket bestemte jeg meg for å prøve "Trøndermusa", neimen kom det ikke en liten j**el. Akkurat som i alle Ulf Lindroth sine videoer. Reven krysset jordet for å få vinden av meg, hadde den på 178m. Kjente at hjertet slo litt ekstra, blåste litt til og nærmere kom den. 106.5m datt den i bakken med en 85gr Sierra mitt i brystet. YEESSSS!!!

 

Mikkel 4789 - Meg 1

 

Skal nok klare å utligne denne skåren etterhvert.

 

Takk til Tor Ola Delhi for en meget bra kurs jeg deltok på for en måned siden.

 

normal_Revnr1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Vel. Den reven du skøyt på kommer vel aldri mer på lokk. Sannsynligheten for at det var flere rever som fikk med seg lokkelydene dine og skadeskytingen er også til stede, og hvis noen av de kobler de to sammen, og kanskje til og med lokkelyden din med menneske så vil det bli veldig vanskelig å få lokket inn flere rever med den lyden, og på den posten. (Hvert fall på en liten stund.) Mitt forslag er å prøve en annen post, og kanskje en annen lyd. Hvis du jakter i tilsynelatende revtette marker, så kan fuglelydene være veldig effektive. Pass på da, at med fuglelydene så lokker du på rever som er nære deg, så snik med den absolutt største forsiktighet inn på post, og la kanskje området roe seg ned ved å sitte stille på posten i 5-10 minutter på post, om du tror at det er en sjans for at reven har hørt noe... Man kan ikke være for forsiktig når det kommer til det her er det jeg har skjønt, så det er mine tips hvert fall.

 

 

 

jeg skøyt ikke. den snudde bare.

Link to comment
Share on other sites

Lokket i Talåssætra.

fikk høre at den skreik, så jeg og en kompis som egentlig skulle skyte lurte oss bort til et jorde som jeg var 100% sikker på at den kom på da jeg lokket og det gjorde den. han hadde ikke ordentlig tak på den så jeg fikk ta jobben noe som ble grundig gjort :)

Link to comment
Share on other sites

Takk for tipset

 

Vasågod :D

 

Gjorde en snutt med ett lättare sätt o göra fågelljudet för er som har svårt för o få till det :D

 

http://www.youtube.com/watch?v=MpBA5OtIZoY" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank

 

 

Mvh.

bra flex. du har hjulpet meg mye. bra filmsnutter. jeg har hatt litt uflax i det senere, men vært veldig nære å få skutt. hatt den i zeissén flere ganger, men ventet til at den skal komme nærmere. det har den ikke gjort :evil: . snart sitter den. skal ut i morra tidlig. får prøve da. hvor lenge kan man forvente at de kommer på parrings skrik?? bor litt nord for oslo.

 

Kul att deu har haft nytta ut av dom :D

 

Mvh.

Link to comment
Share on other sites

Hei Flex. Har du prøvd å lokke på den måten når du har rev i syne? Legger de merke til bevegelsene du gjør med hånda? Og et spørsmål til, tar membranen noe merkbar skade ved slik bruk? Hilsen Stian :)

 

Nä rörelsen är så liten så det skrämmer inte räven!

 

Membranet slits inte av den rörelsen :D

 

 

Mvh.

Link to comment
Share on other sites

Ble en fin hannrev på ca 8kg på lokk idag. Kom etter 10 min lokking med hareskrik- Dan Thompson pc1. Brydde seg ikke om å gå rundt i vind, den gikk rett på lyden. Prøvde å stoppe den på ca 100m med bjeffing, men den brydde seg ikke. Får ikke hvilepuls av sånt! :overrasket: Gikk ned i smellen på 60m. Hadde inn 2 rever til på en annen post, men de fikk vær av oss pga skiftende vind.

Link to comment
Share on other sites

Lokka inn min andre rev i går kveld. Postet på en vei på oversiden av en hogstflate med vinden i ryggen utover flata. Var "overbevist" om at reven ville dukke opp på flata nedenfor eller til venstre for meg, eller evnt. komme rekende etter veien til venstre. Hadde også trua så jeg valgte å bli på post og lokke lenge. Etter en times tid vrir jeg hodet til høyre for å kikke videre oppover veien 90 grader til høyere for meg, og sannelig ser jeg en mørk flekk som ikke passer inn. Blir sittende dørgende stille, og ser mikkel svinser et par ganger frem og tilbake før'n forsvinner. Da reiser jeg meg og setter meg på kne, og legger ann børsa i riktig retning før jeg blåser et lite hareskrik etterfulgt av noen revebjeff ett par minutter senere. Til slutt prøver jeg med noen musepip for å se om noe av det kunne få mikkel nysgjerrig nok til å ta en ekstra kikk. Men den gang ei. Sporene viste at mikkel hadde vinklet rett inn i skogen på oversiden av veien og hogstflata etter jeg mistet den av syne.

 

Det er veldig vanskelig å skifte stilling/legge ann børsa på nytt langt til høyre på trange poster merker jeg.

 

Flere som har erfaringer med dette? Hva gjør dere i såfall for å bøte på dette?

 

Trolig må man vel bare finne seg i at man ikke får dekket alle kanter samtidig... :?

Link to comment
Share on other sites

Det er veldig vanskelig å skifte stilling/legge ann børsa på nytt langt til høyre på trange poster merker jeg.

 

Flere som har erfaringer med dette? Hva gjør dere i såfall for å bøte på dette?

 

Bare beveg deg når reven beveger seg. Og sett opp en bulvan 5-15 meter forran deg, så fokuserer reven på den og ikke på deg. Og kamuflasje, selvfølgelig.

Link to comment
Share on other sites

hvordan er mulighetene for lokking med tysk håndlaget kaninskrikfløyte og tysk håndlaget fugleskrik på denne tiden av året? Kan dette fungere nå, eller er dette kun sommerfløyter? Evt spe på med Crit'r call hareskrik hvis ingenting dukker opp på de andre fløytene..

 

Skal lokke i kulturlandskap, utover jorder...

 

Takker for tips av dere som kan dette med revelokking. :)

Link to comment
Share on other sites

Har bladd gjennom de fleste sider...... 3000+ innlegg. Det er litt av en tråd å gå igjennom. Men sitter med noen små spørsmål

 

- På østlandet er vel skare et ukjent begrep i lav landet, på de større flatene 300m+ gjelder fremdeles hareskrik i kulturlandskap uten snø?

 

- Apropos flater, når Ulf og andre snakker om trange pass. Hvor trangt er det? 150m fri sikt til skog?

 

- Og hva regnes som ideelt (hvis det er noen sånt)? Tidligere i tråden så snakkes det om 300x300

 

- Lokking på dagtid? Er dette noe som funker i avsides liggende områder?

 

- Bruk av bulvan. Funker dette bra? Har noen laget en selv? Hvis så send gjerne PM, litt max mekker virksomhet er ypperlig.

 

- Kommuner med skuddpremie på sør-østlandet?

 

Håper noen tar seg litt tid til å svare.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...