Jump to content

Schultz & Larsen-Klubben


Drilling

Recommended Posts

4 timer siden, hewi skrev:

 

S&L anbefaler at man trekker til den bakerste først. Heller ikke nødvendig å "blod-stramme" med 8Nm. Skjeftet trenger ikke mere enn 4,5Nm

Min schultz trives best med 6Nm på løpsskruene. Da får jeg de tighteste samlingene. (6,5x55)

Det er flott. Da har du din fremgangsmåte, og jeg har min. Det viser bare at enhver må finne det som passer sin børse best. Jeg har prøvd med lavere moment, og da går børsa i hytt og pine. Uansett så må man se momentet som et tall lest ut i fra sin egen momentnøkkel da det kan variere fra nøkkel til nøkkel. Noen bruker gjerne en fra Biltema, mens andre bruker Snap-On. Det spiller egentlig ingen rolle så lenge man bruker den samme nøkkelen med sitt eget moment og sin egen måte å trekke på. Mine nøkler kalibrerer jeg, og holder meg kun til de. 

Nå er ikke vel ikke 8 Nm direkte det samme som å «blod-stramme». Tar jeg ikke mye feil, så er boltene 10.9, og de skrues inn i stålgjenger av høy stålkvalitet. Det er også forsvinnende lite forskjell i trekkemåte som skal til før man er oppe i 2 Nm unøyaktighet i det nøkkelen klikker. Prøv i et testaparat, og få en aha-opplevelse. 

Derfor må enhver finne sin metode, og holde seg til den. Slik er det bare med S&L. Liker man det ikke, så må man heller kjøpe Blaser. Der trengs ikke noe moment eller andre rutiner...hiv de sammen og skyt.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Som du sikkert vet er momentnøkkel et presisjonsverktøy som trenger en hvis pleie, dvs. reglemessig kalibrering og nullstilling etter bruk.

  

243 win er et annet problem, for det første få jeg stor høyde forskjell fra 6,5x55. Jeg opplever også for å oppnå samling må jeg opp mot maksladninger dvs.

ca 1000 ms for en 75grain kule, hvor jeg finner samling for 87grain V-max og 95 grain   Nossler spizzer aner jeg ikke. Samlingen ligger mest sannsynlig 

i samme leie som fabrikk ammo.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...


Gruppebilde av favorittene mine 😁

 får en helt egen følelse av kvalitet når man plukker opp en s&l rifle!

Hadde egentlig en kkc stokk når jeg kjøpte legacy, men den ble fjernet pga. Jeg likte orginalstokken bedre.

 

Må inrømme at legacyen er favoritten min, men dl ligger ikke langt etter på lista ;)

 

Legger også ved bilde av innskytning av kina "swarovski" på legacyen

 

IMG_20190415_203002_567.jpg

IMG_20190415_092950_7.jpg

IMG_20190415_091929_5.jpg

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Hei! Vurderer å kjøpe en Schultz & Larsen Classic 308 Win, til å ha til elgjakta. Er fersk på storviltjakt, har kun jaktet småvilt til nå. Spørsmålet mitt er følgende, er Classic en eldre modell enn Classic DL? hva er så forskjellen? Riflen jeg tenker å kjøpe er fra 2005.

 

Hilsen Magnus

Link to comment
Share on other sites

Da er det like før jeg kan erklære meg som medlem. 

Har en Classic dl med picatinny på tur i posten.

Skal hente en Zeiss V6 2-10x50 i morgen,

men er usikker på hvilke ringer som passer kikkert og rifle.

Bygger skinna såpass mye at det blir bra med QD/QRW "low" eller må det bli "medium"?

I første omgang blir det skrudd på en Hausken demper (5cm dia).

 

Løpene er i 22-250 og 6.5x55. Jeg vurderer sterkt 3006 løp for å komplettere.

Noen som har erfaring med a-tec H2 i et slikt oppsett?

Hadde vært ypperlig om man kunne stokke inn og ut med moduler og riktig frontstykke for mest mulig demping.

Blir dette for mange Ole Brum ønsker?

:-)

Edited by nof
Link to comment
Share on other sites

@Magnus oppi Nord

 

image.png.4328946b0e11be91cec249301347f3ba.png

Mærket: Schultz & Larsen, "Classic" og Classic-DL Starter v/No.  C 200001. Lavet fra 1 april 2005. Med krympet piber, 56 cm. = (Ikke til pibeskift). Pris: 07-04-2011. 7500 kr. + 1000 kr. for Links Mod. 95% med Wegu bagkappe. Fra 2003 med org. S&L kikkert mont. Senere Classic-DL til pibeskift og fra 2008 med gevind til lyddæmper, m m. Pris:  10000  kr. Pris: Mag. cal. 11500 kr.Gengivet af mig, efter samtale med Jørgen Nielsen,  S&L Rask Mølle, 07-04-2011

Mvh svehella

image.png

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Jeg har 22-250 men ikke i Schultzen (enda). Den eneste bakdelen som jeg ser mot 223 er at du må lade selv for å få billig ammo. At 22-250 er en løpsbrenner er litt skremsel, men man kan lett lade den ned til 223 fart for å spare løp og matvilt. Selv skyter jeg mest Nosler CC 52grs i 1080m/s som er midt på treet.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 weeks later...

Hei

Alle modellene som vises på Schultz & Larsen sine sider har løpsbyttesystem. Disse kalles for DL. Victory har et sluttstykke som har et håndtak som er vinklet svakt bakover slik at det ikke passer Classic som er rett ned. Stokken på Classic passer ikke Victory og omvendt. Det vil vises inne på siden hvilke kaliber etc. som leveres til hvilket våpen.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hei

Jeg får melde meg inn i klubben. Var nylig på Stoa og hentet en Schulz Larsen Classic DL i 30-06 Springfield. Den har syntetisk stokk og 53 cm lang pipe. Den har ellers en Leupold VX-R 3-9x50 og en Superdome demper.

 

Med det samme er det en ting jeg kan spørre om: Jeg låser bare inn sluttstykket. Hvordan får jeg spent ned slagfjæren før jeg legger det vekk, og hvordan får jeg spent den igjen før jeg setter sluttstykke i våpenet igjen?

 

Link to comment
Share on other sites

Har nå hatt min Legacy i 3-4 år og jeg er meget fornøyd.

Har løp i Rem222 og 6x45 og jakter fugl og rådyr.Nærmest skreddersydd som småvilt rifle.

Har ikke hatt noen problemer opp gjennom årene.

Presisjonen i begge kaliber er smått imponerende.

Kaliber 222 (twist1:10) dekker alt av kuler fra 35-65 grn.

Kaliber 6x45 (twist1:8) dekker alt av kuler fra 58-90 grn

Løpsskifte fungerer brillefint når en bruker momentnøkkel.

Den store fordelen med Legacy er som jeg ser det at den er en "rendyrket" småvilt rifle fra bunn av. Bla støtter magasin og kammer over 60mm. col på patroner. Dette er avgjørende for tyngre patroner i 6x45, eks 85-90 grn.

Dette kan ofte være utfordringer på eks. Sako Vixen (57-58mm).

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker S&L montasje 30mm lav, disse passer akkurat til Swarovski Z8i (1.7-13.3x42)

Har jaktet mye rype med 222 kaliber og Sako 50grn kuler. I den grad det ikke blåser på fjellet er dette en "dødelig" kombinasjon for rypa sin del.

 

Hvis du er ute etter en ren småviltrifle, og skal kjøpe en "ferdig" til bruk tror jeg ikke du finner noe bedre.

Mange bygger custom utgaver av Vixen eller tilsvarende, men dette bygg på kompromisser hele veien. Hva du da må betale er vel også tilnærmet hav en ny Legacy koster.

 

Link to comment
Share on other sites

OK, takk for info. Tenkte .223 i første omgang siden jeg ikke har knotet meg til å begynne lade selv enda. Vet ikke hvor viktig twisten på løpet er til dette bruket er. Er vel 1:8 som er lurest å velge?

 

Har fra før både 6.5 og 17HMR til rype/rev, men tenker å veksle de inn i en lett og kompakt rifle. Har en 8mm(8x57) også som jeg bruker til elgen og som jeg kan bruke på de ekstra vindfulle dagene på fjellrypejakta.

 

Link to comment
Share on other sites

Twisten kan være avgjørende, som sagt jeg hadde twist på 1:10 i mitt rem222 løp. Dette dekket kuler fra 30grn. til 65 grn.

Med 1:8 twist kan du nok gå helt opp til ca. 80grn kuler.

Hvordan 1:8 dekker kuler i området 30-40-50 grn vet jeg ikke, normalt skal vel ikke spille noe rolle.

Hvis du ikke tenker på å lade selv, spiller vel ikke twist på 1:8 eller 1:10 noe rolle, men for oss andre lade "nerder" er det viktig.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

På 3.11.2009 den 14.59, Drilling skrev:

 

Rudolf Sand Brukte en S&L M-60 i kal: 7x61 S&H (Sharpe & Hart) som senere Nils Kvale modifiserte til 7x61 Super.

Så vidt jeg kan huske, ligger det en artikkel på nettet som heter "Rudolfs Riffel" , for den som ønsker å fordype seg.

Har lett etter denne artikkelen,men har ikke funnet den.Noen som har et tips?

Link to comment
Share on other sites

Vurderer å kjøpe en brukt Shultz & Larsen Victory men den har direkte jaktavtrekk noe jeg ikke kan bruke. Spørsmålet er om det bare er å justere det om til et to trins trykkpunkt avtrekk (match avtrekk) eller om det er noe som må skiftes ut for å få det til.

Link to comment
Share on other sites

@bardp

Nei Bardp, jeg har begge deler og de er bygd opp forskjellig med forskjellige stillskruer og funksjoner. Direkteavtrekk har to stillskruer, mens trykkpunktsavtrekket har tre. Du kan også stille vandringen på jaktavtrekket, men ikke vekten på vandringen. Da blir jaktavtrekket mer som ett avtrekk med en slarkete avtrekker. På trykkpunktsavtrekket kan du stille lengden på vandringen samt tyngden på trykkpunktet/vandringen. Kjøper du rifle av en forhandler som Jakt og friluft, velger du selv hvilket avtrekk den skal leveres med. Trykkpunktsavtrekket er like godt som Sauer 200 sitt. Som jeg også har.

Edited by svehella
Link to comment
Share on other sites

@bardp

Jakt og friluft har trykkpunktsavtrekk til salgs. Jeg hadde trykkpunktsavtrekk på den første Victoryen jeg kjøpte, dette er en linksutgave så den har sikringen på feil side. Kjøpte direkteavtrekk hos Jakt og Friluft. Prisen husker jeg ikke, og det var et direkteavtrekk jeg kjøpte. De hadde begge avtrekkstypene inne da. Samt links magnumbolt også, samt magnummagasin.

Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg mener Rafdal er meget dyktig, skulle det være noe å sette fingeren på så er det at han har, eller i hvert fall hadde en hang up på striper....

Jeg er ganske så sikker på at jeg ønsket meg svart stokk, vel det ble det ikke. Nå er jeg vant til stripene, men skal jeg en gang lakke den om blir den nok ensfarget mørk.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...