Jump to content
nordlandsdrevern

Beef Jerky

Recommended Posts

Kjapt spørsmål, hva tror dere om å bruke diverse fugler til å lage jerky av?

 

Jack Link har jo Chicken bites.

 

Går man fram på samme måten bare med tykkere biter?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har nettopp laget min første batch med jerky. Blei kjempe godt. Dette skal gjøres oftere. Takk for alle tipsene

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noen som har prøvd seg på Bever? Jeg har en bever i frysen jeg vil prøve og lage noe av. Hvis noen har noe som bever er perfekt til men som ikke er jerky hadde jeg satt pris på en pm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dersom noen etterlyser en søt marinade ville jeg forsølt meg på noe a la TGI Friday sin Jack Daniel BBQ.

Finnes noen verjsoner på internett for denne. Men i basis så er det hvitløk og sjalotteløk som skal bli myke i stekepannen.

Masse brunt sukker som varmes forsiktig i pannen, tilsett vann, worchester, salt, chili evt. whisky. alt etter egne preferanser.

Jeg har brukt dette tidligere til å ha på spareribs. Det blir skikkelig snadder. Mye billigere enn å kjøpe ferdige sauser ihvertfall, og da har du ingen olje i sausen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da står jerkyen i ovnen! :) har prøvd 2 forskjellige marinader dem

Har stått i natt, er det noe måte å kjenne eller se på jerkyen om

Den er ferdig? :) vil ikke den skal bli får tør, den har stått inne kun i 1 time nå, håper på svar så fort som mulig :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Artig å lese at fler prøver seg på Jerky. Selv skjærer jeg kjøttet i 1,5cm tykke skiver, legger dem på ei rist på kjøkkenbenken med salt og pepper uten noen form for fuktighet eller olje i ca 12-14 timer. Da har det meste av kjøttsafter tørket/rent av. Så setter jeg dem i ovnen på 55grader med døra på gløtt. Her koser de seg i nye 12-14 timer. Da er de slik jeg liker den, lette tørket, men ikke harde. Førtsatt såpass med fukt at de er lette å ta en bit av. Men holder seg lett i 10-14 dager uten bruke av kjøleskap, selv om jeg stort sett har gafla i meg det meste i løpet av et par dager. Konsistensen når jerkyen er ferdig? Tenk kald, grillet kotelett et par timer etter grillen er kald, men mer juicy. Har prøvd med oljer, men liker de best uten og har mer suksess uten..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har vakumpakket beef jerky mange ganger,men det er mest for at det ikke skal tørke ut mer en det jeg vil... 

blir aldrig liggende lenge nok til at det blir dårlig... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...