Fubi Posted October 18, 2009 Share Posted October 18, 2009 Idag tok jeg min første skogsfugl, å valget falt da på ei Rugde. Vi gikk helt på grensen av terrenget vårt, å bikkja suset litt rundt både i vårt, å nabo terrenget. Da lyden fra bjella stilnet og bikkja selvfølgelig fikk stand litt oppi nabo terrenget. Vi var forøvrig på vei et annet sted, så vi forlot bikkja i stand oppi skråningen, og gikk innover i terrenget vårt. Så plystret jeg på bikkja for å få den inn igjen, å da gjorde hunden et sjakktrekk! Den løp nemlig å støkte opp fuglen den hadde i stand, å den tok flyturen ned skråningen å rett over hodet mitt. Jeg heiv meg på børsa å jaggu datt den! Skikkelig gull treff! Men det jeg nå lurer på..... Skal Rugda henge til modning eller taes med engang? En annen kamerat av meg som jaktet i et annet terreng fikk 2 rugder idag og, han sa at rugda ikke skulle modnes, å han har gjort opp fuglen å lagt den i frysen alt. Med hilsen ferskingen Fubi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malle Posted October 18, 2009 Share Posted October 18, 2009 Idag tok jeg min første skogsfugl, å valget falt da på ei Rugde. Hvis man kan velge bør man vel velge tiur? Rugden kan du modne som alt annet fuglevilt, men det trenger ikke nødvendigvis å bety 40 døgngrader. Jeg pleier stort sett å fryse fuglen etter 20- 30. Rugde er god mat, men ike inviter til storfest før du har et par til ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fubi Posted October 18, 2009 Author Share Posted October 18, 2009 (edited) Takk Malle! Da får den henge litt til! Jeg hadde kun rugde å velge i denne gangen gitt! Får satse på noen fugler til før jeg ber inn til matfest ja Edited October 18, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evert Posted October 18, 2009 Share Posted October 18, 2009 den enste rugda jeg har skutt havnet på bordet samme kvelden. mør og fin, smakte fortreffelig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipheron Posted October 18, 2009 Share Posted October 18, 2009 Går fint å tilberede uten mørning men den blir enda bedre hvis den henger litt, det er derimot ikke noe sjakktrekk å gjøre den opp før den går i frysen, den holder seg bedre med fjær og innmat på plass. Selvsagt hvis den bare er en snartur innom frys går det fint å gjøre den opp først men personlig fryser jeg rype og skogsfugl hel, innpakket i avispapir og plast. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
202 outback Posted October 18, 2009 Share Posted October 18, 2009 Rugda kan henge noen dager, men jeg ville ikke hengt den like lenge som en rype. Det lange nebbet til rugda er til for å fange meitemakk, så det er ikke bare bær og urter i kråsen til rugda. Fra gammelt av ble en rugde byttet mot to ryper, og rugda skulle tilbredes med hals,hode og nebb når den ble servert på resturant. Dette for at ikke resturanteiere skulle lure gjesten. Personlig liker jeg ikke rugde like godt som rype/orrfugl, noen fuglehunder vil heller ikke appotere rugda grunnet den sære lukta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dk Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Italiernerne, som er gale etter rugda, pleier å henge den med spiker gjennom undernebbet, og når fuglen faller ned er den ferdig. /D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
308Winchester Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Har skutt et par rugder på vårtrekket er i Ungarn. Fikk med meg 3 stykker hjem, de hadde hengt i en par dager, hadde det vært opp til meg skulle de nok hengt et par til, men kjøttet var mørt og fint.. Tok ut bryststykkene og surra ei bacon skive rundt før de blei stekt rosa i panna. Kokte kraft på skroget som sammen med litt fløte blei saus. Må si at rugde var det hittil beste fuglevilt jeg har fått. Den slår rype, fasan, vaktel, orr/storfugl, trost, due, and og gås Så god middag 3 stykk holdt forresten til 2 pers. Hvis den ene tilhører det smukke kjønn såklart Johan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fubi Posted October 19, 2009 Author Share Posted October 19, 2009 Åhh.. det hørtes godt ut winchester! Får se om det blir en tur til i helga, kanskje det dukker opp fler! Kammeret er et glimrende forum altså! Man kan jo nesten sette en stek i ovnen, logge inn, å spørre om hvor lenge den behøver å stå i. Kjappe gode svar! Tusen takk for mange gode svar. Gleder meg til å smake. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.