Jump to content

Reinsjakt Øyer


pølsa

Recommended Posts

[...]er det noen som har noen erfaringer fra området?[...]

 

Har hatt kort der de siste 2 årene, og kan kanskje komme med noen småtips...

 

Er det fint vær og høstferie for skolene i mjøstraktene, eller bare søndag og fint vær, er det til tider veldig mye folk som går tur/plukker bær/etc. Det er egetlig ikke noe problem, men det krever at man er forsiktig og att man har tolmodighet og sinnsro nok til ikke å tilte i vinkel om en uheldig soppsanker skulle støkke flokken du har brukt 3 timer på å åle deg i posisjon på. At man er ekstra påpasselig med våpensikkerhet og er nøye på å trekke tilbake sluttstykket og henge rifla på ryggen når man møter ikke-jegere bør være en selvfølge, men er ekstra viktig her.

 

Jaktmessig: Øyer er, som du sikkert vet, helt i sør av ett større vilreinområde. Det betyr at har det blåst sydlige vinder i 14 dager er terreget fullt av rein, og her det blåst nordavind i 14 dager er det "litt" sparsomt med dyr. Steder det er lurt å gå:

- Myrene mellom Lyngkampen og Øver-Åsta; her er det av og til større flokker, og "nesten alltid" streifdyr eller grupper på 2-3-4 dyr. Er det mye ferdsel i området trekker ofte reinen inn mellom trærne og er da rimelig lei å få øye på, og det er enda værre og få ren skuddlinje og sikker bakgrunn. (her er du "midt i turterrenget" så skudd uten 100% sikkert kulefang er nei nei og fy fy)

- Eldådalen og området rundt/mot Eldåhøgda; Fra Høgfjellet eller Skardkampen har du goood oversikt over dette området. Har du en dugelig kikkert og kaffe på termosen er det ikke en dum ide å sette seg til å speide etter dyr her.

- Nordsiden av Skardkampen; Her går det en gammel trekkrute som reinen ofte/alltid følger når den skal forbi, er du av den tålmodige typen går det an å postere her. Nøyaktig hvor man bør sette seg ser man av mengden rein-drit, gamle dyregraver og skjulesteder/poster bygget i steinura av ulik dato (både helt nye og 1000år gamle). Selv har jeg ikke tålmodighet til å sitte stille i timesvis, så jeg har valgt andre taktikker.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...