Jump to content

Hvordan demontere Gebrüder Merkel hagle?


Snickabo

Recommended Posts

Jeg har en eldre Gebrüder Merkel hagle som har en "bli ny" periode foran seg og da dukker det opp div spm. Første er; Hvordan demonterer jeg hagla?? Jeg mener ikke hvordan får jeg pipen fra stokken, men låskassen fra stokken?? Er dette noe jeg burde holde meg unna, eller er det bare å løsne skruen i skjeftet og så er den løs?? Noe som spretter ut som jeg bør være oppmerksom på????

 

Er det ønskelig med bilder etterhvert skal jeg nok få til noe...

 

Snickabo

 

 

Edit:

Denne passer kanskje bedre i Børsemaker - prosjekttråden.. kan gjerne flyttes om det er ønskelig..

Link to comment
Share on other sites

Normalt gjør du slik:

 

Skrur ut treskruene mellom avtrekkerbøylen og stokken. Så skrur du av avtrekkerbøylen. Deretter er det tre skruer under som må skrues ut Den bakerste er under der avtekkerbøylen satt. De to fremerste har svært smalt skrutrekkerspor og er lett å ødelegge. Du må ha en skrutrekker til hver av skruene og de må passe perfekt. Når disse skruene er ute må du løsne avtekkerplata og lirke mekanismen ut av stokken.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hvis du har vinkelsliper eller smergelskive, så kan du modifisere et sånt billig skrujern til å passe i dei skruene. Det er forferdelig dumt å ødelegge hagla eller skruene, ved å bruke vanlige skrujern. Børsemaker skrujern er litt tynne og konkave, for å passe sånne type skruer, så du må spisse skrujernet litt, før du prøver det på dei...

Link to comment
Share on other sites

Det er riktig som nevnt, men i tillegg må/ bør hanene være spent før demontering om jeg husker riktig. Sjøl bruker jeg å lage sporene i skruene mer "brukervennlig" (etter at de er ute) ved at jeg tar baufila. Da blir skruesporet akkurat passe for seinere demontering. Har gjort det på alle østtyskerne jeg har hatt kloa i. Sikkert helligbrøde for mange, men om en er nøye blir det slett ikke ille.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...