Jump to content

Fjerne oksidert olje fra kolbe


Recommended Posts

Vil rense treverket på ei hagle som har fått litt for mye owatrol/olje el. på seg. Det har lagt seg lagvis, og er nesten blitt som plastikk utenpå hagla mi. Hvordan får jeg det vekk uten å ødelegge treverket? Tenkte jeg kom til å slite det vekk, men dette har bare skjedd der hagla har mest kontakt med hud. Har vurdert å pusse det ned med fint sandpapir, men er redd for å gjøre unødvendig skade... Stalltips mottas med takk!

 

-Rune Rullings-

Link to comment
Share on other sites

Hei Raudnakke! Takker for flere inspirende innlegg! Tar litt selvkritikk for dårlig research i forumet på forhånd... Ser ut som sikling er den desidert beste måten å få bukt med den gamle finishen på. Likevel er jeg litt redd for å skrape vekk treverk, men det er kanskje ikke noe stort problem? Jeg tenker særlig da på de buede/kantede delene av våpenet. Problemet med våpenet mitt er at det har enkelte flekker med tykk finish, og enkelte mørke områder der man glipper "helt igjennom" finishen. Ellers er stokken nokså fin.

 

Du skriver også at du vasker med vegetabilsk terpentin. Fungerer dette som et løsemiddel, eller har terpentinen andre egenskaper?

 

Uansett: tusen takk for grundige innlegg på forumet. Dette er 10 ganger mer enn det jeg drømte om å få svar på!

Link to comment
Share on other sites

Korrekt utført er sikling den metoden som er mest skånsom for treverket....

 

I den tråden jeg linket til viser jeg faktisk forskjellen på sikling og pussing der du kan se at der en etter sikling trenger minimalt med etterpussing, behøver de flatene som har fått fjernet gammelfinishen med pussepapir betydelig etterpussing for å fjerne ripene fra den første pussingen.

 

Terpentin er et løsemiddel som er kompatibelt med oljebehandlinger og det er ypperlig til å vaske før oljing... Det gir deg også en ife om hvordan sluttresultatet vil bli.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...