Jump to content

hagle med pistolgrep, godt å skyte med??


Ole_Netland

Recommended Posts

Det har seg slikt at jeg har en remington 870 som jeg tenker å bytte stokk på for dette er ei hagle jeg kommer til å dra med på steder hvor den kan få litt røff behandlig, så da skal trestokken av og på med ett syntet skjefte.

 

Så har kikket litt på midway, og der er jo et hav av stokker og velge i, og så legger jeg merke til en del stokker med pistolgrep, så det jeg lurer på da er: hvordan er det å skyte med hagle med pistolgrep? Tenker da på fluktskyting på både vilt og leirduer. Eller bør jeg holde meg til en orginal syntetstokk?

 

Ser jo på slikt som denne, stilig, men kanskje ikke helt lov pga foldestokk, men om enn ser bort fra foldestokken, hvordan vil en slik være å skyte med? Tenker på kinnkontakt og slikt... http://www.midwaynorge.com/apps/eproduc ... mID=780852

 

 

og så er der jo slikt som denne da, litt mer skråt pistolgrep...

http://www.midwaynorge.com/apps/eproduc ... mID=379920

 

hva vil dere anbefale og hvordan erfaringer har dere med slike stokker på hagler?

Link to comment
Share on other sites

har prøvd litt forskjellige skjefter på 870n, pistolgrepsstokker og vanlige, og det funker ikke med frittstående grep på 870n for meg. speedfeeds vanlige syntetskjefter levert til remingtons "law-enforcement" hagler, uten frittstående pistolgrep, synes jeg fungerer best, men det er mitt syn på saken. andre som skyter mye rifle med frittstående pistolgrep vil kanskje oppfatte det annerledes.

 

numrich/gunpartscorporation/e-gunparts har forresten solgt disse speedfeed skjeftene, pent brukt, både stokk og forskjefte, for 29dollar, det var der jeg kjøpte mitt. løp og kjøp.

Link to comment
Share on other sites

Har noe i den duren på en Winchester 1400. Skyter helt fint fugl i farta - det er ikke grepet det står på :)

For meg virker hele våpenet mer stabilt med skikkelig pistolgrep. Liten tvil om hvor saker og ting er.

 

Særlig behagelig på støkkjakt. Du går ikke og bøyer håndleddet hele tiden. Kinnkontakt er ikke noe problem - må du bygge opp standard Remington, så må du antagelig gjøre det samme her.

 

Ut fra andre poster på kammeret.no og enkelte andre steder, så ville jeg vært litt forsiktig med AT-stokkene. Visstnok ikke like komfortable for alle.

 

DeLuxe-modellen finner du her:

http://www.midwaynorge.com/apps/ebrowse.exe/browse?BrandID=2157&Brand=Knoxx&categoryid=11764&categorystring=10636%20***%2010560%20***%209143%20***%2011373%20***

Link to comment
Share on other sites

Har prøvd dette på 870..Stor dritt spør du meg!! Funker overhodet ikke i lengden. Som nevnt over så får du en idiotisk vinkel på høyre albue(eller venstre hvis links) passer ikke til fluktskyting i det hele tatt. Dette er bare for sånne som må se så j.....lig "tøff" ut i skogen...idiotisk stokk til jaktskyting. Skal du derimot skyte praktisk hagle så kan det kanskje ha noe for seg.Der er det jo stort sett stillestående mål. Nei kjøp en vanlig plastsokk er min anbefaling,og bruk den skyteteknikken du har i "ryggmargen" fra før...istedet for å lære inn en ny teknikk med ny stokk. Nå har jeg sikkert terga på meg en haug med "tactical-jegere" :o ...men det driter jeg i... :D

Link to comment
Share on other sites

Dette er bare for sånne som må se så j.....lig "tøff" ut i skogen...idiotisk stokk til jaktskyting. Nå har jeg sikkert terga på meg en haug med "tactical-jegere"[/size] :o ...men det driter jeg i... :D

Ja, jeg må faktisk innrømme at jeg blir provosert. Ikke bare er du jævli bombastisk med dine uttalelser, men generaliserer samtidig alle som faktisk klarer skyte med pistolgrepstokk.

 

Jeg har jakta med min benelli og pistolgrepstokk i 3-4 år nå på alt fra rype på støkk til sjøfugl, og treffer hverken bedre eller dårligere enn med tradisjonell stokk. Og for the record, jeg er ingen jævla "tactical-jeger". Jeg jakter med redskap som jeg finner funksjonelle til mitt bruk!

 

Eneste området jeg kommer på at en "vanlig" stokk er bedre (for meg), er ved trickskyting.

 

Og hewi, jeg kan godt bli med og hjelpe deg på banen en gang eller to, så kanskje du treffer litt etterhvert du også :wink:

 

@ole netland: Jeg føler jeg ikke kan gi deg et konkret svar på spørsmålet ditt. Enten så liker du det og det funker for deg, eller så gjør det det ikke. Det krever litt trening i begynnelsen (som alt annet) men når du kommer inn i det så er det ikke så håpløst. Og som det ble nevnt av en annen her så er hagla mye bedre å bære da du får en annen vinkel på håndleddet.

 

Hvis du er i osloområdet fra august og utover så er du hjertelig velkommen til å prøve min, tar den med meg sørover etter sommerferien :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker en 18" pumpe med åpen sylinder, pistolgrep og foldekolbe for å få et passe handicap når jeg instruerer skeet eller trap for nybegynnere 8)

 

Det blir egentlig en vanesak uansett hva man skyter med synes jeg. Engelsk eller pistolgrep eller framtredende pistolgrep, man venner seg til det meste relativt kjapt.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke frittstående pistolgrep, så det vet jeg ikke så mye om, men du bør skikke litt på diverse forskjefter også før du bestemmer deg.

 

Jeg har byttet til et slikt gummiert fra Hogue. Og det var som natt og dag kontra det originale syntetiske skjeftet. Mye bedre grep uansett vær og type jakt. Kolben er den originale synthstokken, og den har fungert supert. Har kun forlenget den med noen cm. Grepet er såpass markert at jeg ikke har følt behov for noe annet.

 

 

Og, kan du sende meg en PM om du vil selge treskjeftene etterpå?

Link to comment
Share on other sites

Min erfaring er at man må teste selv hva som passer.

Jeg er en av dem som i utgangspunktet foretrekker pistolgrep, mye pga tidligere nevnte vinkel i håndledd og, vel, det føles bare naturlig å håndtere våpenet slikt for meg :P

 

Men etter tur på banen med papp og ymse ammo så kom jeg frem til at vanen med "klassisk" hagle sitter for sterkt når jeg skal skyte, så jeg bytta tilbake til originalkolben. Savner det grepet når jeg går med hagla, men jeg skyter bedre med "klassisk" i tillegg til at den originalstokken passer meg meget bra. Men jeg er glad for at jeg testa, måtte bare få det ut av hodet, hehe.

Link to comment
Share on other sites

Kjøpte den der første stokken trådstarter linker til.

 

Ble kjøpt for å kunne få plass til en 870 med kort slug pipe ned under scooter setet mens jeg kjørte rundt på Svalbard. Den er dårlig. Ja.. ser ingen grunn til å legge noe i mellom, rett og slett elendig.

Raklete plast som holdes sammen av en bitteliten umbrako skrue i 'leddet'. Sammenfoldet kan ikke ladegrep tas uten at at forskjeftet kommer i konflikt med stokken. Skulle man på knotete vis klare å ta ladegrep, så vil stokken uansett blokkere utkaster åpningen. Plasten er helt glatt og 'demping' utseendet i kolbekappa er bare juks.

Hvordan den er å skyte med aner jeg ikke, den lille ubrako skruen stakk av før jeg fikk prøvd stokken. Men billig er den, det skal den ha :wink:

Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg må faktisk innrømme at jeg blir provosert. Ikke bare er du jævli bombastisk med dine uttalelser, men generaliserer samtidig alle som faktisk klarer skyte med pistolgrepstokk.

 

At jeg er en konservativ mann,trenger du ikke å gjøre til ditt problem da :D Jeg er så gammeldags at jeg får "spader" av å se sånt utstyr på jakt. Helt greit at folk foretrekker det,men det jeg ville fram til var at det funka ikke for meg og at jeg synes det er no dritt.Min :D mening punktum. At jeg kom med en sleivete kommentar får så være. Den konservative grinebiteren som trengte seg på :lol:

 

Og hewi, jeg kan godt bli med og hjelpe deg på banen en gang eller to, så kanskje du treffer litt etterhvert du også

 

Hehe :D Takker for tilbudet! Hvis jeg en gang blir mindre konservativ og putter på rambo-stokk på 870 igjen så tar jeg kontakt! I mellomtia så treffer jeg mer enn bra nok med den gamle sideliggern i 20/76! (ups! Der snek det seg inn en konservativ gubbe-bemerkning igjen du! ) :shock:

 

Fra spøk til alvor; Det trådstarter var ute etter var folks erfaringer med pistolgreps-stokker. Jeg delte min erfaring. Jeg synes det er noe crap.Hva andre synes og mener får bli opp til de. :D Skyt og vær glad! God helg! 8)

Link to comment
Share on other sites

Er det noen som har et bilde av Tore Brovold's skeet hagle? Synes den ser utrolig god ut, og ville vært moro å prøvd en sånn ei på rype :)

 

http://www.torebrovold.com/data/Foto-252i.JPG

 

Nå er vel ikke dette den hagla som Tore Brovold skyter med nå for tiden (om han noen gang har skutt med denne), han skyter med en Perazzi. Men det er nok tilsvarende stokk / pistolgrep på den han bruker nå. Spesialbygd stokk (med tommelfingergrep, eller hva det heter) av Essevierre i Italia.

 

Om denne type pistolgrep er velegnet på ei jakthagle vet jeg ikke....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Eg har selv kolbe av lignende utgave som den på bilde, kolben er fantastisk på banen men hadde ikke brukt den til jakt pga at omladning blir noe avansert og vinkelen på håndleddet er for rett til at EG kunne jaktet med den. Eg bruker dickhead kolben kun til trap til jakt og sporting foretrekker eg ein mer vanlig kolbe.

 

Bilder av kolben(e)

 

normal_Bilde_039.jpg

 

normal_Dt_10.JPG

Link to comment
Share on other sites

Jeg har selv kjøpt meg en Knoxx kolbe med rekyldemping til Mossberg'en min og er spent på hvordan dette blir. Det ser jo drit porno ut, noe jeg egentlig vegrer meg litt for når jeg skal møte andre jegere i skogen, men det er funksjonaliteten som er viktig for meg. Og hendene mine liker slike pistolgrep. I tillegg kan jo faktisk den rekyldempinga ha noe for seg? Vet ikke. Jeg har ikke vært spesielt plaga med såre skuldre før heller, men det kan hende det hjelper litt på skudd nr. 2.

 

Har ikke fått testa dette ennå altså, men kolba ser faktisk ut til å være litt for høy for meg.

 

Skal komme med en tilbakemelding her når har fått prøvd den ut litt. :-)

Link to comment
Share on other sites

Personlig foretrekker jeg frittstående pistolgrep på alle mine våpen, genialt med 3-punktsreim, mer kontroll, optimalt med reddot/holosight og er trent slik fra forsvaret.

 

Har selv denne: http://www.midwaynorge.com/apps/eproductpage.exe/showproduct?SaleItemID=873014 og en Bushnell Holosight på min. Får en del blikk på leirduebanen, serlig når teknikken min ligner mer nærkampdrillen på helfigur fra forsvaret, men så lenge dua spruter kan alle bare holde kjeft :lol:

 

Dessuten liker jeg ikke å ha håndledde så vridd, rett engelsk er værst! Lee enfield *grøss*

 

Det viktigste er at systemet ditt fungerer for deg og at du er konfertabel med det, ikke hva andre synest!

 

Kjøp en Speedfeed eller Knoxx og se om du liker det!

Link to comment
Share on other sites

Jeg har selv kjøpt meg en Knoxx kolbe med rekyldemping til Mossberg'en min og er spent på hvordan dette blir. Det ser jo drit porno ut, noe jeg egentlig vegrer meg litt for når jeg skal møte andre jegere i skogen, men det er funksjonaliteten som er viktig for meg. Og hendene mine liker slike pistolgrep. I tillegg kan jo faktisk den rekyldempinga ha noe for seg? Vet ikke. Jeg har ikke vært spesielt plaga med såre skuldre før heller, men det kan hende det hjelper litt på skudd nr. 2.

 

Har ikke fått testa dette ennå altså, men kolba ser faktisk ut til å være litt for høy for meg.

 

Skal komme med en tilbakemelding her når har fått prøvd den ut litt. :-)

 

Velkommen i klubben!

 

Etter min erfaring er dempingen effektiv på opplevd rekyl. Jeg får med meg hele skuddsekvensen, i steden for 'black out' i et kort øyeblikk når skuddet går. Børsa er lengre i bevegelse, men lettere å få under kontroll til skudd 2. Skal bli interessant å høre hvordan dette oppleves på en pumphagle (som jeg antar at du har).

 

Ja, kolben er ganske høy i forhold til mye annet, kanskje fordi vinkelen er rett ut fra kassa. Sett på ett rødpunktsikte, så biir alt klart :)

Link to comment
Share on other sites

så lenge dua spruter kan alle bare holde kjeft :lol:

 

Amen.

 

Et annet punkt: sikringen på mange pump/auto sitter jo foran på avtrekkerbøylen. Med helt grep er det snakk om å vri litt på hånden for å nå frem i steden for å flytte hele labben.

Link to comment
Share on other sites

Velkommen i klubben!

 

Etter min erfaring er dempingen effektiv på opplevd rekyl. Jeg får med meg hele skuddsekvensen, i steden for 'black out' i et kort øyeblikk når skuddet går. Børsa er lengre i bevegelse, men lettere å få under kontroll til skudd 2. Skal bli interessant å høre hvordan dette oppleves på en pumphagle (som jeg antar at du har).

 

Ja, kolben er ganske høy i forhold til mye annet, kanskje fordi vinkelen er rett ut fra kassa. Sett på ett rødpunktsikte, så biir alt klart :)

 

Takk for det. Det er en Maverick med 20" løp den sitter på. Den har sikringa på avtrekkerbøyla, mye bedre enn den "ekte" Mossberg 500'en som har sikringa på "vanlig" plass der oppe - det er jo umulig å betjene med pistolgrep.

 

Jeg har faktisk hatt planer om å sette rødpunkt på den også, men jeg har vært redd for at det skal bli litt FOR porno. Men når jeg ser at jeg faktisk ikke er den eneste i skogen som har tenkt på at dette kanskje har noe for seg...ja da kommer jeg til å gjøre det. :-)

 

Hvordan er det lettest å få gjort dette? Hadde tenkt å be en børsis om å borre hull på toppen så jeg kan sette på ei picatinny-skinne der. Har man noen anbefalinger til rødpunkt- eller holosikte som har fornuftig pris? Har sett på bl.a. Burris sitt Fastfire II holosikte, er det noe å satse på til slik bruk?

Link to comment
Share on other sites

 

Jeg har faktisk hatt planer om å sette rødpunkt på den også, men jeg har vært redd for at det skal bli litt FOR porno. Men når jeg ser at jeg faktisk ikke er den eneste i skogen som har tenkt på at dette kanskje har noe for seg...ja da kommer jeg til å gjøre det. :-)

 

Hvordan er det lettest å få gjort dette? Hadde tenkt å be en børsis om å borre hull på toppen så jeg kan sette på ei picatinny-skinne der. Har man noen anbefalinger til rødpunkt- eller holosikte som har fornuftig pris? Har sett på bl.a. Burris sitt Fastfire II holosikte, er det noe å satse på til slik bruk?

 

Det er ingenting som kan bli litt for porno! Bare ikke kjøp billigdrit og ikke ha ting på våpenet som ikke har en nytteverdi til oppgaven man skal utføre. Vekt, størrelse og enkelhet på systemet er kristisk!

 

Det enkleste du kan gjøre er å montere en piatinny rail som blir montert med låsepinnene i receiveren. Men kjenner ikke til hvordan dette blir på en Mossberg 88, på en Rem870 er dette letteste sak i verden.

http://www.cheaperthandirt.com/19118-34.html#Reviews

Mulig denne er bra? Hvis ikke får du en børsemaker til å borre hull i toppen og monter en EGW rail eller noe anna bra.

 

Av optikk kan jeg anbefale ekte holografisk, Bushnell Holosight eller Eotech. Dotten + 65moa sirkelen er mye bedre på hagle enn kun en normal reddot dot.

Film hvordan det ser ut:

En Eotech på filmen, men Bushnellen er bare en "sivilversjon" og laga på samme plass og lik innmat.

 

Burrisen er ikke holografisk, men gammel reddot reflex teknologi. Du kan lese om det her: http://www.ultimak.com/UnderstandingE-sights.htm.

Holografi er bedre en reddot, men dyrere og sliter litt med batterilevetiden enda.

 

Mulig jeg slenger opp et bilde etter jobb?

 

Edit: Der ser du hvordan jeg har gjort det.

holosight.jpg

Link to comment
Share on other sites

Aha. Den montasjen har jeg ikke sett til Mossberg før, men den ser jo helt grei ut. Kanskje bortsett fra at den bare er festa i en enkelt pinne, som gjør at den ikke sitter 100% stabilt, slik som den du har? Men til $30 er det jo absolutt verdt forsøket, så finner jeg heller på noe annet hvis det ikke funker. Det er jo uansett ikke snakk om et presisjonsvåpen, så om det i verste fall blir litt slark i montasjen vil man vel neppe merke det. (Jeg har skutt MP5 med aimpoint og gamle møkkamontasjer som slarket minst +- 1 mm, og ikke en gang det merket man egentlig i praktisk bruk på normale avstander. Så lenge slarken ikke "vrir" siktet, bare forskyver det, tviler jeg på at dette vil ha noe å si på ei hagle.)

 

På nyere Mossberg er det visstnok gjenget hull på toppen av receiveren som man kan skru rails i, så det lar seg sikkert gjøre å etterbore slike. Det blir jo en litt mer permanent, solid og diskré løsning. Men jeg ser for meg at det blir kål hvis jeg skal fjerne railen en gang, med to hull på toppen av receiveren der all mulig dritt og vann renner rett ned i det aller helligste. Hm. Ikke at Mossbergen er kjent for å være følsom for slikt, men man trenger da ikke å gjørs på.

 

Hva slags løp bruker du?

Link to comment
Share on other sites

Nei montasjen er festa med to skruer som går igjennom kassa der låseboltene var. Dønn solid, har spent til den, får verken rikka på monstasjen eller Holosighten. Jeg hater ting som ikke tåler en trøkk, hadde den vært ruglete hadde jeg kasta den til bloksberg i forbannelse! (eller solgt den på finn 8) )

 

Men vi snakker jo ikke om langholdsrifla heller!

 

Hva slags løp bruker du?

Har to stk, en lang orginal med halv trangboring til jakt og leirdue og en kort pipe uten choke/cylinder for artig til trick og bakkemål.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tenkte på den montasjen til Mavericken, den ser ut som bare festes i en skrue. Det er ikke flere hull å ta av der ettersom det bare er én låsepinne... :-) Jeg har bestilt en, så får vi se. De hadde neppe solgt den hvis den var HELT ubrukelig. Og jeg er egentlig enig i at slark fører montasjen rett til Finn.no eller, mer sannsynlig, rett i søpla. Jeg forsnakket meg nok litt i all iveren her, for jeg vet også med meg selv at jeg i lengden ikke finner meg i slarkete løsninger. :oops:

 

Da kan det hende jeg i samme slengen kan løse problemet med at jeg ikke finner noe sted å feste reima. Jeg bruker ei single-point-reim fra Blackhawk, og den bør festes i bakkant av receiveren for å være i passe høyde. Mulig jeg får tak i en bolt med rett dimensjon som har et "øye" i enden. Har du peiling på noe sånt?

 

Jeg har for øvrig et 20" vent-rib med bytte-choker til jakt og bane, og et 17" cylinder for moro. (Tror ikke det på 17" er helt originalt, men skitt au. Det satt på hagla da jeg kjøpe den for 1000 kr.)

Link to comment
Share on other sites

Ha, leste innlegget ditt litt feil i stad :)

Men hvis det bare er en låsepinne på Mavericken, hadde jeg seriøst vurdert en EGW på toppen heller.

Men 30dollar er ikke store tapet og verdt forsøket, for hvis du må til børsemaker koster det mer penger.

Mulig jeg også hadde vurdert å solgt Mavericken og kjøpt en ny 590 med gjenga hull.

 

Singel point reima ja, har du prøvd Blackhawk singel point sling adapter? 70SA00BK

Vurderer selv å kjøpe 3 point universal reima 70GS17BK

 

20" vent-rib med bytte-choker

Oh, skulle gjerne hatt en slik selv til jaktpipe!

Link to comment
Share on other sites

Ha, leste innlegget ditt litt feil i stad :)

Men hvis det bare er en låsepinne på Mavericken, hadde jeg seriøst vurdert en EGW på toppen heller.

Men 30dollar er ikke store tapet og verdt forsøket, for hvis du må til børsemaker koster det mer penger.

Mulig jeg også hadde vurdert å solgt Mavericken og kjøpt en ny 590 med gjenga hull.

 

Joda, men da sliter jeg med sikringa igjen... For den sitter på toppen på 590'en, akkurat som på 500'en. For øvrig fikk jeg en snarlig tilbakemelding fra cheaperthandirt, om at de ikke sender internasjonalt - uansett. :-(

 

Så da må jeg uansett se meg om etter en annen løsning. Eller en annen webshop som har samme montasje.

 

Jeg ser også at EOTech sine holosikter får mye skryt. Har du noen erfaring med disse?

 

20" vent-rib med bytte-choker

Oh, skulle gjerne hatt en slik selv til jaktpipe!

 

Ja, den funker utrolig bra. Trodde den skulle spre litt mye ettersom den er såpass kort, men det virker faktisk som om det er stikk motsatt. Kan nesten ikke bruke noe trangere enn improved cylinder på den, i hvert fall ikke med vismuth-ammo.

Link to comment
Share on other sites

Rødpunkt ville jeg ikke handlet under minst 1000,- (mitt første kostet 890,- og det har jeg beholdt som skrekk og advarsel). Se etter noe med så tynne sidevegger i bildet som mulig - det er vel en av styrkene til de holografiske siktene.

Har en Zeiss Z-Point og synder derved mot siste punkt, men ikke verre enn at det går med litt trening. Svært uvant i starten.

 

Vil ikke anbefale "saddle-back" som bare festes i børsa med en gjennomgående skrue, for så å bruke en eller annen form for løse skruer/plater foran. Det kan gå, men dette skal liksom holde igjen for noen gram rødpunktsikte når skuddet går og etter å ha prøvd to modeller gav jeg opp, kjøpte en Weaver-skinne og sendte stasen til børsemaker. Nå sitter ting som støpt.

Videre har disse "saddle-back"'ene en lei tendens til enten å komme i veien for avtrekk eller sikring (hvor utrolig det enn høres ut) samt henge seg opp i tøy og kvist.

 

Skal vi se, om jeg hekter på ett billig, russisk holografisk sikte som bygger opp en etasje og hiver på hele Powerpack'en til Knoxx/Blackhawk - vel, da har vi fortsatt et stykke igjen til 'porno'. Nærmer seg stygt når et jaktvåpen får på seg bling i gull og sølv...

Link to comment
Share on other sites

Jeg ser også at EOTech sine holosikter får mye skryt. Har du noen erfaring med disse?

 

Jeg har ikke prøvd en EOTech, men Bushnell Holosight blir laga på samme fabrikken og har lik innmat.

Men Eotechene har et ekstra aluminiumskjold rundt hele greia og har en høgere grad av vanntetthet. Noen av modellene til Eotech har også en egen NV (Night vision) knapp som gjør at lyset blir så lavt i sikte at bare NV kan se det klart. Og Eotech har også forskjellige batteriutgaver.

 

Som sivil har jeg ikke bruk for det ekstra skjoldet, ekstra vantettheten eller NV knappen så derfor sparte jeg litt peng på å velge "sivilutgaven" Men skulle jeg brukt optikken som soldat i strid hadde jeg valgt Eotech...

 

Er enig med Grimner, under 1000kr er søppel!

Link to comment
Share on other sites

Opticsplanet.net har mye av dette, og de sender det meste utenlands, i hvert fall både EOTech og Blackhawk. Bushnell sitt holosight koster $299, og det tilsvarende EOTech koster $559, så der er det jo litt å spare... Billigste EOTech med noen lunde samme specs koster like over $400. Takker for tips der, jeg var svært nær ved å bestille et EOTech, men med disse opplysningene kommer jeg nok heller til å gå for Bushnell. Så lenge den tåler regn og normal hardhendt bruk er det mer enn bra nok for meg. :)

 

Når det gjelder monteringsskinna tror jeg at jeg tar en tur til børsemaker, så er jeg sikker på at det sitter skikkelig, i tillegg til at det blir en mer diskre løsning. Så får jeg ham til å montere et single-point-feste i samme slengen.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Jaja. Bilder ja. Skal prøve å få til noen i morgen, men madamen har reist på ferie med kameraet, så det er ikke sikkert jeg får det til med en gang..

 

Jeg var for øvrig på skytebana og skjøt den inn i dag, og dette var herlige saker! Prøvde den riktig nok bare mot statiske mål, men det var ikke rare siktejobben man trengte for å treffe. Det var rett på sak!

 

Litt usikker på effekten av rekyldempinga til Knoxx-stokken, men nå skjøt jeg mest lerdueammo. Kan hende man merker større forskjell med tunge ladninger. Mulig også, at den blir bedre når jeg får på en litt høyere kolbekappe som er bestilt (Knoxx Powerpak). Jeg får ikke skikkelig kinnkontakt slik det er nå, for siktet sitter ganske høyt.

Link to comment
Share on other sites

Fikk tatt noen bilder, bare mobilbilder, så ingen kvalitet å skryte av. Men man ser jo det viktigste. :)

 

 

DSC00876.jpg

 

Fikk satt på forhøyningen til kolba i dag, men jeg skulle faktisk ønske at den var enda litt høyere. Det er akkurat i grenseland for at jeg finner siktet når jeg legger kinnet skikkelig nedpå.. Men akkurat det tror jeg at skal gå seg til.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Den ble sweet, hvor langt er løpet? Har selv 16" løp på min Rem 870, har også bestilt en Knoxx stokk, men uten rekldempingen. Synes ikke at haglen sparker så hardt ifra. Og driver og teller på kronene for og montere holografisk sikte, men vet ikke hvor bra det egentlig er, men det ser hvertfall bra ut.

Link to comment
Share on other sites

Hehe. Ja, det er nok en fare for det. Jeg holdt faktisk på å bli jaget fra bana bare fordi jeg møtte med pumpehagle... Og enda da hadde jeg vanlig kolbe og ikke noe extravaganza noe sted.

 

Men det får da være grenser. Som det ble sagt tidligere i tråden her - så lenge ting har en praktisk funksjon og virker, så kan da folk møte med åpent sinn og gi det en sjanse.

 

Tror det er ganske mange fordommer mot slike hagler rundt om kring på landets lerduebaner. Selv liker jeg å prøve nye ting, for å se om det funker. Og foreløpig ser det faktisk ut til at dette funker ganske bra. :-)

 

Selv skyter jeg stort sett bare privat, så langt det lar seg gjøre. Da bestemmer jeg det meste sjøl. Har som sagt ikke prøvd den på lerduer ennå, men det var så utrolig lett å finne siktet mot stillestående mål at jeg ser for meg at det skal funke bra på fluktskyting også. Skal komme med en liten rapport når jeg har testa. Jeg suger jo til å skyte lerduer uansett, så det er ikke sikkert det blir noe å slå henda i taket for. ;-)

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer med ny børse og (kanskje) farvel til 1800-tallet hva hagler gjelder :)

 

Etter å ha skutt litt med Knoxx og rødpunkt, så er jeg i tvil om hvor mye kinnkontakt en lett modifisert hagle egentlig trenger; skuddbildet styres av rødpunktet og faren for kilevinker fra kolberyggen ved dårlig kontakt er heller lav. Forekommer meg også at amerikanerne har en annen skytestil enn oss europerere uten at jeg helt kan sette fingeren på hva det er.

 

Første videoen her viser noe:

http://www.blackhawk.com/product/SpecOps-Adjustable-Shotgun-Stock,1158,165.htm

(ikke en side for de som bare går etter utseende og jeg tviler sterkt på at Benelli er så håpløs)

 

To klagepunkter på forhøyeren til stokken: den kunne godt vært U-formet i steden for V-formet. Og den er mindre gøyal å få av igjen...

Link to comment
Share on other sites

Takk. Jeg liker den også. Jeg liker derimot ikke å bli sensurert eller å motta spydige PM, men alternativet er vel å finne seg et annet forum.

 

Forhøyeren går an å ta av hvis man bender riktig på den, men jeg har en mistanke om at den kan miste spennet sitt og bli slarkete hvis den tas av for mange ganger. Og ja, den kunne vært litt rundere.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har hvertfall bestemt meg for og kjøpe så mye tactical utstyr som mulig til min rem 870. Har bestilt en Knoxx stokk, skal bestille fancy sikte og montere slik varmeskjold. Hvorfor, jo siden det er tøft, ingen annen grunn, og dessuten er det jo lovlig. Hadde kansje vorre litt kult med laser og lys også, må nok rive i det også. Det kommer til og bli kult.

 

 

 

Noe slikt utseende jeg er på utsikt etter, bare litt lengere, 16" løp er passe.

 

Hva er fordelene med pistolgrep på forskjefte?

Link to comment
Share on other sites

Hva er fordelene med pistolgrep på forskjefte?

 

Har hatt det til vurdering, men det later til at det brukes i det militære og til 'home-defense' børser fordi det er hendig i nærkamp. På noe lengre hold (jakt på fugl), er vel forskjefte å foretrekke, men gakk hen og prøv - kanskje finner du ut noe nytt og nyttig :)

 

I det hele tatt, jeg venter på en hagleprodusent som fillerister hele konseptet. Benelli kan rope så mye de vil om 'revolusjon' rundt Vinci børsa, men det er fortsatt en ganske standard hagle til tross for snertne løsninger.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kommer nok til og kjøpe det for og prøve, men vet ikke om jeg synes at det er noe pent. Haglen min kommer jo aldri til og bli brukt til noe som helst nærkamp så om det kun er det som er funksjonaliteten til det kommer det sikkert til og bli byttet ut.

 

Haglen trenger ett boost på utseende, den trenger jo ikke se ut som den gjorde i begynnelsen av 50 tallet da den ble designet. Det blir for kjedelig.

Link to comment
Share on other sites

En ting som kan være hverdt å ha i bakhodet, er at det som er lovlig i dag, ihvertfall ikke nedskrevet som forbudt. Kan meget fort bli det. Om man liker slike stokker, og annet tacticool stæsj, uansett om det er funksjonellt eller ikke. De som lager nye forskrifter, og som føler det som sin livsoppgave og redde verden fra alle de stygge våpnene de måtte føle at ikke normenn burde ha, leser også detta forumet, ser på bildene osv, forskrifter har blitt produsert pga bilder og tekst på det gamle SL, og det er blåøyd å tro at det ikke kan skje igjen. Derfor bør en tenke seg om bittelitt før en poster, eller legger ut bilder.

 

bare mine 5 cent

Link to comment
Share on other sites

En ting som kan være hverdt å ha i bakhodet, er at det som er lovlig i dag, ihvertfall ikke nedskrevet som forbudt. Kan meget fort bli det[...]

 

:roll::roll:

 

Roe ned litt nå... Hva er poenget med å "gå forsiktig i dørene" for å la slikt fortsatt være lov, om vi selv skal pålegge oss ett "frivillig forbud" mot det samme? Om jeg ikke kan ha en slik hagle fordi POD sier nei, eller jeg ikke kan ha en slik hagle fordi eneste jeg kan gjøre med den er å ta den med ned i kjelleren dra for alle gardinene og titte på den i 5 minutter og flire litt og så pakke den bort igjen.For eller kommer "den seriøse horde" og syter og klager og truer, så er jo uansett resultatet at jeg ikke ka ha en slik hagle til jakt og treing... Da foretrekker jeg faktisk ett ærlig rundskriv fra POD, framfor grinete, trangsynte og fryktelig seriøse skyggeregjeringer....

 

Edit: Ser du har en grønnmalt og "tøff" greie med "stjerekikkert" og lyddemper i avataren din, er den oe mer "spiselig" enn omtalte hagle?

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...