Jump to content

Meopta Meostar R1 3-12*56 / zeiss classic 2,5-10*50


Tommy Tikka

Recommended Posts

  • 11 months later...

Meopta VS ny Zeiss. Siden jeg er i samme situasjon som deg, og skal kjøpe enten brukt eller nytt, ville jeg heller valgt Zeissen!!!. Har vært å sett litt på den sjøl, å ble overrasket. Du verden for en fin kikkert til 6 lapper. Veldig lett, og en mekanikk som jeg ikke har sett på så billige kikkerter før. Både Zeiss conqvest og Meopta har hatt den "dorull" effekten(smalt synsfelt der en ser veggene godt i kikkerten på lave forstørrelser. Det var ikke i den nye billig Zeissen!!!. Så har den også den nye Loutec coatingen på linsene og da. Nå har ikke jeg sett/prøvd den på toppen av ei rifle ute i felten i skumringen da!. Har en sånn Meostar på ei Sauer rifle, og det er en knakende god kikkert det og. Du kan jo prøve å prute litt på Meoptaen. Det er jo to lapper mer for den Zeissen, og det er jo litt. Men det er 2 kikkerter kikkerter som er meget brukandes til ihvertfall jakt i krevendes lysforhold. Nå har ikke jeg den store erfaringen med langhold utover 300 m, så åssen dem er der skal jeg ikke uttale meg om. Da bruker en andre retikkler og tårn enn på jakt.

Link to comment
Share on other sites

Her er det nok mye uenighet ute og går, og ingen fasitsvar. Jeg ville gått for Meoptaen da den etter min erfaring holder høyere optisk kvalitet enn Classic-serien til Zeiss, faktisk sammenlignbart med Victory. Og Lotutec-belegget må du nok opp i Victory-modellene før du får.

Det sagt, begge er svært gode kikkerter, og det beste er nok rett og sett å velge den du får mest godfølelse av.

Link to comment
Share on other sites

Mulig jeg har misforstått. Trodde det var den nye billig 50 mm Zeissen det her var snakk om. Det var kanskje Diavari classic den het?. Da får du ha meg unnskyldt. Den Zeiss classic har jeg aldri prøvd, så det skal jeg ikke uttale meg om. Men har den Meoptaen sjøl, og er godt fornøyd med den. En meget god skumringskikkert.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...