Jump to content

Retningslinjer for annonsering.


Reinhard

Recommended Posts

Sak 1. Endring av retningslinjene for annonsering.

 

Vi har lenge sett at vi har en del problemstillinger i våre retningslinjer for annonser, og annonsering. Styret vil nå prøve å legge klarere retningslinjer for hvordan brukere, og moderatorer skal forholde seg de problemstillinger som kommer opp. Dette er et område vi nok vil kunne se flere endringer på, avhengig av utviklingen.

 

Vårt utgangspunkt er enkelt- Vi vil ikke ha noen form for annonsering andre steder en i Handelskammeret.

 

- Privatpersoner vil kunne annonsere gratis i Handelskammeret.

- Vi vil foreløpig la markedsaktører annonsere gratis sammen med privatpersoner i Handelskammeret. Forutsetningen for dette er at annonseringen merkes tydelig med: (NÆRING). Denne ordningen er vi i tvil om vi kan holde på videre. Kammeret har behov for større inntekter, og det vil sannsynligvis øke etterspørselen og markedsverdien hvis vi gir våre sponsorer en tydeligere eksklusivitet. Det har også vært en del unødvendig ekstraarbeid og problemer med denne ordningen, men inntil videre forblir dette som før.

- Markedsaktører som sponser NOJS, og Kammeret.no har fått et eget forum ”Tilbud” hvor disse kan publisere sine tilbud. Dette forumet vil som det eneste i Handelskammeret vises i siste innlegg, til venstre på hovedsiden. Våre sponsorer skal ha en fordel.

 

Vi ser stadig eksempler på at både privatpersoner, og næringsaktører, bevisst eller ubevisst poster innlegg utenfor Handelskammeret, som direkte eller indirekte har karakter av annonsering. Dette kan være i form av spørsmål om pris eller kvalitet, opplysningstråd om produkt, eller skildring av opplevelse og annet.

Vurderingen av hvorvidt innlegg er relevante produktspørsmål, produktopplysning, ærlige reiseskildringer, eller om innlegget/tråden er skjult reklame eller skapannonsering er ikke lett, og svært tidkrevende for våre moderatorer. Ofte har tråder og innlegg vi er ganske sikre på inneholder tilslørt reklamering sluppet igjennom, fordi detaljregulering på dette området er umulig, og fordi kravet om konsekvens er meget viktig.

Så hva gjør vi?

Vi vil nå forsøke å snu litt på flisa, og prøve å legge et større ansvar over på brukeren i forhold til å vurdere sin potensielt annonserende post/tråd. Det vil stadig være moderatorenes vurdering som avgjør hvorvidt noe er annonsering eller ikke, men vi senker terskelen for flytting av slike tråder - begge veier.

- Vi oppretter et nytt forum under Handelskammeret som skal hete ”Produktomtale”. Dette blir et åpent forum, som ikke vises i siste innlegg til venstre. Her kan alle legge ut omtale av produkter, nyheter, prisspørsmål, bestillingstråder og liknende.

- Innlegg eller tråder som har eller får karakter av å være annonserende, blir flyttet til dette forumet.

- Hvis en tråd flyttes, enten fordi den i utgangspunktet er eller har kommet til å bli annonserende, får trådstarter som før PM om dette, med opplysning om hvorfor tråden er flyttet.

- Trådstarter vil kunne få tråden tilbake i opprinnelig forum, hvis det aktuelle problemet endres, eller ved å legge fram forslag til relevant endring.

- Direkte annonserende poster i en ellers relevant tråd vil modereres som før.

- Annonser fra markedsaktører som legges i Handelskammeret uten å merkes (NÆRING), vil bli fjernet 12 timer etter at annonsøren har fått tilsendt PM om saken. Hvis det gjentar seg vil vi vurdere om andre tiltak er nødvendig.

 

Vi vil altså rett og slett prøve å la våre moderatorer slippe linedansen rundt hårfin vurdering i spørsmål om hva som er annonsering og ikke. Vi flytter hele tråden over i handelskammeret når det ser ut til at det er der den hører hjemme.

Dette kan medføre at en og annen vil kunne føle seg urettferdig behandlet, men da blir det opp til den enkelte trådstarter å ta tak i den meldingen han har fått, og på saklig vis legge fram forslag til hva som bør gjøres.

 

Sak 2. Krav om flagging av bransjetilhørighet.

- Markedsaktører skal flagge sin tilhørighet.

- Dersom brukere med interesser i markedet ønsker å være privatperson i forumet, skal dette respekteres.

- Dersom moderatorene synes at brukeren allikevel bruker forumet til å fremme sine markedsinteresser, eller til å devaluere konkurrentenes markedsinteresser, skal vedkommende gjøres oppmerksom på forholdet i PM, og oppfordres til å flagge sine markedsinteresser. Hvis så ikke skjer skal saken bringes inn for styret.

 

 

 

Jeg håper dette vil klargjøre, og forenkle det hele. :wink:

 

Reinhard.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...