Jump to content

Kjøtt røking spørsmål.


matentusiast

Recommended Posts

Helge Hagen anbefaler i sin bok "Røyk og rak, tørk og grav" flis fra bøk, eik, bjørk og or, samt poppel og lønn. Einerbar går også bra (det har jeg selv brukt til fisk). En ukjent kilde anbefaler tresorter som older, bøk, epletre, eik, einer og bjørk. Vil du teste flis fra villeple går det jo an å forsøke i liten skala først....

 

Her er for øvrig en annen tråd om røyking: 

 

Edited by Sølvrev
Link to comment
Share on other sites

Takk for tilbake meldingene, jeg fikk lest noen gode råd! Jeg får vel prøve å røyke ett par makrell i første omgang. Jeg antok at siden villepler ikke er egnet til å spises med tanke på bitter smak så ville slutt resultatet etter røyking bli noe bittert. Skal testes.

Link to comment
Share on other sites

Eple er greit til varmrøyking av fisk, men det beste mann finner i Norge er gråor.

 

Tviler sterkt på at den røkte maten blir mer bitter av å bruke ved fra villeple kontra trær med spiselige epler. 
 

Det går an å bruke bjørk også, men da må barken fjernes. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...