Jump to content

Söta Bror

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Söta Bror's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • Dedicated Rare
  • One Month Later
  • Week One Done
  • First Post
  • Conversation Starter

Recent Badges

6

Reputation

  1. Ny dag, nytt "misslyckande" Några observationer från dagens førsøk: 1) Når jag kommer på morgonen så måste fåglarna nästan fösas undan framför bilen på skogsvägen. 2) Dis på morgonen fram til kl 10 = inget höstpel från orrtupparna (?). Förra helgen var det som en kakafoni runt myren.. Denna helgen helt tyst. 3) Når støkkjakten vel starter så letter fugl alltid rett fra meg (rakt fremover i gå-retning), og aldri nermere enn 20m. I de 1,5 sekundene av skuddsjanse så brukes første sekunden for meg å bare reagere å lokalisere lydet.. En mindre få opp hagle i posisjon
  2. Jag behöver (akut) hjälp med min skogsfågeljakt. Det är en ny jaktform för mig, och uppenbarligen så behärskar jag den inte överhuvudtaget. Jag har tillgång till ett varierat och kuperat terräng, där man har allt från gammal granskog, till öppna myrar, till ung björksly och blandskog. Jag stöter fågel (bara sett orre hittils), men de lättar alltid innan jag hinner reagera. I ungefär 50% av tillfällena så hinner jag inte ens se fågeln, utan jag hör bara flaxandet som typiskt försvinner bakom några granar/träddunge. De gångerna jag hinner se fågeln så hinner jag knappt reagera innan skottchansen är long gone. Det verkar vara en jäkligt spännande jaktform, men själförtroendet har fått sig en rejäl knäck efter många många timmar och kilometer. Hur lyckas ni andra? Vad kan jag tänkas göra för grovt fel? Jag har jag inte tillgång til någon hund, och jagar ensam. Jag vet att det inte skall vara lätt, men hade varit kul att åtminstone komma till skott nån gång (Ursäkta svenskan, men det ser bara dumt ut om jag prövar på norska)
  3. Takk for mange innspill og en utdypende diskusjon. Jeg prøver å sortere litt av informasjonen her som er relevant for meg, og rette meg gjerne: 6.5x55 Fordel: Litt billigere ammo sammenlignet med for eksempel 308 (per i dag; med trengingsammo) Lett/lav rekyl som er fordelaktig vid mengdetrening og gir (enklere) god träffyta på lange hold. Flatere kulebane Ulemper: Må holde viss minimum lengde på pipa 51cm + (Blir dette en merkbar ulempe når jeg også vill ha demper?) Dette er vel kanskje en bekymring jeg har hvis jeg skall gå veldig mye med bössan. Krav på riflestigning og stabilisering? Ser Tikkan ligger på 1-8". Lav kulevekt på homogena kuler kan gjøre det vanskelig med tilgang på ammunisjon etter ett kommende blyforbud. Per nå bare Sako Blade tilgjengelig? 308 Fordel: Fleksibilitet og stort utvalg av (fabrikks)ammunisjon, også etter ett blyforbud. Aldri noen fare for å bli redusert fra klass 1 Ulemper: Ikke samme presisjon som 6.5 på langhold (?) Mer rekyl -> potentielt dårligere treffbild 30-06 Fordel: Standard blandt gubbarna i jaktlaget hjemme i södra Sverige (dette er vel egentligen ikke en fordel/ulempe) Allround Stor fleksibilitet for hjemmeladning Ulemper: Noe grov rekyl (men kunde hjelpes med demper, presis som 308?) Igjen så er det «precisionsskytte» og forhåpentligvis toppfågeljakt och bockjakt jeg siktar in mig på først o fremst, men samtidigt så vet jeg att første jakten blir på vildsvin i sødra Sverige i sommer på åkermark. Jeg kan redan skymta på horisonten att jeg kommer drive med ladning selv i fremtiden og nerde meg ned i det. Lener fortsatt mot 6.5x55, men ser ju fordelene med 308 helt klart. Sannsynligvis så overanalyserar jeg dette og borde bare løpe o kjøpe (Tenkte også sende in søknad på en 22lr når jeg er i farten)
  4. Takk for mange gode innspill. Det bekrefter vel min magefølelse att 6,5x55 er riktig for meg. Hehe farsan och øvriga gubbarna i laget som kjør 30-06 og 9,3 studsare syns vel mitt eventuella valg av 6,5x55 er litt fjantigt. Får vel overbevisa på andre måter da med mye skytetrening. Finnes ju alltid muligheter att oppgradera och det nya vapenskåpet kommer vel se litt tomt ut med bare to.
  5. Hej, Er midt i att ta jegerprøven i Norge. Jeg kommer ifra sødra Sverige, og kommer reise ned dit for å delta på jakt noen gang iblant, men tanken er hovedsaklig jakt i Norge. Min plan for første innkjøp er: 1 x kal 12 hagle 1 x Storvilt (Sverige: klass 1) rifle Jeg har en romantisk forventing om toppfågeljakt i Norge, men også rypa på fjellet. Kommer også jakte en del storfugl er planen. (Detta er vad jag tror jeg kommer fokusere på per nå, men man vet ju aldrig i vilken retning intresset utvecklas) Hemma i sødra Sverige kommer det i huvudsak vara pyrsch på råbock, elgjakt och eventuellt jakt på vildsvin. Også til det ”stora” spørsmålet: Borde jeg velge 6,5x55 eller 308? Jeg skjønner at dette spørsmålet er støtt og bløtt mange ganger, men noen faktorer har jag ikke helt fått grepp på: - Noen betydende forskjeller for pris på ammunisjon over tid? - Flackast kulbane (kanskje mer beror på kula jag velger, men blir direkt relatert till utbudet)? - Leser då og då utfordring med lyddemper på 6,5x55 (?) - Sist men ikke minst: «fremtiden» for 6,5.. Som jeg skjønner det er det allerede «avgjort» i både Norge og Sverige att reglene blir justert for o tillate 6,5x55 også etter ett eventuelt blyforbud for att holde klasse 1 (Sverige) og for Storvilt (Norge). Lite av bakgrunden som ligger till grunn for mig infør beslutet: Når jag var yngre så tyckte jag det roligaste av allt var att skjuta blink med Remington .222. Tavlor på 250m og 300m var extremt gøy, og dette med ett kikarsikte for kanskje 500 kronor (inget forsøk på humble-bragging her, men bare for beskrive hva for type jakt/sport jag er intressert av). Selvføgeli skall jag bedrive ansvarlig jakt, men selve momentet med skudd på lang avstand var en utfordring jeg elsket, hvis dere skjønner greia (?). Summering av allt dette (i hvert fall per i dag) er en interesse av skott på litt lengre distanser, og oftere mindre vilt enn elg / villsvin. Tilleggsinfo: Ser på en Tikka T3x Lite, med Zeiss Conquest V6 2.5-15x56 Belyst. Kommentarer på ett slikt valg for ovenfor type «Allround» jakt? Unnskyld for langt første innlegg, med mange åpne å rotete spørsmål. Men er vel litt sånn når man er ny på ett område Takk for svar!
×
×
  • Create New...