Jump to content

Vorteballe

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Vorteballe's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • Week One Done
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter

Recent Badges

1

Reputation

  1. Tusen takk for det! Ja, jeg bet meg merke i at det antageligvis var en avtale på plass der. De høres jo veldig ålreite ut, og prisen er heller ikke alt for avskrekkende! Jeg bor i Mjøsområdet, og jeg har registrert at det er noen lokale lag rundt omkring. Jeg syntes dog det er vanskelig å vite hvem av disse som faktisk er aktive, og ikke. Det du nevner her om testing og å trene på grunnleggende ferdigheter, er noe jeg anser som ypperlig ''dødtidsfyll'', f.eks. opp i mot konkurranser. Jeg tror det koker ned til at jeg melder meg inn i et skytterlag. Eneste problemet som jeg kan se er det jeg har sitert til avsnittet ovenfor. Det kan være litt utfordrende å vite hvem som faktisk er aktive/relevante, og ikke. Jeg har fått nyss om en bane i noenlunde umiddelbar nærhet som går ut til +-300m, uten at jeg ble noe klokere på hvem som bedriver skyting der, eller nøyaktig hvor den er. Korrekt, og du har helt rett i at det er likere den skytingen vi gjør i Forsvaret! Tanken om DSSN eller NROF har streifet meg, men jeg føler at behovet mitt for den type skyting blir tilfredsstilt av aktivitetene jeg gjør i regi av HV. I PRS er det fokuset på ukurante skytestillinger og basisferdighetene som appellerer til meg. Når man attpåtil skal kunne treffe mål på lengere hold, så innbiller jeg meg at basisferdigheter kan være utslagsgivende. Det er garantert like stort fokus på dette i DSSN og NROF også altså, så ikke misforstå! Det er bare dette med skyting på lengere hold, grovere kaliber, teknikk og alt dette innebærer som frister mer!
  2. Først og fremst, tusen takk til samtlige for mange gode synspunkter og poenger! Jeg er nybegynner når det kommer til skyting med rifle på lengere hold. Våpensikkerhet har jeg god kjennskap til etter noen år i en av HV sine I-styrker, samt annen militærtjeneste. Jeg har undersøkt litt rundt dette med lokale skytterlag, både innen NJFF og DFS, og har funnet noen lag/foreninger som jeg tenker å ta kontakt med. Jeg syntes tanken om å etablere et kontaktnettverk innen miljøet er en god løsning, i og med at man da finner et lite samfunn med folk som er noenlunde likesinnede med en selv. Jegerprøven kan jeg alltids ta ved en senere anledning. Mye av hensikten bak ønsket mitt om å begynne med PRS, er at det tidvis kan gå litt lenge mellom hver gang jeg tar i et våpen. Det å ha noe å fylle denne ''dødtiden'' mellom øvelsene med er vel egentlig det jeg ser etter, og da helst med noe som er relevant for meg, samtidig som det er utfordrende. Derav PRS. Det du også sier om å anskaffe en Sauer, for deretter å skaffe et nytt chassis var en løsning jeg ikke hadde tenkt på, som jeg skal undersøke litt videre! Hvis Sauer er våpenet man får opplæring på i slike foreninger, så vil det jo være naturlig å benytte en tilsvarende rifle videre også. I hvert fall gjennom startfasen.
  3. Heisann! Jeg har veldig lyst til å begynne med skyting på litt lengere hold, og da er det uten tvil PRS som frister mest. I den forbindelse lurer jeg på hvordan jeg bør gå frem. Jeg har aldri søkt om våpen før og har heller ingen våpen fra tidligere, så jeg står på relativt bar bakke. Slik jeg har forstått det, så må man være tilknyttet et godkjent forbund for å kunne søke om kjøpstillatelse. Deretter må man dokumentere behov for våpenet. Er det da mulig å levere inn en søknad og få den godkjent, dersom man er tilknyttet NPRF og begrunner søknaden med at man har til hensikt å benytte våpenet til øving/konkurranser? Hvis dette ikke er mulig, må jeg da erverve rifle via jegerprøve/DFS, eventuelt et annet forbund, for så å melde meg inn i NPRF ved en senere anledning? Dette er garantert en problemstilling som er besvart utallige ganger her på forumet, men jeg har ikke klart å tråle meg frem til det enda. Vil også benytte anledningen til å rette en takk til det svært kompetente miljøet her! Utrolig lærerikt for en nybegynner som meg.
×
×
  • Create New...