Jump to content

RookieSør

Members
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

RookieSør's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • One Year In
  • Dedicated Rare
  • Collaborator
  • One Month Later
  • Week One Done

Recent Badges

1

Reputation

  1. Jeg hadde nok selv aldri gjort noe slikt ved privat bruktkjøp uten skriftlig godkjenning fra Politiet, selv om det sikkert hadde ordnet seg på ett eller annet vis. Pleier gå fort å få svar på mail, vertfall her jeg bor i sør, så unødvendig å ikke vente på en skriftlig godkjenning/avslag der. Det er heller ikke alltid godt å vite hva de sier ja til og ikke. Tidligere har jeg kjøpt kombi på haglesøknad (etter først å ha mailet med dem og sjekket dette var OK), forrige uke spurte jeg om det samme da jeg har en godkjent søknad liggende og fikk beskjed om at det ikke var lov og jeg måtte søke på nytt. Er ikke verdt den lille ventetiden lengre, eller prisen av en ekstra søknad, å gamble på dette da det fort blir mye styr om man møter på feil person som skal se gjennom disse papirene i ettertid… Ved kjøp hos forhandler er det mer safe tenker jeg, har kjøpt pipe til S&L på riflesøknad hos J&F uten å tenke mer over det da de sa de fikser med våpenkontoret.
  2. Den Chapuis’en er er 3,6kg i følge selger, og en vekt mer mot det @amatør nevner er nok mer å foretrekke. I tillegg ser montasjen litt ut til å være veldig høy, så den er nok ikke aktuell. Ellers er jeg enig med @Sølvrev om at kaliberet er fint. Faktisk større utvalg av det enn jeg finner til 7x57r, for en som meg som ikke lader.
  3. @Swift, ja begge mine tidligere kombier har hatt rifle på bakre avtrekker. Etter noen runder med øving bør det gå fint. Ellers har jeg skutt godt over halvparten av rådyrene med rifleløpet. Stort sett er postene i mitt område enten rene rifleposter eller rene hagleposter, så psykisk er jeg forberedt på hvilket løp jeg skal bruke en stund før skuddsjangsen kommer.
  4. Takk for svar. @Sølvrev, drilling er ikke et must, kombi er helt topp det og. Føler bare det er lite å ta av mellom Sabatti/Tikka/Baikal og Merkel/Blaser. Famler litt i blinde der med eldre våpen, overprisede italienere og utslitte saker. Derav greit å høre om noen med mer erfaring og kunnskap enn meg har noen tanker rundt hva som kan lufte sine tanker rundt dette. @vavlo, noe av mitt problem er vel at jeg ikke ser særlig forskjell på dem og derav er dårlig å spotte «rette»/gode kjøp.
  5. Hei! Er en del tråder som omhandler dette temaet i større eller mindre grad, men etter å ha lest en del kommer jeg tilbake til samme spørsmål. Hva bør jeg kjøpe? Jeg har per i dag en Sabatti Forest kombi i 12/7x57r jeg har brukt et par sesonger, før det hadde jeg en Tikka 512 i 12/308. Ønsker å gå ett steg «opp» fra Sabattien, men uten å sprenge banken helt med noe jeg ikke tørr ta med ut på jakt. Har kjent på Blaser og Merkel, som i og for seg er fine men jeg mistenker de havner utenfor budsjett, samt at jeg sliter med tanken på å måtte spenne opp mellom skudd og alt for tung oppspenner om den skal gå på begge avtrekkene. Hva hadde dere kjøpt for mellom 20-30tusen om dere skulle hatt en kombi eller drilling til rådyrjakt med hund? Er randpatron et «must»? Går det med homogene jaktkuler når våpenet har loddede piper? Og det skulle ha seg slik at noen skulle ha noe de kunne tenkt seg selge til en begynnende brekkvåpenentusiast, send meg en pm. Åpen for mye.
  6. Kommer veldig ann på hvilket politidisktrikt du hører til. Her i Agder søkte jeg klokken 21.00, fikk tilsendt faktura 08.05 neste morgen, betalte denne umiddelbart og hadde godkjente papirer i Digipost under 12 timer etter jeg søkte. Dette var dog ikke første gang jeg har søkt om våpen, og ofte tar det noe lengre tid for førstegangssøkere. Sjekk ut saksbehandlingstidene som ligger på Politiets nettsider for å se om du hører til i et av de fylkene mer «noe» mer ventetid enn her i Agder (som forøvrig har gått fra å være blant de treigeste til blant de kjappeste på et par år).
  7. Jeg knakk mine Butler Creek på begge storviltriflene og kombien i år. Fjoråret gikk uten å knekke noen av dem. Om en er uheldig at de spretter opp under forflytning i småtett skog skal det noe til at de kommer ut i en del, men jeg har ikke funnet noe særlig «universellt» alternativ som er noenlunde prisgunstig.
  8. Hei Jeg har anskaffet meg en Sako 75 Finnlight i 30-06. Den kom med 13x1 gjenger. Jeg skulle gjerne likt å fått den gjenget 14x1 som flere av mine andre børser har, men pipa på denne er ikke mer enn 15mm i diameter der de nye gjengene evnt kommer. Blir dette for snau diameter til å gjenge 14x1? Til sammenligning er en av Tikka T3x’ene mine gjenget 14x1 og den har pipe på 16mm i diameter.
  9. Optimist da jeg meldte god klaring på T3x Light’en med lave optilock ringmontasjer og 50mm lysåpning, men all klaring er god klaring! Uheldigvis hadde butikken ikke mer enn ett par rustfrie ringmontasjer, så fikk ett sett rustfrie og ett sett sort. Litt usikker på blånerte ringer og stainless rifle, menmen Takk for alle svar i tråden! Settes pris på.
  10. @Torf, to ganger Optilock ringmontasje er bestilt og på vei. I følge min jalla høydemåler bestående av kronestykker skal det akkurat gå med 50mm Zeiss på Roughtechen og god klaring på Light'en. Har Burris slike med innleggsringer alà optilock?
  11. @svehella, tar med meg godt tips! Ikke relevant på akkurat disse ringene, men har en kombi hvor dette har vært et herk. Takk. @1983, Etter å ha studert ringmerkene litt nærmere er det ikke noe bulder av noe slag, kun en strek og to under kikkert. Mistanken er at "lappingen" ikke er gjort og ringene er montert noe skjevt fra starten av, og at rekylen under skyting gjør at dette blir tydelig under kikkerten på de stedene det er ekstra press (og som da egenlit holder hele kikkerten) fra ringene.
  12. @amatør, jeg var kanskje ikke helt presis, men optilock kommer som en ring som festes rett i kassa på Tikkaen og som plattform som festes til kassa og ring som festes til dette igjen (se bilder under for hva jeg henviser til). Angående upresishet fra min side rundt base og ring har jeg gått ut fra hva Sako har brukt av betegnelser på den typen montasje jeg henviste til (se under). Beklager om ikke det er korrekt.
  13. Da blir det vel å få av picatinny og få bestilt noe optilock rett på originalspor i låskassen. Har du peiling om ringmontasje eller ringer med tilhørende baser er å foretrekke? Tenker umiddelbart ringmontasje, ettersom det er færre skruer og mindre mikkmakk.
  14. Det her er nok ganske langt over mitt nivå, og de jeg kjenner sitt nivå. Finnes det ikke enkle "lave" picatinnyringer hvor dette ikke er et problem? Eller andre tips/triks for å unngå?
×
×
  • Create New...