Jump to content

land1

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

land1's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • One Year In
  • Collaborator
  • Reacting Well Rare
  • One Month Later
  • Conversation Starter

Recent Badges

5

Reputation

  1. Jeg har rettrekker AR. Jeg har gjort den øvelsen du lurer på, jeg skrev 3 søknader, øvre låskasse, komplett sluttstykke og pipe. Jeg la ved et skriv der jeg skrev: Nå er jeg usikker på om vedlegget var avgjørende eller ikke, men søknadene ble godkjent uten noen spørsmål eller kommentar. Jeg har enda ikke somlet meg til å faktisk kjøpe noen av disse delene.
  2. Den demperen du siterer fra kan du ikke bruke, den har for lite hull til en .22 kaliber. Jeg bruker en MD45 i .22 kal på min .223 rifle, så den skulle vel holde til en .22 WMR
  3. Nå er jeg ikke noen Mauserkjenner, men jeg er godt kjent med bruken av rørtang og det ser ut som om noen har byttet pipen ved hjelp av rørtang.. På wikipedia kan du lese litt mer om merkingen https://en.wikipedia.org/wiki/Karabiner_98k bcd på låskassen betyr at den er produsert av Gustloff Werke.
  4. A-tec har jo en slik ring https://www.a-tec.no/accessories/a-tec-ma50-ring det er i følge de et forsikte/miragebånd holder.
  5. @Rugerdud Ca 8,5 cm fra senter pipe til bunn av magasinbrønn. Avtrekksbøylen er litt lavere som du ser, men jeg måler den til å være rett under 9 cm.
  6. Nå kan det være at jeg tar feil her. Men vil ikke et slikt sluttstykkehode gjøre riflen halvautomatisk?
  7. land1

    Soting og trykktegn?

    Takk for svar! Det kan være at det har vært litt olje i kammeret. Pleier å dytte igjennom en tørr pusselapp før jeg drar på banen, men den tørker vel ikke opp noe særlig fra kammeret.. Kammerbørste har jeg og bruker jeg. Bruker forrest bore cleaning foam til rengjøring av pipe, men det finnes gjerne noe annet stoff som fungerer bedre?
  8. Hei Var en tur på skytebanen i dag. Skjøt først med S&B 55grs 223. Der fikk alle tennhettene krater(?). Er dette tegn på høyt trykk? Byttet ammunisjon da jeg oppdaget dette til Fiocchi 55grs 223. Der sotet noen av hylsene og det siste skuddet kjennes skuddet annerledes ut og fikk en liten blåst i ansiktet. Riflen er en Weatherby Vanguard 223. Usikker på alder da den er arvet. S&B hylser: Fiocchi hylser: på siste bilde her ser du sot helt bak i utdragetsporet. Er det riflen det er noe gale med siden to typer ammunisjon oppfører seg så ulikt? Farlig? Fikk tilbud av en veldig hyggelig standplassleder at jeg kunne komme innom han for å sjekke kammeret med tolker.
  9. Version 1.0.0

    194 downloads

    brev fra JD til POD om praktisering av forbudet mot enkelte typer halvautomatiske rifler
  10. Jeg fikk naturlig nok avslag på min søknad om pcc, har sendt klage til våpenkontoret. Sendte også en mail til NJFF for å høre om de var på saken. Fikk dette til svar: "Hei! Slik våpenforskriften er utformet, så får du ikke tillatelse til å erverve Ruger PCC til jakt. Forskriften angir «produsert for», og ikke «levert med». For Ruger PCC sin del så leveres den fra fabrikk med større magasiner enn det – også i Norge. Et annet moment er at den skiller seg litt ut, ved at den bruker pistolmagasiner – og da er en i den situasjon at riflemagasiner krever løyve for magasiner med mer enn ti skudd, mens pistolmagasiner kan ha dobbelt kapasitet av det før løyveplikt inntreffer. Høykapasitetsmagasiner til Ruger PCC er slik sett veldig lett tilgjengelig. I den grad det er tvil om en modell er godkjent til jakt eller ikke jfr. dagens forskrift, er ikke Ruger PCC blant tvilstilfellene. Vi er i dialog med myndighetene vedr. PODs tolkninger vedr. halvauto-jaktrifler, spesielt mht. til hvilke modeller som rammes av forbudet som krever avhending. Det skal imidlertid mer enn endringer i tolkning til for at Ruger PCC blir ok til jakt – og det skal også mer til enn små justeringer i forskrift. https://jaktogfiske.njff.no/vapen/skal-snakke-med-pod-om-utvidet-forbudsliste/232197 (Intensjonene som er beskrevet i forarbeidene er vi godt kjent med, og undertegnede satt i våpenlovutvalget som har skrevet NOU 2011:19) Ruger PCC funker fint til PCC skyting, så blir du aktiv skytter innen den grenen, så er det muligheter (det tar dog et par år med aktivitet før du kan få ervervstillatelse)."
×
×
  • Create New...