Jump to content

kamelen

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kamelen's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • One Year In
  • One Month Later
  • Week One Done
  • Reacting Well Rare
  • First Post

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei! Jeg er ganske fersk jeger, og ønsker nå å prøve meg på storfuggel jakt. Jeg er ikke veldig kjent i terrengene i nærhet, og mye av områdene rundt her er eid av statskog og de annonserer jo ikke om det er skogsfugl terreng eller ikke. Det jeg lurer på er om noen kan anbefale noen skogsfuggelterreng i nærheten av mo i rana (kan også være i nærområde >10mil), evt hvordan jeg går fram for å finne terreng
  2. Hei alle sammen! Jeg tok jegerprøven i fjor, og hadde samtlige turer på fjellet i hvor jeg kun så en rype. Det jeg lurer på er hva man burde se etter når man er på fjellet? Skjønner at rypene sitter på forskjellige plasser avhengig av årstid, vær osv. Hvordan burde man bevege seg gjennom terrenget for å øke sjansen på å finne rype? Jeg er også usikker på hvordan jeg skal velge riktig terreng. Jeg har vært innom den lokale skytebanen, men det virker som om ingen er villige til å dele anbefalinger om gode jaktsteder (kanskje for å unngå konkurranse om terreng?). Kan man se ut ifra kartet hvilke terreng som er mer gunstige enn andre, om så, hva ser man etter? All hjelp mottas med takk!
  3. Holder til i nordland, i nærheten av Rana kommune
  4. Hei, takk for svar. Per nå har ikke den lokale jff noen form for opplæringsjakt publisert på NJFF sine sider, har vert en del innom den lokale leirduebanen og snakket med en del folk, men virker ikke som det kommer til å bli noen form for opplæringsjakt i nermeste fremtid, og det er egentlig derfor jeg spør om tips til jakt som enslig fersk jeger takk for rifletips, skal lese meg opp på de kaliberene du nevner ovenfor!
  5. Hei alle sammen! Jeg holder på å ta jegerprøven, og kjenner ingen som driver med jakt. Jeg lurer derfor på om noen har noen tips til hvordan man kan komme i gang med feks rypejakt som enslig jeger? Har enda ikke kjøpt meg hagle da jeg er litt usikker på hva jeg skal kjøpe. Er det lurt å legge ekstra penger i å kjøpe et kvalitetsmerke som feks beretta, eller holder det med billigere utgaver? er også interessert i å begynne med andejakt, har lest litt på forumet her, og ser at mange anbefaler 17 hmr til småviltjakt, men vil dette være tilstrekkelig for et tungskutt dyr som en and eller vil det være bedre med et større kaliber? All hjelp mottas med takk! Hilsen en Fersk jeger!
×
×
  • Create New...