Jump to content

Vestlandshjort

Members
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Vestlandshjort

  1. Det blir litt forsking ja. Takk for svar.
  2. Har du prøvd med ulik col? Ble det mye bedre samlinger når du gikk ned i 58gr?
  3. Liker det jeg leser. Hvilke løpslengde, riflestigning har du? Hvilke col bruker du? Begynner å komme opp i bra hastigheter og med god presisjon.
  4. Slaktene jeg har sett som har vert skutt med A-frame er det fineste jeg har sett. Når jeg kjøpte 9.3 løp i slutten av sesongen i fjord, så kom jeg over et parti med A-frame til 9.3. Så jeg kjøpte likså godt 500stk så håper å finne gode samlinger.
  5. Takker for svar. Kjekt å høre andre med 9.3 og A-frame som er fornøyde. Hvilke settedybde bruker dere? Er det n150 som fungerer best til dette kaliberet?
  6. Hei. Ser denne tråden er gammel. Men prøver likevel. Jeg har kjøpt 9.3 løp til min sauer 202, og har kjøpt inn en god del swift-A-frame 250gr jeg finner veldig lite innfo om denne kula i dette kaliberet, og er veldig interresert i å høre mer om denne komboen. Samlinger, ladedata osv. Mye delte meninger rundt denne kula i 9.3.
  7. Hei. Ser det er en stund siden denne tråden var, men jeg prøver meg. Ser du skriver at favorittkulen nå i 9.3 er 250gr A-frame. Jeg har akkurat anskaffet meg 9.3 løp til e sauer 202 og ønsker å bruke akkurat denne kula. Jeg har brukt den i mange år i 30 og 6,5 kaliber. Fantastisk kule. Men ser det er mange som er skeptiske til denne kula i 9.3 grunnet hastighet. Hva er dine erfaringer? Og kan du dele ladedata? Jeg går hovedsaklig på hjort. Jeg har aldri vert borti ei kule som gir så lite kjøttødleggelser samt god skuddreaksjon og dødlighet.
  8. Det er sandt, tidligere brukte jeg veldig mye tid på skytebana, både på konkuranse og jaktfelt. Ladet mye og masse forskjellig. Har alt av bane utstyr og det meste innen ladning. Men så kommer det unger og et mer og mer krevende arbeid, så tid er det dårlig med. Ungene er heldigvis begynt å bli interresert i skyting, så blir nok mer av det etter hvert. Men som sagt ca 30mm samling er jeg godt fornøyd med på jaktriflene. Skal etterhvert prøve å lade min 6,5-06 med 120 gr og se om den liker lettere kuler. Blir å prøve masse forskjellige ladninger og krutt der og.
  9. Da har jeg vert og testskutt masse forskjellige ladninger, krutt og ulike patronlengder. Best resultat gav Norma krutt N-15. N-15 46gr gav desidert best samlinger, der ver en 5 skudds serie slik at alle skudd var boti hverandre. Samlingen var i nederkant av ytter tier, kanskje litt liten fart. (Ikke målt) N-15 ladd med 50gr var det gode samlinge med også ca 3-3,5 cm. Begge med patronlengde på 72,5mm. Vv560 gav heilt greie samlinger også. best med ladning på 50gr. N160 var ikke noe å skrive hjem om i dag heller. Ikke med noen ladning. Så nok en gang er det Norma krutt som blir den store vinneren for meg. Samlinger på ca 30mm er jeg godt fornøyd med.
  10. Jeg har ikke kronograf. Da lader jeg noen skudd med ulike ladninger oppover, ser den som gir best samling, og deretter finjusterer på coal?
  11. Da skal jeg prøve å lade de kraftigere 50gr n560? Eller mer? Løpet vart grundig pusset i overgang til homogene kuler.
  12. Kan bli aktuelt å prøve. Skal testskyte noen ladninger i kveld, så får jeg se.
  13. Hvilke ladning brukte du? Ladet noen skudd med 560 i går, brukte 47,2gr og 72,5mm. Skal prøve disse i kveld.
  14. Jeg kjenner ikke det kruttet, men hvis det er tilnærmet mrp, så kan jeg nok gå for n-15 kruttet jeg har. Skal prøve noen skudd med dette.
  15. Skal prøve å lade noen med annet krutt, og prøve. Jeg har N15 krutt, det tilsvarer vel noelunde mrp? Hvilke ladning brukte du?
  16. Ok. Da er den utelokket. Skal lade om litt i kveld og ned og skyte i morgen. Skal prøve ulike krutt og ladninger, så får jeg se om det hjelper.
  17. Ja, jeg lurte litt på den, men det var mange som sa at den var tung å få gjennom løpet.
  18. Nei, er nok kula som er hovudproblemet er jeg redd. Har aldri skutt med kobber før, så dette er nytt for meg.
  19. Pipa er ikke utskutt, den har ikke gått mer en en 6-700 skudd. Har ikke hat problemer med noe annet, men jeg har nesten uten unntak best samlinger med kuler som ikke er spisse og rette bak. Ikke noe forskjell på om pipa var varm eller ikke.
  20. Enig. Da er nok kanskje ikke den noe å satse på. Bror min skal bruke tarvas i år, så blir spennende å se hvordan den presterer i dyr.
  21. Det kan være verdt å prøve. Nærmer seg jakta, så det begynner å haste. Og jeg er sint ute som vanlig.
  22. Det er jeg enig i, men jeg har ikke noen plass i nærheita jeg kan skyte utenom skytebana. Er ikke tarvas noe å satse på?
  23. Det kan tyde på det ja. Andre homogene kuler som er lettere og få til? Tenkte å lade ttsx til min ombygde tikka med cal 6,5-06 og se om kula trives med høyere hastighet?
×
×
  • Create New...