Jump to content

Hmt

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Hmt's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Collaborator
  • One Month Later
  • Week One Done
  • Reacting Well Rare
  • First Post

Recent Badges

1

Reputation

  1. Noen som vet om noen åpen bane i Osloområdet? Alle jeg har sjekka ut stenger fra jakta og ut.
  2. Å? Jeg er på annekloppa, Rælingen jff. De leier banen såvidt jeg vet .. Nå var det bare " noen " på skytebanen som sa at det er slutt når jakta starter men regna med at de hadde oversikt jeg.
  3. Det der er sikkert gode poeng. Ok, venter til jeg ser at det jeg har ikke duger jeg da, sikkert lurt.
  4. Hei, med dårlig treff på leirduer så tror jeg det blir lite treff første sesongen min på jakt, har fått meldt meg på introjakt ( i et område der det nå kanskje ikke er nok ryper:( ) men det meste relevante var fulltegna når jeg fikk svar på våpenløyva så ellers blir det å tusle rundt i skogen til jff -lokallaget og helt sikkert ikke se noe særlig med fugl . Får ta det som turer tenkte jeg da, og heller øve på skytebanen til vinteren og være tidlig ute med påmelding/ jaktkort neste år så det blir bedre da. - Men så fant jeg ut at det ikke er leirdueskyting fra jakta starter og til april(?) Hva gjør folk som ikke får skutt så mye på jakt ett år, står hagla bare i skapet og så krampeskyter man før jakta starter?
  5. Takk for hjelp, ser detnå, den gamle eieren har nok bare bora ut hullet i bunn
  6. Hei, jeg kjøpte dette våpenskapet på finn: https://www.bjorkeagentur.no/produkt/ask25-fg-godkjent-vapenskap/ Har fått det opp på loftet ( tungt!) og skulle bolte det fast til en av " tverrbjelkene" men oppdaget jo nå at hullet det skal boltes fast med er på undersida av skapet.. så må da evnt bolte det fast på høykant evnt opp/ ned? Forstår ikke helt tanken bak det hullet. Noen som har en lur løsning?
  7. Åja så folk har det! Var vel egentlig det jeg ville vite, har ikke lyst til at folk skal peke og le bare:) Har du med oljehyre da i tilfelle ordentlig regn eller skalljakke? Og savner du hette?
  8. Hei, jeg har første jaktsesongen foran meg, kommer nok de første årene til å bare jakte fugl. Jeg finner ingen fine jaktklær som virker fornuftige i det vanlige utvalget, kler ikke hærens feltuniform og alt er jo enten tilsvarende den eller er Blaze orange eller en eller annen bøtt øggly kamovariant eller for firkanta i til kroppen min. Til turer ellers har jeg ullgenser og skalljakke, men ser meg rundt etter en jaktjakke og snubla over jaktjakker i vevd og/ eller tovet ull som tweed og noen østerrikske jakker der en kaller stoffet " Loden " Jeg mener praktiske jakker altså, ikke typ engelske ridejakker for aristokratiet:) tenker liksom at det ser ut til å være klær som har blitt brukt til jakt mye i Østerrike og Skottland/ England et og at det ikke kan være helt feil? Klarte ikke legge inn akkurat linken men er eksempler på sidene under: https://www.siegert.at/shop/themen/jagaloden/damen/?p=1 https://www.alanpaine.co.uk/collections/womens-shooting-clothing De er jo dyre, men finner tilsvarende i 100% tweed brukt på eBay til ok priser. jeg vil også tro at hardpakka / vevd / tova ull nok i seg selv er litt vannavvisende og ca passe varmt på rypejakt? Hva tenker dere om sånne jakker i utgangspunktet, er det noen grunn til at de ikke funker til "norsk" jakt? Eller er det bare for sært?
  9. Hei, jeg er helt fersk og lurer på om små våpenskap ( dvs Raufoss safehouse spesielt) er ok for vital del på hagle og rifle ( dvs én av hver, tror jeg skal klare meg med det:D) pluss ammunisjon? Eller om det bare er pistoleiere som kjøper det? Jeg skulle helst oppbevart alt på loftet og det er lavt under taket, må bolte det fast til " diagonale" bjelker hvis dere skjønner.
  10. Hei igjen, jeg har ikke fått noen regning på søkndsavgifta, betyr det at søknaden ikke bør registrert?
  11. Takk:) du har ikke tilfeldigvis en shortlist med de kalibrene på både hagle og rifle jeg bør legge inn når jeg først søker?
  12. Hei, det er første våpensøknaden min og siden en skal kunne søke om flere våpen regnet jeg med at en gjorde det i den samme søknaden, men ser ut som om en bare kan plotte inn ett kaliber og så trykke lever? Jeg tør ikke gjøre det i tilfelle jeg da har brukt opp søknaden .... Er det sånn at jeg kan levere en våpensøknad og så registrere flere og det går på samme avgifta så lenge den første ikke er ferdigbehandlet?
  13. Hei, noen som vet om en børsemaker kan "legge på" noe mer tre e.l oppå kolben for å tilpasse hagler til dame?
×
×
  • Create New...