Jump to content

Elias Hasle

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Elias Hasle's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • Reacting Well Rare
  • First Post

Recent Badges

1

Reputation

  1. Nei, det vil jeg ikke! Men i motsetning til en slik "pølsebombe" kan en spikerpistol lett demonstreres med et skudd i et bord eller noe sånt.
  2. Ta en titt på disse, som har en innebygget lufttank med høyt trykk: https://www.airbowsystems.com/ (merk navnet "Airbow". ) Litt om den ene varianten: "100% air-powered, Airbow® Concrete puts more hours into every day by firing drive pins into 50MPa+ concrete and 10mm+ steel, rapidly, consistently and safely. Developed in New Zealand and powered only by high-pressure air, it’s cordless and requires no power adjustment as you transition from one material to another or one drive pin length to another."
  3. En typisk kriminell bruk av våpen er til trusler. Selv om en spikerpistol er dårlig å skyte med, utgjør den en viss avstandstrussel. Andre farlige verktøy kan man trygt løpe fra. (Kniver og hammere kan bli kastet etter en, men etter dette ene "skuddet" er angriperen plutselig tomhendt.) Jeg vil tro at en gærning eller slemming med spikerpistol kan klare å holde ganske mange personer fanget i et klasserom, et NAV-venterom, et banklokale e.l..
  4. Hehe, jeg "disliket" først, fordi jeg trodde det var luftbuene du mente ikke var farlige, men så var det myndigheten(e)! Denne tråden har gitt meg noen fine perspektiver på undervannsjakt. Takk for det! Jeg ser at harpun kan være både mer gøy og mindre ødeleggende, dersom man praktiserer gode regler. (Litt off-topic: ) Akkurat minstemål er en regel jeg generelt er skeptisk til, etter en vitenskapelig presentasjon jeg så en gang. Store fisker formerer seg svært mye mer effektivt enn små, og er samtidig mye sjeldnere. Så minstemål er i beste fall tveegget...
  5. Hei! Forsvarlig og forsvarlig, fru Blom, men Jörg Sprave i "The Slingshot Channel" (en gøyal gjør-det-selv-kanal) på YouTube eksperimenterte litt med akkurat en slik "harpunpistol" som på bildet over vann, inspirert av en zombiefilm. Den fungerte over vann, ja! Jeg tror han også pumpet den opp til maksimalt trykk og satte inn en selvlaget, massiv bolt. Den så ganske så farlig ut, altså... Også laget han en egen versjon, da. Han skjøt hull helt gjennom en kokosnøtt. Samme mannen har testet en kommersiell "luftbue" også, i tillegg til å lage en selv. Når man må ha tillatelse til å eie armbrøst, virker det rett og slett som et hull i loven at det er fritt frem for luftharpuner. Det hadde gått an å legge inn noen begrensninger uten å ødelegge for legitim bruk (i den grad det finnes). Jeg tenker at "luftbuer" bør klassifiseres som armbrøster (med "pneumatisk fjæring"), siden de brukes på samme måte og kan være minst like farlige. Høykomprimert luft er en mye tettere energibærer enn metallfjærer og gummistrikker, faktisk på linje med batterier, samtidig som det kan levere veldig høy effekt. Halvautomatiske luftbuer med mange piler i magasinet er potensielt farlige saker, selv om det er et lite stykke opp til kruttdrevne våpen. Håndholdte spikerpistoler kan man også sammenligne med. De kan jo også brukes til kriminelle formål. Jeg ville ikke synes det var noe rart om det ble innført noen restriksjoner på kjøp av slike. Jeg synes våpen er fascinerende, altså! Men noen ganger må man liksom være voksen festbrems også.
×
×
  • Create New...