Jump to content

Min Mor

Members
  • Posts

    65
  • Joined

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Min Mor's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • Reacting Well Rare
  • Collaborator
  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

20

Reputation

  1. Kanskje hele lov og regler-delen av forumet bør oppløses og alle bør bare gjøre hva de vil og se hva som skjer eller ikke. "goalposts" fortsetter å bevege seg, det ene øyeblikket skal loven tas bokstavelig, og det neste øyeblikket skal den ikke tas bokstavelig. Først er noe ulovlig bare slik loven spesifikt nevner det, og i neste øyeblikk er noe ulovlig selv om loven ikke spesifikt er nevnt. Det ser litt ut som folk ikke liker lover med mindre de beviser poenget sitt eller gir dem noen rettigheter. Og så er det den konstante tilbakevendende situasjonen der folk sier ignorer loven fordi de har hørt eller så at de gjør dette eller dette i stedet. "de gjør det her" så andre steder er det gjort det samme. Noen sier at våpenkontorer ikke vet hva de gjør, men på samme gang bruker de våpenkontorer håndtering av ting for å bevise at de har rett. Og det er det tilbakevendende problemet med folk som på magisk vis klarte å lese ting som ikke var skrevet, for så å komme med svar for å si at noen tar feil. Selvfølgelig er det hele mitt problem, jeg må enten være helt dum, eller et troll. Jeg gidder ikke mer, jeg er helt ferdig her. (for å spare tid har jeg allerede skrevet hva som kommer til å følge av de vanlige: "det viser bare at du......og at du....fordi....troll...dum...din mor..." )
  2. Det var akkurat det jeg sa! Så nå gjorde du poenget at noe ikke er spesifikt nevnt i loven, men fortsatt er ulovlig, og samtidig prøver du å gjøre poenget om at noe ikke er spesifikt nevnt i en lov, så det er lovlig. Bestem deg. windowshopping i lovbøkene gir ikke gode resultater. også sportsskyting er ikke jakt, og at ting håndteres forskjellig mellom de to, og mellom forskjellige våpenkontorene er klart.
  3. Kanskje moderatorene på Finn slettet det fordi de faktisk ikke var ute etter å kjøpe eller selge. Det hele er sikkert merkelig...
  4. Jeg har våpenkort fra før og sendte inn soknad til sportsskyting på 11 november når behandlingstid var 4 uker, og så gikk det opp til 5-6 uker, og 6-7 uker og 7-8 uker... Siste endring på "behandlingstidslisten" på nett var 21. desember, lurer nå på om det vil gå opp igjen til 8-9 uker eller lenger... postkassen min blir sakte irritert over at jeg ser etter ny post hver gang, lokket har begynt å lage mer og mer lyd ved åpning. i 2021 tok det dem 14 uker. Jeg håper den elektroniske søknaden vil tas i bruk snart.
  5. kan "vi" da konkludere med at kongen og presidenter har bendelorm?
  6. Det er ingen lov som nærmere bestemt sier at du ikke kan drite noen i ansiktet, det betyr ikke at du ikke får problemer for det. Det er en veldig veldig naiv måte å tenke på at alt må skrives ned i detalj i en lov. Loven sier heller ikke at det er ulovlig å skyte i en barnehage....betyr det at det er lov? Noen ting er sunn fornuft. Ellers må de lage lover om hver eneste ting som er mulig, og lovbøkene ville være metertykke bare for de som mangler sunn fornuft. Og så vil de si "jeg kunne ikke ha visst det fordi det er for mye å lese" Alle som skal fylle ut noe i søknaden må følge veiledningen på baksiden. Hvis noen ikke bryr seg eller tror det ikke er deres sak, så fortsett..vær den ene personen. Men ikke kom tilbake på et forum for å spørre om råd eller klag på at ting ikke fungerte eller at det nå er problemer som skal løses som de vanligvis gjør. Hele søknadsprosessen er helt klar, det er ingen vits i å fortelle folk som spør om råd at de ikke trenger å følge noen anvisninger fra politiet eller våpenkontoret.
  7. Hvis oslo ikke følger retningslinjene for søknaden, betyr det ikke at praksis er lovlig. 2. Opplysninger og dokumentasjon : "Les veiledningen som følger med skjemaet..." Vi vet alle hvordan politiet i oslo har en tendens til å se loven som noe de kan ignorere fra tid til annen.
  8. Som @uMtuli allerede har påpekt er det instruksjoner på baksiden av applikasjonen som tydelig sier noe annet ved kjøp fra en privatperson, de er ikke der som pynt. En "åpen" applikasjon er kun ment for kjøp fra en forhandler. En privat selger har ikke lov til å gi ut våpenet sitt til noen med åpen søknad. Alle felt må være fylt ut (inkludert all informasjon om selgeren), og deretter godkjent av våpenkontoret. Kjøperen kan bare kontakte våpenkontoret på epost og be om endring av soknad og det gjøres raskt. å ta en snarvei for å spare 1-2 ukers ventetid kan og vil trolig få både privat selger og kjøper i trøbbel, da det ikke er opp til den private selgeren å bestemme hvilke våpen som passer til den åpne soknaden. Hvis du ikke tror meg, bare ta kontakt med et av våpenkontorene, og de vil gjerne informere deg om reglene og forskjellene mellom å kjøpe fra en forhandler og en privat selger.
  9. Det eneste jeg trengte for en SP01 var ammunisjon, mye av det. Brukt pistol, rundt 15.000 skudd av forrige eier uten rengjøring, og så etter rengjøring noen 12.000 til av meg (med rengjøring selvfølgelig). Ingenting gikk i stykker, bare et lite spill på løpet som kunne fikses med en ny "bushing" i sleide, men som ikke er nødvendig for presisjon for vanlige mennesker som ikke er VM-skyttere.
  10. Handlingene som er iverksatt nå og det som har blitt sagt av enkelte personer i media viser bare at de hadde det planlagt fra starten, og skjulte det sanne målet med det hele. Vanlig praksis i politikken for å få lover godkjent med minst mulig motstand. Og i hele perioden frem til loven er endret igjen, får de gjøre det som de vil. At det kan være noen få søksmål er gjort rede for fra starten, men det stopper dem ikke. Bare de i politikken som er i slekt med pinocchio kommer langt.
  11. Jeg antar at de bare syntes det var en god idé, de bruker vanligvis hele dagen på å lete på finn etter ulovlige varer som ulovlige deaktiveringer, ulovlige deler, ulovlig ammunisjon.
  12. Kanskje han kjøpte noen etter at loven sa at de skulle registreres når de ble kjøpt etter dato xxxx. Noen få personer har unnlatt å gjøre dette. Men det er svært vanskelig å bevise hvor lenge et gammel deaktivert skytevåpen har vært i ens besittelse. Jeg har en, og jeg registrerte den bare for å unngå denne problem i fremtiden.
  13. "Denne Profilen administreres av Oslo politidistrikt, forvaltningsseksjonen og benyttes til undersøkelser, forebygging og kontroll innen forskjellige saksfelt . For mer informasjon se www.politiet.no " ser ut at det er virkelig Politiet i Oslo. Hvis riflene virkelig må gå før 2024 bør de ta den gode veien og bare sende et brev til eierne registrert på våpenkontoret i stedet for å bruke finn.no Det er selvfølgelig et fint triks for å få så mange semi-auto rifler ut av markedet som mulig, ved å si at de må være borte før 2024. Med amnesti pågår, kjører destruksjonsmaskinene allerede, så det gir dem en god mulighet til å spare tid og kaste inn så mange rifler de kan. Og alle vet at de var i trøbbel på grunn av alle våpnene som gikk tapt i administrasjonen etter døden og arven. Jeg er sikker på at når eieren finner ut at han ikke trengte å kvitte seg med riflen sin, er det vanskelig å klage på fordi han godtok 4000kr. Ingen av Oslo-gjengens medlemmer kommer selvsagt til å levere inn pistolen eller riflen.
  14. @5.6×15mm "For de om allerede er i besittelse av slike våpen så vil de ha frem til sommeren 2024 til å avhende disse." Jeg klarte ikke å finne det i loven heller...
×
×
  • Create New...