Jump to content

PalSor

Members
  • Posts

    287
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

PalSor last won the day on March 4

PalSor had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

PalSor's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • Very Popular Rare
  • One Year In
  • Collaborator
  • Reacting Well Rare
  • First Post

Recent Badges

136

Reputation

  1. Er det noen som har synspunkter på hvilket krutt som er best egnet for å lade 45 ACP når man ønsker minst mulig rekyl? Lader med 200 gr kule og skal holde faktorkravet. Har fått anbefalt både N310, N340 og 3N37, men usikker på om det er noen merkbar forskjell på dem.
  2. Ikke noe problem å kjøpe noe som må bygges om for å få det til å passe i øvelsen der du skal bruke den. Det gjøres ofte på både spesialrevolvere og spesialpistoler.
  3. PalSor

    Stevner

    Du kan i hvertfall laste ned her, trykk på pil ned helt til høyre i søkefeltet. https://app.skyting.no/competitions
  4. Det finnes mange pistoler som er så bra at det er skytteren som avgjør hvordan resultatet blir. Det viktigste er å finne et våpen som fungerer bra for deg, det er ganske store forskjeller på hvordan personer opplever grepene på de ulike våpnene og et våpen som en person synes er perfekt står kanskje langt ned på lista til en annen. Skal du ha 6" løp så kan du glemme ny Sig, de lages ikke med så langt løp etter at produksjonen ble flyttet til USA. Du kan imidlertid finne både brukte Sig 210/220 og nye/brukte Pardini, STI/Staccato, STP, Tanfoglio, Smith & Wesson m.fl. som har 6" løp og alle er bra våpen.
  5. Det er selvfølgelig viktig å gjøre det man kan for å redusere antall partnerdrag (og andre drap), men å tro at det å redusere antall skytevåpen automatisk vil innebære en reduksjon er samme type forenkling som våre politikere bruker i en rekke andre sammenhenger. Det kan godt hende at antall drap forblir det samme, et reduksjon i antall våpen endrer kanskje bare fremgangsmåten for drapet, en reduksjon i drap med skytevåpen vil kanskje samtidig medføre en økning i antall drap med kniv. Vi får bare håpe kommisjonen får en så bred sammensetning at de ikke låser seg fast i en tro om at reduksjon i antall skytevåpen automatisk vil hjelpe.
  6. @StimmJeg skyter finpistol med en Pardini SP22 og grovpistol med en Pardini HP32 og jeg synes grepsvinkelen på FPM som ganske lik. Den er i hvertfall så lik at jeg ikke tenker over at det er noen forskjell. Når det gjelder kompensatoren så er det mulig å demontere den delvis uten å løsne hele fronten inkl kornet, men for å få rengjort alt ordentlig bør det hele demonteres i hvertfall etter ca 1500 skudd. Hvis du liker luftpistol kommer du helt sikkert til å like fripistol.
  7. PalSor

    Arv

    Du kan godt arve et våpen uten å ha tatt jegerprøven og du får nå normalt våpenkort som gir deg rett til å kjøpe ammunisjon. Jeg arvet en hagle som jeg fikk våpenkort til og jeg har ikke jegerprøven. Du har imidlertid ikke lov til å bruke våpenet til jakt uten jegerprøven, men du kan bruke det til å skyte på blink/leirduer på en skytebane.
  8. Jeg har en FPM og er veldig fornøyd. Du må regne med å jobbe litt med den for å få grepet til å passe perfekt til din hånd, men det gjelder alle fripistoler. Grepet på FPM har en veldig normal vinkel, trenger ikke bøye håndleddet mye i noen retning. Den har et veldig bra avtrekk, ekstremt lett, men samtidig skal det lite trening til før du har full kontroll selv med avtrekk ned i 10-15 gram. Jeg hadde ikke valgt en fripistol med elektronisk avtrekk, så lett som avtrekket er på FPM med mekanisk avtrekk så ser jeg absolutt ingen fordeler med elektronisk avtrekk som pluttselig kan svikte pga manglende strøm, feil i elektronikken osv. Skal du bli god til å skyte fripistol så må du trene en del på det, men det er veldig gøy. Det er uten tvil den vanskeligste øvelsen, enda vanskeligere enn luftpistol. Hvis du kjøper deg en FPM så er det en ting som du må gjøre med pistolen hvis du ikke kjøper en brukt hvor dette er fikset. Pistolen har en kompensator som sitter sammen med frontsiktet/kornet. Når du skal rengjøre kompensatoren så må du skru løs både sikte og kompensator og fra fabrikken er det ikke lagd noe system for å sette den tilbake på plass nøyaktig samme sted som den stod før du demonterte den. Du må mao skyte inn pistolen på nytt for å få siktene riktig. Jeg fikke en børsemaker til å lage en liten forsenkning ytterst på løpet slik at jeg kan montere siktet/kompensator nøyaktig samme sted som det stod før jeg demonterte det.
  9. PalSor

    Stevner

    Du kan laste ned og skrive ut lister fra SkytterAdmin og Norges Sportsskytterforbund. (Det er de samme listene, bare to ulike veier inn.)
  10. PalSor

    Arv

    Du får helt vanlig våpenkort og kan kjøpe ammo. Etter den gamle våpenloven kunne du ikke kjøpe ammo når våpenet var arvet, dette ble endret i den nye loven.
  11. 9mm ammo har foreløpig hatt mye mindre prisstigning enn de fleste andre, men nå kommer det et solid prishopp der også. Mange forhandlere legger nå ut S&B 9mm ammo med startpris i området 5,30 til 5,50 kr pr skudd før eventuelle rabatter.
  12. Hvis du vil ha noe som er helt nøyaktig så kjøper du denne; https://www.landro.no/raza/107275/avtrekksvekt-0-5-1-5-kg-justerbar
  13. I felt skal avtrekket holde vektkravet i både singel og dobbelaction.
  14. Jeg har ikke tatt kurset selv, men praksis kan være vanskelig å få til. Det er to personer i klubben der jeg skyter som snart har brukt to år på å få seg praksistimer og de er ennå ikke ferdige.
  15. @WyattEarpJeg ville også vurdert SIG P322 som spesialpistol, den har et veldig bra avtrekk og kommer gjenget for lyddemper.
×
×
  • Create New...