Jump to content

Larsen111

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Larsen111's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • One Month Later
  • Week One Done
  • First Post
  • Conversation Starter

Recent Badges

0

Reputation

  1. Gikk nå helt fint i fjor, ble veldig bra resultat da. Samme kjeller men mulig vinteren ikke var like fuktig i fjor. Trodde pinnekjøtt hørte til Vestlandet så overrasket over mange innspill her. Takk for alle innspill og tips! Kjøttet blir flyttet så raskt det lar seg gjøre til en annen plass rett og slett. Ingen strømuttak i kjellern så avfukter blir ikke mulig. Alt av sopp skåret bort, ingen vond lukt så tror det gikk fint. Har alt hengt 14 dager uten noe tegn til uting. Da har luftfuktighet ligget på 60-65%, noe jeg fikk høre var innafor(?). Sjekker hver dag så ble veldig overasket når jeg så denne hadde steget til 86 i dag. Ps: heter kanskje tørking og ikke speking? Veldig ny på dette her så mulig jeg bruker feil begrep. Er saltet i 3 døgn og så hengt opp.
  2. Hei! Nybegynner på spekefronten her Prøver ut å lage pinnekjøtt og fenalår for 2. år her. har kun plass til det i kjelleren, noe som ikke er helt optimalt, da luftfuktigheten kan komme opp i 86% på regntunge dager, noe det er mye av her på Vestlandet. Men det er godt luftet der og det gikk i fjor, så ser ingen grunn for at det ikke skal gå i år! Har nå stått i 14 dager, så litt til mugg i dag, som skal vaskes bort med saltlake. Spørsmålet mitt er: noen som vet hva de brune prikkene er? Er det noe form for mugg/sopp? Ikke like lett å vaske bort de som den vanlige hvite muggen. Håper noen kan hjelpe meg!
×
×
  • Create New...