Jump to content

223-shooter

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by 223-shooter

  1. 2 helt nye browning x-bolt nordic light Black, ute på innskyting på lørdag. Pusser og oljer når jeg kommer hjem. Men merker at når jeg tar Ballistol på papir og drar over på løp og kasse så blir det brunt på papiret(se bilde) disse riflene har en mørk finish som ikke tilsier brun farge. Så lurer da på hva den brunfargen kommer av, ble skeptisk for rust, men skal nesten ikke være mulig…. Noen tanker?
  2. Vi tenkte å dra ut å gjøre innskyting av nye rifler, kikkerter og dempere i dag. Er ganske ny ved bruk av dempere, men vet jo dem blir varm. Det er jo snø ute, kan man kjøle demperen med snø, eller er det da fare for at den blir ødelagt ved slik kjøling på noe vis?
  3. Noen som vet om det er mulig å søke våpenpass til et våpen man har fått godkjent? Kona har fått søknaden godkjent, har betalt, men ikke fått papirene i retur enda? hvis jeg går til forhandleren og får serienr etc ? eller er man heeelt avhengig av også å få det midlertidige våpenkortet ?
  4. noen formening om hvor lang tid disse våpenpassene tar å få ? Kona har fått våpensøknad godkjent, men ikke fått papirene enda etter hun betalte., så får ikke hentet våpenet enda, kan man søke våpenpass på et våpen man har fått godkjent , men ikke fått enda ?
  5. Kan man deklarere demper også på den måten ?
  6. Jeg og min kone har ikke helt funnet ut av alt vi trenger for en tur i slutten av januar, så her kommer det vi fortsatt funderer litt på. vi har begge 2 kjøpt nye våpen : browning x-bolt NL kal. 223. Med demper (se bilde) så…… etter å ha lest på politiet sine sider ble jeg usikker på om man må ha våpenpass i TILLEGG til at man går på svenske tull sidene og søker om innføring av våpenet? noen som har erfaring om hvor lang behandlingstid dem har på dette? trenger man egentlig å gjøre noe som helst av dette, eller kan dette ordnes i det man passerer grensa? vi har ikke fått våpenkort enda, vil det midlertidige våpenkortet fungere ved reise til Sverige ? lyddemper………jeg har forstått at svenskene har snakket om at dem skulle oppheve lisensgreiene der, men ikke før over nyåret? Det vil si at man fortsatt må søke regner jeg med. Noen som har erfaring på behandlingstid på dette? jeg har også fått med meg noe om løpslengde etc når det gjelder jakt i Sverige? synes jeg så 45 cm en plass, men min er har en pipelengde på 50 cm så mener jeg skulle være trygg der. Regner med kaliber 223 er lovlig til alt av fugl i Sverige ? noe annet vi må gjøre/tenke på så er det bare å si fra. Jeg vet det ble mange spørsmål, vi har plutselig bestemt oss fot at vi har lyst å gjøre det nå når vi fikk nye våpen før jul, så det ble kort tid og mye vi ikke helt har funnet ut av. så vi er veldig takknemlig for all hjelp som kan forkorte og forenkle prosessen for oss.
  7. Jeg har vært å hentet en splitter ny rifle kal. 223. hadde lyst å kanskje få skutt inn rifla/kikkerten så jeg kan dra på toppjakt. Men her i Troms er det jo vinter nå og mellom 15-25 minusgrader. Er det noe jeg må ta veldig hensyn når det gjelder innskyting i slik temperatur eller vil det ikke påvirke presisjon eller andre ting på noe som helst vis? rifla er helt ny i eska, bestandig tidligere kjøpt brukte rifler, er det noe som kan/må/bør gjøres med den før skyting, foruten å få vekk olje i løpet?
  8. Nyervervelsen jeg kjøpte i dag. Browning x-bolt NL 223. kikkert: 6-24x55 og en 3-9x40. hausken demper. tofot m/ vugge kommer på i morgen.
  9. Howa 1500 HB, kal. 223. 6-24x55 Brukes primært til smygjakt på gås med en del avstandsskyting.
×
×
  • Create New...