Jump to content

Zeilerboy

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Zeilerboy's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • Dedicated Rare
  • One Month Later
  • Week One Done
  • Reacting Well Rare
  • First Post

Recent Badges

3

Reputation

  1. Jeg landet på og bestilte en A1X og en TK4. De kom som bestilt, men jeg returnerte A1X pga dårlig kvalitetskontroll. Den hadde et (ør)lite hakk i eggen, og dårlig tilpasning av grepsplatene i enden. Platene glipte og var usymmetrisk i høyde. Det er uaktuelt å betale slike summer og ikke få top notch etter mitt syn. Nå har jeg ventet i en evighet på å få ny tilsendt…så ikke akkurat imponerende, er vel inntrykket så langt. Jeg likte uansett svært godt følelsen og balansen i A1X’en. Men hvis enden er god, er allting godt.
  2. Jeg flesket til og kjøpte Fällkniven A1X og foldekniven TK4 i tillegg. En stor fulltang og en mindre til finere arbeid. Kostet en fot og en arm, men jeg har blitt så tilårskommen at når jeg vet hva jeg vil ha, nytter det ikke å gå for nest beste alternativ. Kjøpserfaring, kan man kanskje kalle det venter spent på pakken i posten, så får vi se hvordan inntrykket er når jeg får holdt og brukt dem litt
  3. Takk for bra innspill! Gode betraktninger rundt bruk og nytte der. Heller mot A1X. Den har i tillegg ny slire med lås, som gjør at kniven ikke slenger i slira såvidt jeg har forstått.
  4. Jeg er nok helt enig med det ovenstående. Serratering er bra på knivene jeg har brukt til frigjøring fra tau/kjøretøy/akuttjeneste osv. Men det slites, og er man hard eller bruker kniven hardt går det ut over eggen. Det går å slipe opp igjen, men er ikke foretrukket. Jeg har foldekniv med serratering nettopp pga formålet, men er her ute etter en bushcraft, camp, tur og jaktkniv. Prisen er grei. Buy once, cry once. Så lenge den innfrir behov og høye forventninger
  5. Hva tenker du S1 utmerker seg til da? Hvor er det den er best?
  6. Er det F1, S1, A1 og Modern Bowie i den rekkefølgen? Illustrerer i så fall poenget ditt godt! Det eneste jeg stusser litt på, og grubler over, er om A1X (tykkere blad enn A1 med 7 mm over ryggen!) er for grov/stor til spikking og bearbeiding av tre til plugger, kroker og diverse sånn bruk..?
  7. Haha, spot on! Du oppsummerer mine tanker der. Men livet er kort, og det er ikke lommer i likskjorta. Så jeg har funnet ut at ofte er det beste godt nok
  8. Takk for innspill! det er alltid interessant med eventuelle alternativ, men det var helst en A1X eller S1X jeg har sett meg ut. Jeg liker ikke spesielt godt serratert egg, selv om de kutter bra.
  9. Lurer på om noen har erfaring med disse til allround bruk? Jeg tenker å medbringe kniven når jeg jakter småvilt og storvilt, går tur i skog og mark, gjør opp bål og etablerer leir og diverse andre oppgaver. Bor på Sør-Vestlandet, men jakter/ferdes også på Østlandet/Østerdalen/midt-Norge. Jeg vil helst ha en en-kniv-løsning, men har en Gränsfors lilla skogyxan, og en liten kniv til det fineste arbeidet med i sekken. Har fra før flere kniver, men har brukt den store Strømeng Flemming samekniven som alle andre fra Forsvaret på slutten av 90-tallet anskaffet seg. Denne har vært god til mye, men har fått juling og jeg vil ha en ny kniv. Så; kan noen kaste lys over saken, og gi meg innspill på disse to opp mot hverandre til allround bruk (fokus på allround/en for alle jobber): A1X versus S1X? Tenker ikke å bruke ekstra penger på coating, satin finish holder for meg. Takknemlig for eventuelle innspill!
×
×
  • Create New...