Jump to content

Expert Hunter

Members
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Expert Hunter's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Week One Done
  • Collaborator
  • First Post

Recent Badges

-9

Reputation

  1. For det første så er utgangshastigheten på 18,5 grams kule 9,3x62 ikke 500m/s men heller nærmere 700m/s. for det andre bruker du ikke så tunge kuler . Homogene kuler på 250 grains er mer en nok på 9,3. Ellers så viser jeg til mitt tidligere svar ang valg av stokk vinkel osv.
  2. Da er vinkelen på kolbekappe, retthet i stokk og kolbekappe ikke riktig. med korrekt valg her er 9,3 som et lite poff, knapt så den beveger seg i skuldra.
  3. Da er vinkelen på kolbekappe, retthet i stokk og kolbekappe ikke riktig. med korrekt valg her er 9,3 som et lite poff, knapt så den beveger seg i skuldra.
  4. Spørsmålet er jo da skal du villede eller veilede en som er kommende jeger? Det er jo en million jegere som har en million forskjellige svar. De fleste har jo ikke peiling på hva de snakker om og kanskje en håndfull her er inne på noe. Det ber jo som forumer på bil, der du er mer forvirret etter å ha lest alle svar enn du var før du spurte... Hvordan skal en nybegynner få noe som helst utbytte av dette? Jo du som er nybegynner må høre på en som er Exspert. Jeg skal fortelle deg hva som er det beste valget ,ikke finne opp hjulet en gang til..
  5. Var ikke spørsmålet her riktig valg av kaliber til storviltjakt?
  6. Det kommer jo an på legeringen i mantelen. Du må bruke kuler som er beregnet for lavere hastigheter og får da perfekte resultater skutt i vilt. Man bruker ikke samme kule til 300WBM og eks 9,3x62.
  7. Nick? Tenkte jeg bare skulle være litt hjelpende og opplyse jegere og menig mann. Som sagt det er litt dumtå prøve å finne opp hjulet flere ganger..
  8. Ja den diagnosen hadde jo passet perfekt hvis det ikke var for at jeg Er en Expert
  9. Personlig bytter jeg ikke eller selger piper eller våpen men beholder alle da de har hver sin spesielle historie. Nevner 300WBM som jeg skjøt en 16 spirs elgokse i trav på 315 meter rett i hjerte og med den samme en 11 spirs stanghornsokse på 380 meter i skritt gang treff i hjerte. Denne rifla er noe av det beste jeg har hatt, den var nærmest magisk og jeg kunne skyte på alle hold og alle vinkler med fantastiske resultater. Det rare var at når men så gjennom pipen så var den skjev, den vridde seg som en gammel furu ...
  10. Deler bare gladelig min erfaring. Er jo litt for dumt å bruke hele livet til å finne det ut når du kan forstå det nå. Trenger ikke finne opp hjulet flere ganger mener jeg..
  11. Det kommer jo an på situasjonen i skuddøyeblikket og avstand. Kommer dyret fra siden, bakfra ,på skrå, nedenfra, under begge deler og situasjoner i kombinasjon... Første rådyrbukken jeg skjøt skjøt jeg på 270 meter med Remington halvautomat i 3006 rett i nakken. Ingen kjøttskader og fantastisk slakt. Man må jo selvsagt vurdere sin egen evne til å skyte.
  12. Fasit: Treff i bein eller ikke, hvor stresset dyret er når det blir skutt ,type kule(splinter/deler seg), hastighet på kule ,og ikke minst hvor langt drar dyret etter det er skutt.
  13. Har en 8mm Norma mag den tar det meste og fantastisk presisjon og rekkevidde og ikke minst passer i de fleste STD låskasser.
  14. Oryx er ei møkkakule.Deler seg fra mantel/bly.... Kappes pipa i 6,5 så må det kompenseres med høyere kulevekt og annet krutt... hvis ikke ----Pmax endrer seg. og du får utbrent pipe på kort tid-.
×
×
  • Create New...