Jump to content

Vidvandre

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Vidvandre's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • One Month Later
  • First Post
  • Week One Done
  • Dedicated Rare

Recent Badges

6

Reputation

  1. Jeg har aldri jaktet rev så høyt over havet som det som aktuelt for deg, men kan komme med noen generelle råd for revejakt i 'lavlandet'. Først og fremst, fastslå at det er rev i området. Er det ikke det, kan du lokke deg blå uten å se dyr. Spor kan være vanskelig å se før snøen kommer, men finner du nye eller gamle hi, skit, etc. kan det være verd å prøve. Ikke minst er lukten av rev et godt tegn som er vanskelig å overse. Er du ute og går etter at solen har gått ned kan du også noen ganger høre rever 'snakke' med hverandre. Finn deg en post i kanten av et åpent område hvor du kan sitte så vinden blåser fra deg og ut i åpent lende. Åkre er best, men myrer og ryddningsfelt fungerer også godt. Husk å følge med til all kanter, selv om reven gjerne ønsker å komme inn mot vinden kan den komme svært nære før den runder deg. Som all lokkejakt er revelokking utpreget godværsjakt. Kalde, klare oppholdsdager er knall, da er revene aktive og lokkelyden bærer langt. Er det mye regn og vind er det bedre å vente til en annen gang. Grålysningen tidlig på morgenen er den ideelle tiden for lokk. Vær gjerne på post i godt tid før det første skytelyset og la 'skogen falle til ro', som man sier. For mer b-orienterte jegere er skumringen et alternativ. I oktober ville jeg lokket med angst/smerte lyder av fugl. Små sett på et par minutter med 5-10 sekunders pause mellom hver lyd. Mindre er mer til å begynne med, så kan du heller øke på etterhvert hvis reven ikke kommer. Kontaktlyder og angstskrik av rådyr killing fungerer også, særlig på eldre rever. Et siste lite apropos siden du skal jakte så høyt, husk fjellreven er en truet art på fastlands Norge og er derfor totalfredet. Skit jakt!
  2. Bare slapp av og nyt jakta. Hvis jaktlaget ditt er som de fleste andre får du snart høre alle tips, triks, erfaringer og røverhistorier du trenger, og mer til!
  3. Hjortejakta ble kort men god i år. Litt speiding i høst og etter halvannen time i marka på første dagen med rett vær lå det to ungbukker. 9 og 8 tagger. Så er det bare å håpe elgjakta går like bra.
  4. Grei bestand av hare I Meldal, selv om den er noe presset av økende bestand av rev. Er kjent med at det jaktes hare med hund av noen få men ivrige jegere som ser ut til å lykkes OK med det. Det jaktes mye fugl i området og bestanden av rype har historisk sett båret preg av det, men tiltak for å senke jaktpresset ser ut til å ha virket positivt og bestanden har vokst de siste årene. I særlig grad ser vi mer storfugl og jerpe i marka. Jeg jakter ikke hare selv (storvilt er mer min greie) men kjenner området svært godt hvis du har mer spesifikke spørsmål.
×
×
  • Create New...