Jump to content

Hjortesson

Members
  • Posts

    71
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Hjortesson

  1. Hjortesson

    Sauer 101

    A-en i XTA står for "Adjustable", mener jeg.
  2. Godt tips, takk. I fare for å virke i overkant detaljfiksert, hvor gjør du av sluttstykket når du løper?
  3. Hvordan kan man trene lovlig med våpen i bæresele? Blir våpenbæring for eksempel regnet som "transport" ihht. lov og forskrift så snart man er utenfor skytebanen, med tilhørende påbud om å skjule våpenet?
  4. Er det derfor det heter Skytterklassen?
  5. Ja vil tro det også er relevant i situasjoner som "hovedsponsoren" til DFS er interessert i Ellers utmerket informasjon. Jeg vurderer å stille som førstereis i både grovfelt, skifelt og skogsløp i år
  6. Hvis du fikk bestemme, hvordan ville du satt opp normalprogram og alternativt opplegg for skifelt og skogsløp?
  7. Nå har jeg aldri deltatt i DFS skogsløp, men er i utgangspunktet enig i at normalprogrammet ihht. Skytterboka virker litt mindre spennende enn å løpe sløyfe, skyte med høy puls, løpe ...
  8. I Skytterboka står det at det hovedsakelig skytes i liggende, med unntak av grovfelt sprint. Hvordan har dette blitt gjennomført i praksis rundt om i konkurranser og NM?
  9. Meget oppegående info, takker. Det er vel Larsen Biathlon som nevnes? Har sett på den "seniorpakka" med bæresele og reimer, du mener at man skrur festeskinna rett i sida på Sauer-skjeftet @Jegermeistern? Interessant angående treningsregime, bra kompensasjon for manglende vinterforhold
  10. Ok, ja ser for meg at det fort blir dyrt og ekstra bal med bærereimer etc. Hvilket opplegg kjører dere mtp. finfelt, grovfelt? Hvor mange velger hva, sånn cirka?
  11. Skjønner Pleier dere å gå med gevær på ryggen, eller på standplass?
  12. Er det noen her inne som har erfaring med å trene og konkurrere i denne øvelsen?
  13. DFS sin brosjyre om vedlikehold av Sauer 200 STR burde også være en pålitelig informasjonskilde? Hentet fra samleside om våpenstell på dfs.no.
  14. Fra Blaser R8-bruksanvisning: Fra Sauer 101-bruksanvisning:
  15. Enig i at man ikke finner presisering om tilsvarende våpen, derfor synes jeg eksempelet var interessant. Ble litt mye "han sa" her, beklager. Konteksten til den tidslinja jeg nevnte handler om utlån av våpen i DFS-sammenheng, starter på cirka 5:00:00 i videoen.
  16. Da er du vel inne på paragraf 1-3 i samme forskrift, om "funksjoneringsmåtar". Jeg la ikke merke til at han nevnte halvautomat, men at han la vekt på våpentype/ klassifisering, ikke "funksjonering".
  17. Interessant som i et konkret eksempel på uttrykket "tilsvarende våpen", fra en DFS-representant som angivelig har vært direkte involvert i konktakt med "våpenmyndighetene"? Det konkrete eksempelet var "våpen tilsvarende Sauer 200 STR" til sportsskyting. Slik jeg forstod eksempelet, kan man låne en slik børse om man har våpenkort til enten rifle eller hagle, uten å måtte søke om tillatelse*. Begrunnelsen ligger i våpenforskriftens paragraf 1-2: *Alternativt må man søke politiet om tillatelse til å låne Sauer 200 for å bedrive sportsskyting, og legge ved dokumentasjon på sikkerhetsopplæring, aktivitet og medlemsskap.
  18. Interessant om "tilsvarende våpen" fra helgas skytterlagslederkonferanse (DFS), cirka tidslinje 5:08:00 https://livestream.com/accounts/25603601/sllk21/videos/227690988
  19. Har ødelagt belegg på vanlige briller med Zalo og varmt vann, og ble i etterkant frarådet å gjøre dette av optiker Zalo er kanskje ikke skadelig for alle spesialbelegg, helt sikkert noen som har gjort dette rutinemessig og aldri opplevd problemer. Jeg ville likevel foretrukket et rensemiddel som er spesifikt tiltenkt å rense optikk med coating.
  20. Jeg har forsøkt å sette meg inn i hva som planlegges av feltskyting i 2022. Det ser ut som DFS har satt opp "Nasjonal felthelg", i starten av april. https://dfs.no/info/article/hovdedbegivenheter-2022 Er det noen som vet mer om hva helga innebærer, sånn konkret?
  21. Hva tenker @Bergara-Man og @boble om å måle med en Clas Ohlson-støymåler på litt avstand, og bruke invers-kvadratisk lov for å estimere lydtrykknivå ved skytters øre?
  22. Meget interessant info, takk! Kjapp sjekk på eBay tilsier friske priser på proffutstyr, selv for brukt/ gammalt. Inntil videre sletter jeg CO-måleren fra lista, og forsøker i det lengste å bruke hørselsvern på jakt.
  23. Godt poeng, takk for info. Så den måler opp til det Arbeidstilsynet anbefaler, som maksgrense for impulslyd? Hvis den i så fall "makser ut" på børsa mi, tolker jeg det slik at jeg ikke burde skyte uten hørselsvern når jeg jakter. Og det er akkurat det jeg (og formodentlig trådstarter) er interessert i å finne ut av Alternativt kan man låne støymåler fra Støyforeningen, om man bor nærme nok. Eventuelt kjøpe en "proffere" støymåler, men det ser ut til å koste mye mer enn CO-utgaven.
  24. Interessant med alle målinger og tester. For min egen del ønsker jeg å vite hvor høyt min børse smeller, påmontert lyddemper, og med den ammoen jeg bruker til trening og jakt. Støymåleren står på handlelista, må bare få tilgang til skytebane
×
×
  • Create New...