Jump to content

Ramsek

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ramsek's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • One Year In
  • One Month Later
  • Week One Done
  • Dedicated Rare
  • First Post

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ja, er nok ikke noe problem når du får forelegg/betinget. Men når du får ubetinget så blir reaksjonene plutselig mer strenge. Uvisst med samfunnsstraff dog.
  2. Stemmer, det er vel kanskje litt avhengig fra distrikt til distrikt også, hvor mye de har å gjøre. Er det forvaltningen selv som sier de ikke sjekker opp mot strafferegisteret for mindre overtredelser?
  3. @20mm cannonSkjønner, takk! Vet du hvilken grad fartsovertredelse er? Har det blitt brukt som enkeltstående argument? Litt usikker på gangen i tilbaketrekningen. Hvis det kommer et slikt vedtak, mister man retten til våpen momentant og må gi fra seg disse eller kan vedtaket påklages og man beholder dem frem til vedtaket blir stående? Har hørt at for slike mindre saker så er det gjerne en sperrefrist på ett år, gjelder denne sperrefristen fra man har godtatt vedtaket eller fra man har mister lappen? Burde jo i så fall være sistnevnte evt. (tidspunktet på dommen) da det er slik det fungerer for beslag av førerkort, og det er den hendelsen en evt. tilbakekallelse knytter seg til.
  4. Hei, poster denne fra en annen tråd da den passer bedre inn her. Jeg har vært såpass dum at jeg og kjørt for fort i en 80-sone noe som mest sannsynlig ender i ca. 30 timer samfunnsstraff og tapstid på førerkort på 8 måneder. Har noen erfaring med om en slik overtredelse kan gi inndragelse av våpenkort også som følge av pålitelighetskravet? Kan den nye lovgivningen få påvirkning? Jeg har saumfart nettet for å finne svar, men ingen tilbakekallelse knytter seg til fartsovertredelse som er rapportert av andre, i hvert fall. Tilfeller som har blitt rapportert om er eks. promillekjøring. Kravet til vandel knytter seg bla til hvorvidt en er pålitelig, så blir jo et skjønnsspørsmål om denne samfunnsstraffen gjør meg upålitelig nok til å ikke eie våpen. Takker for svar.
  5. Takk, har hørt at kjøring i påvirket tilstand kan gi grunn til å miste tillatelsene, men greier ikke finne noe om fartsovertredelse noen sted på nettet. Det har jo kommer ny våpenlov nå, usikker på om den får følger for min sak.
  6. Hei, jeg har vært såpass dum at jeg og kjørt for fort noe som mest sannsynlig ender i ca. 30 timer samfunnsstraff og tapstid på førerkort på 8 måneder. Har noen erfaring med om en slik overtredelse kan gi inndragelse av våpenkort også som følge av pålitelighetskravet?
×
×
  • Create New...