Jump to content

Jon og Arne

Members
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Jon og Arne

  1. Vel. du overbeviste. At M18 kommer ferdig gjenget med M15x1 for demper - og jeg tilfeldigvis har liggende et par gode dempere gjenget i M15x1 - og så er det jo mauser, da ! Min heimeverns M98 skal få pensjonere seg - yngre generasjoner skal overta !
  2. Jeg var bestemt på Mauser M18 - men i de ukene det tok før løyvet dumpet ned i postkassen, så lurer jeg veldig på om ikke det enkleste er det beste - å kjøpe riflepakken Vanguard S2 fra nærmeste XXL - og slippe å tråle landet rundt, kanskje til og med utenfor landet, for å finne en forhandler som vil selge meg en M18 i kaliber 30-06 ? Er Weatheby Vanguard S2 et like bra våpen som M18 ?
  3. Trenger du tillatelse fra Finland ? Jeg kjøpte rifle i Danmark for 10 år siden, det var bare å få endret den norske kjøpetiillatelsen til en impotttillatelse, det tok ca 23,5 sekunder, sp var det bare å kjlre ombord på dansjebåte, og fortolle ved landgang i Norge. Er politiet sure og vrange, så kan det ta opp til 2 minutter å få på stempelet: "Godkjent for import" . Og Finland er jo også med i Schengen, så jeg skjønner ikke at det skal være noe problem å kjøpe våpen der.
  4. Gamle børser bommer best - det var vel Øystein Sunde som kom opp med det gullkornet en gang på -70-tallet ? Jeg har noen slike - HV_mauseren har affeksjonsverdi, så den får leve, men salongautomaten fra Kina - det bil jeg ikke savne. Men jeg vil anbefale alle som leverer våpen inn til politet for destruksjon - å sette vinklesliperen i kammeret selv først, men op en slim måte at serienummerert op våpenet er uskadd. Det verserer ryktet om polititjenestemenn som forsyner seg fra beslagsrommene, og med politiets godt dokumenterbare historie med vådeskudd - ikke legg ut fristelser. Ødelegg våpenet FØR du leverer det til politiet.
  5. Amen. Jeg skulle vært mer oppmekrsom på det da jeg kjøpte min .223 - små og lette kuler av type "varmint" går hull i hull, mens lenge og tyngre kuler som kan være lovlig til f.eks. rådyr, de vingler litt mer.
×
×
  • Create New...