Jump to content

RBW

Members
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by RBW

  1. Nå har jeg ikke TL 124 TC selv, men har ikke den riller i bøtter og spann? Jeg kjører ellers 125 2R selv, men pulverlakkerer da. Fungerer fjell! Prøvde andre metoder først, men blyet som bare det i løpet.
  2. Takk for svar dere! Takk for svar dere! Kjenner til at alt er Tikka T3x, var bare litt lat i og med at jeg satt med mobilen på hyttetur Jeg har også gjort litt av hjemmeleksen, så fått med meg hovedforskjellen med tanke på magasin, løpstykkelse, vekt osv. Hovedspørsmålet mitt er litt om jeg bare skal banke på med T3x Wild Boar (liker Picatinny, så passer litt annet jeg allerede har, og 10 skudd virket greit på skytebanen), eller om T3x CTR har noe for seg. Kommer ikke til å skyte så raskt at jeg trenger tykkere løp, tror jeg? Kan vel lire av et par tette uansett liksom. Veldig nyttig info om at tykkere løp trenger mer plass i stokken. Åpenbart, men så langt tenkte ikke jeg..
  3. God aften! Jeg er i markedet for en rifle i kaliber .308. Blir nok absolutt mest brukt på skytebanen, men tester den gjerne opp mot maksimalt reinsdyr/rådyr. Jeg ser ikke for meg noe hjort eller elg med det første. Jeg har fått testet Tikka T3x og likte den i og for seg godt, spesielt med GSR Bifrost eller Berserk. . 308 og T3x virker som et rimelig greit valg for en nybegynner, men så oppdaget jeg Wild Boar-utgaven på tilbud hos XXL. Etter å ha sett litt på den oppdaget jeg den vanlige CTR-utgaven. T3x ligger vel på rundt 13k nå, WB 13,5k og CTR 17k. Noen vektige grunner for å velge det ene fremfor det andre? Ut fra det jeg har lest i andre tråder her inne virker i alle fall WB til 13,5k veldig aktuell, men er det verdt å gå opp til CTR? Vet noen om stokker til vanlig T3x passer på Wild Boar eller CTR? Nå ser jeg at GSR har stokker for både vanlig T3x og CTR, men ikke noe til WB. Så da regner jeg med at vanlig T3x og CTR ikke går om hverandre, men hva med WB?
  4. Fikk papirer godkjent tidligere i år der jeg bare hadde skrevet 9mm under kaliber. Skrev ellers bare pistol, krysset av for halvautomatisk. Så man kan tydeligvis være ganske så upresis. Skal legges til at feltet for å skrive kaliber i søknaden er så lite at det var så vidt jeg fikk plass til å skrive 9mm..
  5. Sendte dem e-post i desember 2021, fikk svar etter to uker. Andre i klubben har også fått svar via e-post, men ikke spesielt kjapt...
  6. Noen kjappe innspill fra en blodfersk Beretta 92X Performance-eier. Jeg er i tillegg er totalt grønn på pistoler, og har på ingen måter erfaringen som de før meg. Sånn, da var disclaimeren på plass. Da jeg startet opp med sikkerhetskurset hadde jeg det for meg at jeg måtte ha en Beretta 92FS. Skuffelsen var selvfølgelig stor da jeg etter hvert skjønte at mange hadde mye negativt å si om den. Greit nok at jeg likte designen, men jeg orket ikke tanken på en pistol som "det ikke gikkk an å treffe med". Så jeg startet med å titte på andre modeller, og ble gjort oppmerksom på 92X Performance. Kunne den være i pose og sekk? Jeg leste mange tester, og prøveholdt diverse. For min del endte det med kjøp. Kanskje jeg angrer på sikt, det skal jeg ikke utelukke, men enn så lenge storkoser jeg meg. Det er i hvert fall ikke pistolen det står på! Så det koker kanskje ned til hva målet ditt er? Jeg skal kose meg med hobbyen, det å få en Beretta 92-noe betydde en god del for meg, det å toppe resultatlistene har jeg ingen store planer om. Alle dere erfarne som har testet Beretta 92 i en eller annen variant. Hvilken variant har dere testet? For om jeg ikke har misforstått kraftig er det et annet avtrekk på 92X Performance sammenlignet med f.eks 92FS.
  7. Det er selvfølgelig en mulighet, men når ting er kjøpt i Norge hadde jeg ventet meg at oppgitte spesifikasjoner stemmer. Men, mulig jeg er litt enkel der. Artig undertone! Nå er jeg litt usikker på hvorfor du påstår at jeg ikke vil ha svar? Joda, jeg tar i mot alle svar med glede! Men det er vel greit at jeg setter et spørsmålstegn ved påstander om at en regulator som er oppgitt til det dobbelte av det kokeren trenger ikke skal være nok? Mange takk for tips om regulator i den siste posten! Har en annen regulator jeg skal teste først, deretter blir det vel noe med mer fart...
  8. Har en allerede, men krabbekokeren brukes til grovsmelting av rester fra skytebanen. Hmm.. er rundt null grader Celsius, og vanlig 11 kg med gass som ellers blir brukt på grillen. Kan hende jeg bør ta meg en bolle og vente på varmere vær. Men så var det også innlegget under da. Stemmer, bruker vanlig propan for grillen. Synes det høres plenty ut jeg, i min drømmeverden! Jeg får kanskje bare akseptere at det tar litt tid, gjøre noe halvfornuftig mens ting smelter. Yes, jeg har jo ikke noen andre forutsetninger. Men da har jeg en høne å plukke med de som merker sånt utstyr, for det er da vitterlig ikke logisk. Men nyttig erfaring du hadde med å bytte regulator. Har liggende et par andre som jeg kan teste med også.
  9. Helt åpen faktisk, jeg stikker ut for å teste med en gang!
  10. Regulatoren er som nevnt merket med at den kan gi dobbelt så mye som brenneren forbruker på maks. Nå kan jeg pent lite om ting som går på gass, men det virker da veldig ulogisk om den da skal være feil?
  11. Yes, takk for det! Da må jeg fikle litt mer. Har jo mer enn nok bly å smelte, og satser på at jeg får perfeksjonert smeltingen innen jeg er tom..
  12. Regulatoren skal greie å dytte dobbelt så mye gass som brenneren kan forbruke i timen, så den burde vel holde. Vindskjerm står også på listen, men synes likevel det burde vært mer sprut i brenneren. Satser på at luftingen som ble nevnt her kan gjøre susen.
  13. Oh yes! Akkurat det som er problemet, synes dette minner mer om en rødspritbrenner enn en feit krabbekoker som i mott hode skulle ha hatt bra med lyd og effekt. Skal leke mer med luftingen som stigamundsen nevnte, så får vi se. Var mest testkjøring i dag, må sette opp noe varmeskjold/vindskjerm også.
  14. Ahh! Såpass ja. Tenkte at 7,5 kW var plenty. Fikk jo smeltet på 3,3 kW også. Jaja, jeg får prøve meg litt mer frem, men da vet jeg hva som finnes om jeg blir utålmodig!
  15. Riktig, jeg har også en rustfri hylse på enden der. Skal forsøke å åpne mer på den, hadde den helt igjen og tenkte at det kom nok luft inn via glippene på siden. Går stål her, med stålhåndtak. Tenkte først aluminium, men etter å ha lest diverse steder skjønte jeg at det ikke nødvendigvis var så lurt... Lurte litt på om jeg skulle fjerne beina, sveise sammen noe med litt lavere profil, ser for meg at det er greit med varmetap opp på sidene. Alternativt støpe til en kombinert vindskjerm og støtte av betong. Har ikke veid opp i dag, men tok sikkert et par timer og fikk ut 10 kg. Yes, rom for forbedringer skjønner jeg!
  16. God aften! Jeg har hevet meg på kjøret med å smelte om bly for å støpe egne prosjektiler. Jeg startet optimistisk med en Optimus Hiker 111. Men, det går jo bøtte treigt og føltes ikke stabilt nok. I "ren fortvilelse" kjøpte jeg en krabbekoker, men den får liksom ikke noe særlig fart på sakene den heller. Er det andre med krabbekokere som kan si noe om hvordan flammene og sånt skal være? Jeg er vant til litt lyd fra primuser. Krabbekokeren gir ingen lyd, bare en centimeter blå-gul flamme. Det blir selvfølgelig varmt over den, og fikk smeltet til slutt, men det tok vesentlig lengre tid enn jeg hadde sett for meg. Krabbekokeren skal ha en effekt på 7,5 kW, men føltes altså som et rødspritapparat. Det hjelper kanskje å isolere bedre, og kanskje sette kjelen lengre ned? Tar uansett gjerne i mot tips om det er krabbekokere som er bedriten eller om det er en brukerfeil...
  17. Har svakhet for dingser ja, derfor jeg lett risikerer å ryke på en 750. Samtidig er neppe det så farlig heller da, virker som en særs god presse. Økonomi er alltid et tema, men det er ikke det viktigste her. Om jeg skulle spart mye penger hadde jeg funnet en annen hobby. Poenget for meg er å få tilfredsstilt både skyteinteressen, men også få med mest mulig av prosessene rundt. Jeg er typen som gjerne lager ting selv, for å skjønne hvordan alt henger sammen. Det gir meg rett og slett glede, så kommer økonomien litt i andre rekke. Men tenker gjerne flest mulige pang for pengene. Tror det blir artig uansett jeg Vurderer 9mm på sikt, men med dagens priser osv ser jeg ikke helt poenget, rent bortsett fra å få full kontroll på ladningene da. Igjen, takk for alle innspill!
  18. Det virker fornuftig å starte med en Square Deal ja, så kan jeg heller gå opp til 750 om jeg blir helt avhengig, eller synes det går alt for tregt. Blir ganske grei prisforskjell ser jeg, om jeg vil ha en av de større komplett. Takk for innspill!
  19. Tror jeg har sett samtlige videoene fra UR om Lee og Dillon nå, det var jo ikke noe lurt, fikk lyst på 750 ja! Har "endelig" også funnet mye dritt om Lee, dvs noe mer ranglete kvalitet osv. Så også at min gamle helt, Hickok45, skrøt stort av Dillon, så er vel i den retningen det går ja
  20. Oppdaget jammen det, så en video av en kar som hadde mekket selv, men det blir litt i overkant tenker jeg. Hylsetrommel ja, var noe mer nips man måtte ha. Takk for tips!
  21. Ladeboken er på vei i Posten, så skal kose meg med den i juleferien! Hørt historier om revolvertønner som har gått i flere deler ja, så må absolutt ha noe nybegynnervennlig krutt også. Det som gjorde at jeg trodde Square Deal var tilgjengelig for 4k ny: https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=125520615 Men ser nå at annonsen er fra 2020. Litt av en prisutvikling siste tiden... Da noterer jeg meg mange stemmer på Dillon Square Deal i alle fall. Da jeg begynte å lese om presser fikk jeg inntrykk av at folk her inne mente at Lee Pro 1000 og 4000 var the shit i nedre prisklasse, men Dillon altså. Må kanskje ha med hylsemater da, ser jo voldsomt praktisk ut. Nei, blir vel eget laderom før jeg vet ordet av det!
  22. Haha, altså, jeg kjenner meg selv såpass til å vite at jeg sikkert kommer til å ta av nok en gang. Etter å ha sett diverse videoer har jeg skjønt at jeg "må" ha en av disse progressive vidunderene i alle fall. Så skal se på flere med Dillon Square Deal, men avventer litt om den bare er tilgjengelig til 6,5K per nå. Alternativet er Finn.no eller vente litt, har jo ikke dårlig tid.
  23. Takk for mange gode innspill! Jeg har sett på litt flere videoer nå, om hvordan det fungerer, og slike roterende progressive saker virker absolutt som veien å gå. Er ikke sånn at jeg må ha den billigste Lee-pressen jeg finner, jeg så på også Pro 1000 og 4000, og de virker fine de også. Det eneste jeg stusset på med Square deal var prisen som gikk fra 4000 til 6500 i norske butikker. Eller er det kanskje sånn at den til 6500 inneholder alt ekstrautstyr som man bare må ha? Jeg får surre videre, men takk igjen for alle innspill!
  24. 6500 for den gitt, hadde sett for meg noe rimeligere. Skjønt, ser at Brownell har hatt den til under 4000 tidligere. Får vel speide litt mer rundt.
  25. God aften! For en nybegynner, som _tror_ han kommer til å lade relativt begrenset, er det noen anbefalinger på startpresse? Er det Lee Breech lock som gjelder, eller like greit å hoppe på Pro 1000 eller 4000? Jeg vet jo åssen det er når gubber finner nye hobbyer, men hadde håpet at jeg ikke skulle ta helt av med en gang. Tenker .357 nå i første omgang i alle fall.
×
×
  • Create New...