Jump to content

Indigo Earl

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Indigo Earl

  1. Noen som klarer å finne hva tommelhullstokken gjør for vekten? Har prøvd å lese på Blaser sine sider, men ikke funnet svaret. Hva blir vekten på K95 versus med vanlig stokk?
  2. Indigo Earl

    Sakoklubben

    Burde presisert: blir utelukkende synsing fra min side, men opplevd lite problemer. Andre har muligens andre erfaringer.
  3. Indigo Earl

    Sakoklubben

    Regner med du sikter til den de har igjen på lager hos J&F? Har vært til salgs ganske lenge. Er vel en grunn til akkurat den og storebroren i 300 WM er de to som er igjen. Veldig lett rifle og litt spenstig rekyl på 300 WSM/WM på noe så lett, men der får hver enkelt gjøre opp sin mening. finnlight 2 er en fantastisk rifle på generelt grunnlag. Rustfri, ceracoted, flott boltgang, justerbar kinnstøtte og mye mer. Skutt en del med både Finnlight 2 og Carbonlight og er relativt frelst. enkelte kritiserer Sako 85 for problemer med utkast av tomhylser eller rettere sagt at de treffer kikkerten på vei ut og blir igjen i låskassen/kammeret. Blir utelukkende synsing, men selv har jeg ikke hatt noe problem med det. Har klart å fremprovosere «feilen» og eneste gangene det har skjedd har vært når jeg med overlegg drar bolten UTROLIG sakte bak for ladegrep, typisk ved skyting i benk etc for å ikke sende hylsen avgårde. Aldri skjedd ved normal bruk for min del. Til den prisen de selger dem nå er det vanvittig mye rifle for pengene, spørsmålet er om kaliberet er noe spenstig for vekten. Men med den justerbare kinnstøtte vil du få bra anlegg vil jeg tro.
  4. Noen som vet hvem som er importør på dette i Norge? Dark Series var fort interessant.
  5. Oppspenner-sikring er også et stort pluss etter min mening. Selvsagt finnes det andre rifler med dette, men føyer seg inn i rekken av fordeler med da blant andre Blaser. Som nevnt av andre er det at man kan demontere løp fra kolbe ENKELT uten treffpunkstendring genialt. Samme gjelder det med optikk, ingen ny innskyting er nødvendig. Det gjør det også enklere med transport på fly da en klarer seg med en mindre våpenkoffert. Hvis du går for en success eller ultimate, noe jeg sterkt ville anbefalt, får du etter min subjektive mening et felt fantastisk grep. Ergonomien på Blaser-grepet er helt nydelig og gir i alle fall meg en mye mer naturlig håndstilling. ulemper: - Koster en del, men ikke så mye mer enn andre sammenlignbare kvalitetsrifler. Ekstra løp er blitt ganske dyrt, men det er tredjeparts-løp på markedet og trolig vil det komme flere. Rafdal har et alternativ der som vil kunne spares inn over tid hvis en skyter flere løp «i stykker» - Litt tung om en skal gå med den i dagesvis på skulderen på reinjakt feks. Men til det formålet ville jeg uansett foretrukket en sekk med rifle-holder så det er ikke et stort problem i mine øyne.
  6. kan kun snakke for meg selv: Storfornøyd eier av to stk R8. Én «vanlig» professional og én success. pluss: - Genialt enkelt løpsbyttesystem - Sikkert som banken med oppspenner-sikring - Flott ergonomi i grepet (subjektivt) - Rettrekker er stort pluss (subjektivt) - Enkelt med montasje til kikkert. Har testet kikkert av og på og for min del er det ikke treffpunktsendring. minus: - Kostbart - Tung alt i alt er jeg utrolig glad i de riflene, MEN lett er de ikke. Så om du er ute noe lettere er kanskje ikke R8 rette steget. har selv valgt å anskaffe en egen lettvekter nettopp pga dette.
  7. Om det er lov å bruke dem i manuell rifle klarer jeg ikke finne noe spesifikt om, men mtp det noen nevner om tilbakevirkende effekt etc: Om man ervervet magasinet før 1.10.2020 kan man beholde dem uten løyve. Våpenforskriften dekker det: https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2021-05-07-1452?q=Våpen forskrift paragraf 14.1 punkt 9: Sitat: 9. Personar som før 1. oktober 2020 har erverva lause våpenmagasin med patronkapasitet på meir enn fem for hagler, 10 for rifler og 20 for pistolar, kan behalde desse våpenmagasina utan løyve
  8. Gammel tråd, men har du link til selger av de grepene der @Wakdar?
  9. Kan jeg spørre hvilket program/gren du/dere har fått Taurus godkjent på? Siden de kommer med porting er de vel ikke godkjent for Magnum 1/2?
  10. Når det gjelder totallengde på 84 cm står det følgende i teksten: § 3-2 Rifler Politiet kan ikkje gje løyve for rifler med kortare totallengde enn 84 cm eller kortare pipelengde enn 40 centimeter. Første ledd gjeld ikkje for løyve som kan gjevast etter kapittel 4 og 5 i denne forskrifta eller våpenlova § 10. vil det si begrensningen på 84cm ikke gjelder for erverv under kapittel 4 og 5 som nevner blant annet Sportsskyting? Er vanskelig med lovtekst…..
×
×
  • Create New...