Jump to content

Game Clay

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Game Clay's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • One Year In
  • Dedicated Rare
  • Collaborator
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter

Recent Badges

6

Reputation

  1. Etter omfattende research på dette med varmeklær endte jeg opp med å gå all-in og kjøpe stilongs, genser og jakke fra Härkila sin Heat-kolleksjon, samt jakthansker og innleggssåler fra Heat Experience. Jeg kan rapportere om at alle plaggene fungerer helt utmerket! Konklusjonen er at dette er strålende produkter, som holder det de lover og mer til!
  2. Praktisk anvendelse av jus avviker ofte fra det umiddelbart logiske og er ikke noe folk flest har befatning med i det daglige. Kunnskap om dette kan derfor ikke forventes. Et konkret eksempel er at man faktisk ikke engang trenger bevis for å dømme noen. Jeg forstår derfor godt hvorfor du tenker som du gjør og at du henger deg litt opp i dette med lovteksten. Enkelt forklart så må ikke noe stå eksplisitt i lovteksten for å være det man forholder seg til, dømmer og handler etter. Om du er interessert i dette så kan jeg anbefale å Google rettskilder og juridisk metode. I denne saken snakker man om forvaltningspraksis. Altså hvor forvalteren av et lovverk (Politiet i dette tilfellet) gjør sin tolkning av loven og handler deretter, nettopp fordi selve lovteksten (og for den del forarbeidene) kan sies å ikke være uttømmende. Når det heller ikke foreligger rettspraksis så er det den aktuelle forvaltningspraksisen man gjerne ser til. At du ønsker at «praksis følger lovtekst» er selvfølgelig et godt prinsipp, men det er ikke alltid slik jusen fungerer Her har Politidirektoratets jurister sett på akkurat dette, og deres praksis vil nok bli stående som den riktige frem til noen ev. bestrider dette juridisk og vi får en dom eller forskrift som sier noe annet.
  3. Det ser virkelig ikke slik ut er jeg redd
  4. Lovhjemmelen er som det står hentet fra våpenloven § 18.
  5. Kennethj har helt rett! Her har vi fasit fra selveste Politidirektoratet: https://www.jeger.no/jakt-og-samfunn/aapner-for-fleksibelt-utlaan-av-vaapen UTDRAG fra artikkelen: "Ny våpenlov og våpenforskrift ble innført med virkning fra 1. juni 2021. Regler for utlån av våpen får ei endring, ved at det nå kun er lov til å låne ut våpen til personer som har våpenkort på «tilsvarende våpen», eller personer som har søkt politiet om tillatelse til å låne våpen. Flere har henvendt seg til JEGER og spurt hvordan «tilsvarende våpen» skal tolkes; om det betyr samme kaliber, tilsvarende kaliber, eller våpentype. Nå oppklarer Politidirektoratet hvordan det skal tolkes: – Når det gjelder utlån av våpen er tanken at lånetaker må oppfylle vilkåra for erverv av "tilsvarende gjenstand", jamfør våpenloven § 18. Hva som ligger i dette begrepet, er ikke uttrykkelig presisert verken i våpenloven eller våpenforskriften, påpeker seksjonssjef Anne Lise Fjermeros i Politidirektoratet. Hun forklarer at lovverket likevel bygger på ei forutsetning om at krav til erverv skal speile våpentypens skadepotensiale, slik det forutsettes i regjeringas proposisjon 165 L (2016-2017; punkt 8.4.4.1) til Stortinget om ny våpenlov: Der er kravene strengere for å erverve våpen som har størst skadepotensiale. – Politidirektoratet tolker derfor at «tilsvarende gjenstand» omfatter våpen innafor samme kategori eller lavere. Det vil si at om en person har løyve til å ha skytevåpen til sportsskyting som også er tillatt til jakt, så kan vedkommende låne andre våpentyper til jakt (jaktrifler, hagler, kombinasjonsvåpen og halvautomatiske rifler som er godkjent til jaktbruk). Tilsvarende vil en person som har våpenløyve til jaktvåpen uten søknad kunne låne våpen til sportsskyting som også kan brukes til jakt, opplyser Fjermeros. – Betyr det at en som har våpenkort på ei vanlig jaktrifle i .308 fritt kan låne ei salongrifle? – Ja, vedkommende kan låne skytevåpen som er godkjent til jaktbruk. – Og vice versa, kan en som har våpenkort på ei salongrifle låne ei rifle i .375 H&H? – Ja, om begge er godkjent til jaktbruk. Det samme gjelder også dersom du har våpenkort på hagle, så kan du låne ei rifle som er godkjent til jaktbruk. – Kan en som har våpenkort på jaktvåpen låne pistol eller revolver? – Nei. Personer som har løyve til å ha pistol eller revolver, vil kunne låne skytevåpen godkjent til jakt uten særskilt løyve, fordi krava til erverv av pistol eller revolver er strengere enn for jaktvåpen. Men en person som bare har løyve til jaktvåpen, kan ikke låne pistol eller revolver uten godkjent låneløyve etter våpenloven § 18."
  6. For alle andre enn førstegangssøkere så spiller det vel ingen som helst rolle hvor lang tid det tar? Man vet at man kommer til å få søknaden godkjent, så i mellomtiden låner man bare våpenet av forhandler. Nå kan attpåtil utlånserklæringen settes lenger enn 4 uker. Problem løst?
  7. 687 Silver Pigeon III MY20, like god til jakt som på banen, amen! Omfattende og god videotest av britiske TGS Outdoors 1 minutts video av herligheten i 4K! Jeger.no sin test av den fra tidligere i år
  8. 687 Silver Pigeon III MY20, like god til jakt på på banen, amen! Omfattende og god videotest av Britiske TGS Outdoors 1 minutts video av herligheten i 4K! Jeger.no sin test av den fra tidligere i år
  9. Hehe takk for det, disse er skutt sittende med egne knær som anlegg.
  10. Tusen takk til alle som kom med innspill! Valget falt på den pakken som jeg henviste til, altså T3x Lite adjustable .308, Victory HT 3-12x56 ASV+ og A-tec H2. Skutt inn, skutt opp og fått av gårde rundt 100 treningsskudd (Norma Trainer) så langt. Har en vei å gå, men tålelig fornøyd. Lenge sia jeg var i Forsvaret, og da brukte vi ikke boltrifle, så det er litt uvant å skyte med!
  11. Takker for svar. Da går jeg for en original Zeiss linsebeskytter og en okularbeskytter fra BC. T
  12. Har leita rundt overalt men klarer ikke å finne flip cover til okularet på Zeiss-kikkertsikter. Jeg har imidlertid sett bilder som tilsier at dette finnes:
  13. Ahh, skjønner! Takk for at du sier i fra på en hyggelig måte! Det er veldig mange nye ord og uttrykk å lære seg innen jakt, så det kan gå i surr for en stakar
  14. Fant fakta også: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Patrón
×
×
  • Create New...