Jump to content

700R

Members
  • Posts

    68
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by 700R

  1. Akkurat det jeg også tenkte. Har full forståelse for at en bedrift ønsker å selge mest mulig, men dette jo ett tillitsproblem. En mye bedre løsning måtte ha vært å skrive "vi har ikke black week, vi presser prisene hele året" og ikke gitt noe mer tilbud.
  2. Jeg ble aldri venn med svenskepatronen og de magasinene når jeg ville ha magasin i stede for hengslet underbeslag. Dette var dog på en remington 700 i krg bravo stokk.
  3. Siden vi først er inne på pipepuss... Jeg kjøpte 3 slike stenger på biltema og tenkte dette skulle være sabla lett. 22-30 kaliber. Nå har jeg brukt den på 22lr rifla 1 gang og jeg var litt sånn småskeptisk fordi det føles ut som jeg får noe friksjon og gummien utenpå stanga hadde noen striper "veldig lette" striper på seg. Bare for å ha det idiotforklart så skal vel 22 være dimensjonert for 22lr? https://www.biltema.no/fritid/jakt/vapenpleie/pussestang-solid-2000036591?gclid=Cj0KCQjw1tGUBhDXARIsAIJx01n4ff7-k5pJ63inFBsVn9edmow3vD5JI1bw92JnVBUE6HjQP-2kr7IaAp0kEALw_wcB
  4. Delvis clickbait må til. Lurt litt på å kjøpe ei T3x i 308 win og da er jo riflestigningen 11. Har skjønt at blyfrie kuler ofte trenger noe annen stigning og da er spørsmålet mitt om hvilken stigning man helst skulle hatt i 308 mtp "gud forby" noe forbud mot vanlige blykuler.
  5. Om man klasker på 20-25 moa tilt skinne og kombinerer det med strike eagle, får man da skutt på 15 meter eller kommer man ikke lagt nok ned?. Er siktet såpas greit at man også kan sette det på 6,5 rifla og prøve skyting på 800m? Mulig jeg etter hvert endelig får prøvd litt LH
  6. Satan, dette hadde jeg ikke tenkt på. Må dra frem målestokken og se hvor myerifla bygger bakover før jeg tar vurderinga 84 cm drittkravet blir brått vanskelig om ikke rifla bygger 20cm fra kasse, bremsen kan vel bare punktes fast med ei sveiseperle for å være en "fast del".
  7. På tur til å kjøpe chassi, men sitter å funderer på om jeg skal ha foldestokk eller ikke. Det høres jo kjekt ut, men usikker på om dette blir ett "raklete" ledd.
  8. @STB var litt kjapp i linkinga, men er flere versjoner av denne ja. Med og uten bolt-r
  9. Jeg ha prøvd både singel og to stage avtekk og kan ikke si jeg skyter noe bedre med det ene enn det andre. Jeg hadde to stage på noen og singel på andre, etter litt frem og tilbake så har jeg nå enda opp med singel på alle. Dette er jo en smakssak, men nå har jeg 1000g singel stage på alle mine rifler. På mine 3 remingtoner så har jeg dette. https://skytterlinken.no/triggertech-special-pro-rem-700-avtrekk
  10. Detta ække så mye å tenke på etter min mening. Du skriver at du får mengdetrening gjennom dfs, avstandene kan bli lengre en normen og at du jakter elg den uka du har fri. Argumentet for å da beholde 6,5 x 55 er helt ute av verden ettersom du bygger deg ei rein storvilt-jakt rifle ikke noe mengdetreningsgreie. Så har du blitt tipset om 300prc fremfor 300winchester magnum noe som jeg personlig synets er idiotisk å anbefale i dag. 300 prc har et bedre design og det skal jeg ikke argumentere mot, men nå er det nesten like enkelt å gå i hvilken som helst sjappe å kjøpe 300 win mag som 6,5. Skal du reise litt med rifla og jakte så vil du alltid finne mange typer ammo til din 300wm, men ikke så lett til 300prc. 300prc er "for ny" enda. Så har du igjen problemer med å få brukt din remington 700 til patronen. Du vil måtte kjøpe vayots eller hawkins bdl for ekstra lange patroner. Hawkins underbeslag gir deg mulighet for å lade 97,2mm. Dette koste deg vel 4000kr og det eneste fordelen du får med 300prc over 300win er om du skyter over 1km, ellers så er det rimelig samme faen altså. Du refererer også til ei jaktrifle som ikke er egna til denne type skyting uansett, så om vi realistisk tenker oss at holda er 0-500 så er det absolutt samme faen om du har 300wm eller prc- tror ikke elgen merer forskjell om det er 3006 heller.. Skal du velge 300prc for å få litt ekstra og du uansett skal kjøpe nytt underbeslag så er jeg litt i samme båsen som @Bygda 300 RUM. Jeg hadde 300 rum og jakta med denne i ca 5, kombinert med 200 gr accubond og RUM så hadde kula en fart på rett over 950m/s. Grunnen for å bytte var vel stor irritasjon etter å få siktet i trynet fordi skytestillingen var litt dårlig sent på jaktdagen. ting kan bare bli så dødt, og jeg synest 300win mag er snill i rekyl sammenlignet med RUM. Jeg jakter nå med Remington 700, 300 winchester mag kombinert med 180 gr nosler E tip og måler farta til rett rundt 940m/s. Ammunisjonen er lett tilgjengelig om jeg skulle være uheldig å glemme av det hjemme og jeg slapp å kaste penger på nytt underbeslag ect, men la det heller i bedre avtrekk.
  11. Ikke sant! Han burde nå hatt ballene til å kjøpe en sako 85 Long range 338lm Er 6,5 han har jakta med i alle år, men de to siste dyra han tok har vel ikke falt i helt god jord. Dårlig penetrasjon har gitt noen lengre søk. Siste dyret han tok så løp piggoksen videre og plasserte seg inne i fjellbjørkeskogen der den endte sitt liv med ett hodeskudd fra en kanon på knappe 50 meter. Når gamlingen så att kula hans knapt hadde knekt beinet så ble vel vel dette katalysatoren for søken etter noe med litt mer trøkk siden han da kun jakter elg. Du og min bedre halvdel har overaskende samme tankegang, men da må jeg bare opplyse om at dette er en aldeles feil påstand Jeg har da ikke en bil med 620 hp om jeg skal kjøre den som en bil med 100.
  12. Det ække håp for svigerfedre altså. Takker for innspill og jeg kan gladelig si at jeg anbefalte gubben 30-06! Jeg fikk spørsmålet om kalibervalg i går og skulle tenke litt på saken og gi han ett svar til de skulle komme på middag hos oss i kveld. Når jeg da med bakgrunn i dagens kulevalg, bruken, patron prestasjoner, deres innspill kommer med ett reflektert svar. Tror dere faen ikke mannen allerede har ringt og bestilt en Sako 85 Finnlight i 300wm.................................................. Men nå er jeg litt spent på å se gubben skyte 300wm i ei lett rifle med lett kikkert Som de fleste eldre skyttere jeg kjenner så er lyddemper noe "dumskap" som bare lager rust. Mulig det blir overgang fra dfs rifla i 6,5. Ja, jeg sa at han kunne ringe og be om rifla i 3006. Jeg synets sakon er helt kurant, men skjeftet er ikke verdt mye når det er vått ute. Ellers er rifla grei. Regner ikke med at han kommer til å bytte til 3006, men da er det iallefall ikke min feil God helg da dere.
  13. Sant nok, men man skal ta faen på at man får høre det i alle familieselskaper om han ikke blir fornøyd Ville du brukt 180 gr kuler eller lettere? Helt enig, men får han ikke til å innse at det er greit å ta i jaktrifla litt mer enn 2 dager før jakta. Ellers så er jo lidenskapen til mannen å rekruttere nye dfs skyttere og han skyter jo greit i den grenen. På ingen måte norgesmester kvalifisert, men er nok sjeldent han er under 240 av 25 skudds program. Jeg er under opplæring. Vært litt for lettvind å stikke til broren min å be han om å fikse når han sitte der med ladeutstyr til flere 10 000kr lol. Men jeg kjøpte et rcbs ladesett på black friday nå i høst så har tenkt å lære meg dette i 2022. Blir vel ikke noe automatiske kule, tennhette, krutt og tennhettematere på meg, men skal vel få ladet på en singelstage også. Enig Enig Hvordan er rekylen sammenlignet med 3006 /300wm Trodde ikke 338 var noe særlig når det kommer til fart?
  14. Svigers skal ha ny rifle til storviltjakta og i den forbindelse så står han litt fast mellom disse to. Når jeg var i samme situasjon selv for en stund siden så gikk jeg for 300wm fordi jeg ville lempe avgårde 200gr + kulevekter med mindre vindavdrift og i større fart som sikret ekspansjon på mine jaktavstander. Jeg har tatt 5 voksne dyr med denne kombinasjonen, men i 2021 lada jeg 180 gr ttsx og felte ei kølle på rett over 370 helt uproblematisk og med god effekt. Min erfaring på det tynne grunnlaget (1 dyr) er at joda blyfri funker også og jeg slipper å sjære vekk så mye rundt. Når svigerfar nå spurte meg om hva jeg hadde valgt så ble jeg litt tankefull og derfor havna jeg her inne, for å høre hva dere tenker. Om svigers også skulle bruke 180 gr ttsx trenger man egentlig en 300wm når kulevekta ikke er mer? Med min 300wm så vil kula mi fremdeles ha en fart på 670 ms på 500 meter og ekspansjonskravet for kula er 550, om man hadde brukt 3006 og 168 gr kuler så ville jo denne ha ca 570 ms på 500m. På 500meteren vil 300wm ekspandere bedre, ha mindre kuledropp og mindre vindavdrift. Realiteten derimot er at vi begge har avstandsmålere og klikktabell, så kuledropp er samme faen. Ekspansjon på 500 meteren er også ganske urealistisk da jaktfeltet har 2 poster som nærmer seg 500 meteren, eller så er det mellom 100 til 300 som er normen. Jeg ser heller ikke for meg at han vil ta på seg de lengste posten noen gang. Jeg er heller så å si aldri på den lengste posten, men jeg kjøpe rifla med tanke på at Kjetil også kan bli syk og postene er ideell mtp å se dyr og varselet hvor de driver hen. Med mindre jeg skal på poster som er utenfor 250 m så bruker jeg 120 gr ttsx og 6,5 x 55. Kan jeg få lengre avstander tar jeg 300'n. Så med tanke på jaktfeltet, avstander, patron egenskaper ect så har jeg egentlig veldig lyst til å anbefale svigers 3006. Storvilt 0-350m blyfrie eller blykuler så ekspanderer jo dritten ut til 400 med god effekt. Han vil nok heller aldri skyte elg over 300m og da tenker jeg 300 er unødvendig. Er dere enige i å anbefale 3006 eller bør han like gjerne ta 300¨n. Gubben blir aldri å skyte ut noen piper uansett så levetiden på løpa er ikke relevant. Jeg tenker at til dette bruket så trenger han ikke rekylen og smellen fra 300¨n, men kjekt høre at flere er enige før man driter på draget med å anbefale svigers feil
  15. Vortex razor HD LHT - mrad-ffp-bedre retikkel- opplyst retikkel- https://jaktfall.no/produkt/optikk/vortex-kikkertsikter/razor-hd-lht-1/vortex-razor-hd-lht-45-22x50-ffp-xlr-2-mrad
  16. Takker! Skjønner ikke hvorfor en sauer må bli såååå mye tyngre enn andre rifler. Bør jo gå ann få rifla inkl løp kikkert og demper rundt 5kg
  17. Siden du er oppe i prisklasser 50 k +- så kan en sauer 404 være et alternativ. Fiks ferdig, lett å bytte kaliber, men om det gir samme presisjon og følelsen som en custom skal jeg ikke love
  18. Sitter på vippen til å endelig bestille stokken, men lurer på om man kan sikre seg litt mot "lenght of pull" Har googla litt rundt, sett på noen youtube videoer, prøvd å måle ved nesen osv. Tok deretter rifla jeg har og tapa fast en tommestokk bak kolben og dette føltes ikke feil. Når jeg "monterer" rifla i stående posisjon og deretter slipper den ned som denne karen gjør oppnår jeg da 1 fingerbredde mellom tommestokken og albuen. Når jeg da måler på hvilken "lenght of pull" jeg har laget meg så er dette "14" kontra den vanlige 13.5. Det som derimot plager men litt er en kommentar fra en på jaktlaget... "Blir det ikke feil nå du får på deg jaktklæra"?. Jeg jakter ikke med boblejakka, men klart er jeg noe typkkere når jeg prøver å ikke fryse dritten av med på vinterstider. Det jeg spør om er vel om jeg bør gå for standar lengde, eller om det vil være naturlig for meg som er 186 cm å bruke en kolbe som er litt lengre? Er snakk om en cunwerks clymr stokk
  19. retikkel er ebr 7c så da legger jeg den på 20 jeg da '
  20. Siktet er strøkent, har orginal boks og alt. Det eneste jeg lurer på er hva som er fornuftig å legge den ut for. Skjønner at det er subjektivt, men før jeg poster noe overprisa / underprisa på finn så hadde det vært flott med litt comeback
  21. @Roe blir det "halstrekk" om man kaster ett sikte med 56 objekt på en rem med gunwerks sin stokk?. Hadde selv vurdert denne, men blitt bikket mer mot magnus da jeg frykter kinnkontakt blir problematisk
  22. Full info: Walther SS løp Twist 1:8 Lengde 55-60cm mest sannsynlig 55 6,5 x 55 er kaliberet
×
×
  • Create New...