Jump to content

Gemas

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Gemas's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • One Year In
  • Collaborator
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post

Recent Badges

9

Reputation

  1. Takker for alle tilbakemeldinger. Har lest flere steder at man må holde kontroll med hvor mange ganger hylsene er gjenbrukt og har som relativt fersk hjemmelader lurt på et velfungerende system for det. Etter tilbakemeldingene her konkluderer jeg med at med mitt beskjedne volum ladinger pr år er en god kontroll av hylsene før lading nok for min del og er man usikker vrak heller en hylse for mye enn en for lite. Kommer nok uansett med mitt forbruk aldri til å strekke levetiden til hylsene. Igjen takk for svar, dette forumet er en ressurs .
  2. Dere som lader mye og er ofte i ladebua, hva slags metode/ system bruker dere for å holde oversikt over hvor mange ganger de samme hylsene er omladet/ gjenbrukt?
  3. Har samme børsa selv, i rustfritt. Mine erfaringer om det skulle være interessant. Lapua 55 gr fmj og Lapua 69 gr Scenar skyter godt i min børse, typisk 10 mm samlinger - 3 skudd på 100 m hold. Og, for meg like viktig, disse samskyter på 100 m. Dvs. 3 skudd av hver sitter innenfor en sirkel på 20 mm. Har fått til det samme også med hjemmeladde patroner med disse Lapua kulene. Ellers samler Fiocchi 55 gr fmj (XXL) tilfredstillende med litt endret treffpunkt ift Lapua. Så har jeg prøvd GGG 55 og 62 gr fmj samt 77 gr MK, disse samler ikke like godt. Ei heller PMC 55 gr fmj. Men dette er mine erfaringer og din børse kan ville det annerledes. En annen erfaring er at løpet trengte "innskyting", samlingene krympet merkbart etter å ha passert ca 100 avfyrte skudd.
  4. En oppdatering. Etter en del testing av ulike kuler og krutt føler jeg at jeg nå er kommet i mål ift. det jeg var ute etter i starten, nemlig å finne ladinger som helst samskyter og gir like god presisjon (eller bedre) som fabrikkladd Lapua. Så langt er det Lapua kuler som gir best presisjon i min X-bolt NL SS 223 og det jeg kommer til å satse videre på. (Har forsøkt disse kulene - Hornady 55 gr fmj, Sierra 55 gr fmj, Sako Speedhead 52 gr. fmj, Prvi partizan 62 gr. fmj og Nosler CC 77 gr.) Jeg bruker hylser fra Lapua, Norma og Swiss P, tennhetter CCI 400. Av kuler er det Lapua 55 gr. Fmj (S538) og Lapua 69 gr. Scenar som nå gjelder og Vihtavuori krutt. Til 55 gr fmj er godladingen 23 gr. VV N133 og til Scenar 69 gr gjelder 23 gr. VV N140, for begge gjelder Col. = 56 mm som er samme lengde som fabrikkladd. (Har forsøkt lengre Col til Scenar'en, opp til 57,4 iht. VV ladetabell, men da øker spredningen merkbart.) Hastigheten målt med Magnetospeed kronograf ble gjennomsnittlig 930 m/s for 55 gr. Fmj og 820 m/s for Scenar 69 gr. med disse ladningene. Disse ladingene samskyter internt på 100 m hold og også ift. fabrikkladd Lapua, i min børse. Hvis noen vil prøve disse reseptene er det selvsagt på eget ansvar. Jeg er veldig fornøyd. Når jeg gjør jobben og typisk skyter (og samskyter) samlinger på ca 10 mm under gode forhold føler jeg at målet er nådd.
  5. Noen som kan anbefale presise ladninger for denne kula i 223 R? Har børse med 1 : 8 snurr, 51 cm langt løp. Har forsøkt VV N140, iht. Nosler ladetabell, og skal forske litt mer på den. Kan ladedata for tilsvarende 77 gr kuler, Lapua Scenar og Sierra Match King, overføres tror dere?
  6. Se der ja. Hva slags resept brukte du? Kruttype, kruttmengde, col, etc?
  7. Tusen takk for alle svar. Kjekt å ha tilgang på denne ressursen .
  8. Spørsmål til erfarne hjemmeladere. Har tilgjengelig følgende hylser til lading i 6,5 x 55: (stemplet på hylsebunn) Norma 6,5 x 55 SE, Norma 6,5 x 55 (uten SE) og NP 6,5 x 55. Alle er engangsskutt i samme våpen og skal tilbake til samme våpen. Av nysgjerrighet og vitebegjær - noen som kan si noe om hva som er (eventuelle) forskjeller mellom disse? NP, er det også Norma?
  9. Jeg måler Sako 50 gr Fmj (105G) til å være 16,4 mm.
  10. Trådstarter her. Tror heller ikke jeg har problemer med pipa . Jeg er bare ute etter tips til en ladning som matcher eller er bedre enn fabrikkladd Lapua scenar 69 gr. Har med ladinger opp mot maks (VV tabell) med VV N133 fått til greie samlinger, men da sitter skuddene ca 4 knepp lavere enn fabrikkladd.
  11. Sorry, skulle selvsagt være 50 gr Sako Speedhead (og ikke 52 gr).
  12. Gjør et forsøk med Sako Speedhead fmj 52 gr. Har fått beste samling (4 skudd) på 10 mm på 100 m med den i min 223. Hva slags riflestigning har du på Brno fox'en?
  13. Nei, men hvis ikke lengden stemmer ift vinkelen på brotsjen kan det fort bli at det freses for mye der nitingen sitter. Jeg kjøpte dette settet, som inneholder brotsjer for store og små tennehetter samt innvendig og utvendig fres for hylsehals: https://skytterlinken.no/case-prep-multi-tool
  14. Jeg mener at hvis du bruker en dedikert brotsj for tennhettelomme skal det mye til for å gjøre noe feil eller ta for mye da den ikke freser bunnen av tennhettelommen. Som f.eks. denne fra Lyman:
  15. Det er det samme med hylser fra GGG. Nitingen fjernes relativt greit med brotsj fra Lyman.
×
×
  • Create New...