Jump to content

Fjordfantenen

Members
  • Posts

    1
  • Joined

  • Last visited

Fjordfantenen's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Mye spennende god kunnskap for en som er rimelig fersk men veldig sulten på hjemmerøyket mat. Jeg bruker gassgrillen som røkerom og har en ekstern røykgenerator (Mustang) med akvariepumpe for lufttilgang. Jeg har begrenset ventilasjonsåpningene noe med alufolie. Jeg har tidligere røkt kaldt og varmt og jeg kjenner på at jeg er nysgjerrig på en både-og-løsning. Jeg bruker brie og oppdelte 4kg-blokker med feit edamer. Edameren er delt opp i stykker på ca en 5-600 gram. Osteblokkene settes på høykant på ene siden av grllen og under osten bruker jeg varmebestandig nett av samme type som brukes på grillen, luftig nett med 5mm rutermønster. Temperaturen ligger på ca 15 grader rundt osten og ute er det ca 5 varmegrader. 3-4 ganger under røkeprosessen starter jeg et gassgrillelementet på andre siden av grillrommet og kjører det på laveste stille til romtemperaturen er ca 60 grader. Noen som har tanker rundt prosessen?
×
×
  • Create New...