Jump to content

ergr

Members
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ergr's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Reacting Well Rare
  • One Year In
  • Collaborator
  • Dedicated Rare
  • First Post

Recent Badges

1

Reputation

  1. ergr

    Spredning i høyde

    Mye bra innspill her. Tusen takk. Disse utfordringene med 22lr og skiver, vil jeg også se de når jeg bytter tilbake til 17hmr før jaktsesongen? Eller er det bare 22 som er påvirket?
  2. ergr

    Spredning i høyde

    Må uansett få litt orden på det før jeg tar med 13åringen. Tror ikke det blir veldig motiverende for ham som er vant med å skyte 10 og 9,9 med luftgevær.
  3. ergr

    Spredning i høyde

    Meget gode innspill her. Dette er nok en typisk "jegerbane" ja, men den er ganske ny. Type bygget oppigjen fra bunnen for to tre år siden. Dog går det nok noen hundre kuler gjennom skivene i de travle ukene så slitt er de nok blitt. Skal prøve å legge meg ved en annen skive neste gang, og se om jeg finner ut hvordan jeg stiller skiven til fin. Så blir det nok også en annen ammo neste gang det skal fylles på.
  4. ergr

    Spredning i høyde

    Ja, jeg hadde ikke forventet "hull i hull" men vi snakker jo en 10-15 moa eller noe slikt. Uten at jeg har regnet veldig nøye på det. Høres ikke det litt voldsomt ut?
  5. Hei alle. Håper det er noen med mer erfaring her som kan komme med noen inspill. Har akkurat kommet tilbake fra en interresang tur på skytebanen. Har fått meg et .22lr løp til min CZ455, og tok den med i benken på skytebanen for å justere siktet og teste. Har tidligere kun skutt 17hmr og har da fått veldig fine samlinger på 100m. I dag var det ikke noe som kunne ligne på samling. Hadde vel rundt 70-80 skudd til sammen, de siste 60-70 uten å justere på siktet. Da hadde jeg en ganske grei stripe fra 6er ringen under tieren til 7er ringen over tieren og noen så lang ute som 5 i begge ender. Dog var mesteparten av spredningen i høyde, i bredde var det ikke verre en at jeg vil skylde på skytteren. Dette var med standard CCI 40gr LRN. Er slik spredning å forvente, eller må jeg forsøke å finne "feil" på enten våpen eller skytter? Med 17hmr er jeg skjelden utenfor 9eren når jeg skyter liggende med tofot, og jeg ville trodd det burde blitt en enda bedre samling når riflen ligger med støtte både forran og bak. Ideer og tips mottaes med takk
  6. ergr

    Kompakt Salong

    Har gode strekk med kyst uten for mye folk hvor jeg ofte støter på and når jeg er ute i båt. Planlegger å ta en liten tur sør over fjorden og sjekke forholdene rundt Austevoll i løpet av sommeren om jeg får det som jeg ønsker. Der er det mye holmer og lite folk.
  7. ergr

    Kompakt Salong

    Her får jeg jo mer info en på kajakkjakttrådene. Forstår at du ikke skyter på fugl i full fart, men hva med de som letter. Er det jeg har sett for meg som taktikk. Prøve å padle meg på skuddhold og skyte når de letter. Litt som støkkjakt på vann.
  8. ergr

    Kompakt Salong

    Har heldigvis ikke hatt behov for å prøve, men har forstått det slik at det kan være litt vanskelig å komme igjennom både vinger og fjær når de flyter i vannet. Og at de kan ha en tendens til å dykke om de er skadet og man kommer for nært. Derfor jeg tenkte på noe med gjennomslagskraft som kan brukes på litt avstand. Er spesielt and jeg er ute etter på vannet om det har noe å si. Har som sagt ikke testet dette selv, så her bare lytter jeg til mer erfarne folk.
  9. ergr

    Kompakt Salong

    Hoi. Jeg planlegger å jakte litt fugl fra kajakk fremover. (Mangler bare båt) Primærvåpen blir selvfølgelig ei hagle, men ønsker å ha en kompakt rifle tilgjengelig til avliving i tilfelle skadeskyting. Planen var i utgangspunktet en 10/22TD med magpull stokk som kunne ligge sammenlagt og tilgjengelig, men det er jo ting som tyder på at den planen ryker. Så jeg ser nå etter alternativ. Har sett på Little Badger. Den ser jo snasen ut om man får på optikk. Kommer også i 17HMR som nok er praktisk på sjøen hvor avstanden kan være litt vanskeligere å beregne. Henry AR7 har fordelen at den er vanntett, men jeg er litt usikker på å montere den mens jeg sitter i kajakk. Usikker på om den blir importert til Norge og ikke minst hva politiet sier nå som det er komplisert med halvauto. Jeg har ikke sett større magasin en 8 til den, men.... Er det noen som har noen tips eller erfaringer, og eventuelt ide om andre rifler å se på? Takker for hjelp.
  10. I Sverige med norsk våpenkort? Regner med at det var det du mente, men bare for å være helt sikker.
  11. Det som er artig er at dette leste jeg i forskriften også. Altså at en må søke på et skjema. Så jeg sendte mail til politiet for å spørre om hvor jeg kunne finne dette skjemaet. Da fikk jeg til svar at dette var det Toll som styrte med, så jeg sendte mail til Toll og fikk til svar at dette er det Politiet som styrer med. Så nå har jeg lyst til å på trass kjøre hele veien til Sverige for å kjøpe en eske med patroner, ta med utskrift av begge epostene, gå på rødt på grensen og la de finne ut av det. Men uansett. Er det godt nok med norsk våpenkort for å handle på østsiden av grensen?
  12. Hei alle. Har søkt litt og ser at emnet har blitt diskutert før. Dog er trådene eldre enn oppdatert lov og forskrift. Lurer på et par ting angående shopping av ammo i utlandet. Om jeg finner ut at jeg skal jakte i Sverige, og ønsker å kjøpe ammunisjon på den svenske siden av grensen. Lar det seg gjøre med å vise et norsk våpenkort.? Og om jeg ikke får skutt opp alt og vil ha restene med hjem, er det godt nok med våpenpass? Sett at jeg skulle snuble over et godt tilbud på ammunisjon som jeg ønsker å få sendt over grensen, hva er fremgangsmåten da? Syns forklaring både på toll og politiet er litt uklar hva angår ammunisjon. De refererer mest til våpen. Toll skriver at politiet må gi tillatelse til innførsel, men på epost svarer de at det er det toll som tar seg av. Så jeg er litt forvirret og håper at noen her har vert borti noe lignende i det siste.
  13. Nei. Det har jeg ikke. Har du noen tips til steder å forsøke. Kjenner ikke til så mange butikker i de landene.
  14. Meget bra tips. Jeg sendte de en mail og spurte jeg, så får vi se hva de svarer. I verste fall så har jeg funnet en smed som kan lage en.
  15. Nei. Har faktisk ikke fått med meg at de er / har vert konk. Det kan jo forklare en del. Har faktisk postboks hos JC. Optics planet ville ikke sende dit grunnet eksportlovene, men er jo ikke sikkert at alle firma og selgere på e-bay er like smarte. Så det får bli en god plan B.
×
×
  • Create New...