Jump to content

jægermaister

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by jægermaister

  1. Har noen prøvd ovnsverte som brunering? Anbefales brukt på blanke motordeler for å hindre rust unde vinteropplag, må jo være bedre enn sprittusj som en anbefalte her i forumet!
  2. Takk skal du ha. Det var det jeg trengte å vite. Tore
  3. passer kongsbergavtrekk fra krager til mauser??
  4. Ja, det kan være av interesse. maarvik47@gmail.com
  5. Takk, det var klart svar på mitt "problem" Bør kanskje revudere mitt syn på det å oppgradere litt???
  6. Ser at gamle originale avtrekk fra Mauser 98, og også brukt på eldre M67, levnes liten ære. Noen kommentarer går på at det føles som om avtrekkeren dras over sandpapir. Årsaker som nevnes er at glideflatene bare er overflateherdet, og at overflatene er slitt ned. Jeg har en slik gammel M67 med ovennevnte problem. Tenkte at her på kammeret er det sikkert noen som har prøvd å herde opp glideflatene i avtrekksmekanismen, og i så fall oppfordres de til å dele sine erfaringer med de av oss som ikke har prøvd enda. Jeg har ikke tenkt å "style opp" mausern med moderne avtrekk etc. da jeg ønsker å se hvor bra det kan bli med bare å mekke på det som er. NB: jeg skal ikke jakte med denne, bare øvelsesskyte hjeme på åkern.
  7. Og siden da har mitt første rådyr måttet bøte med livet. Skuddet satt der jeg siktet!
  8. Jeg lurte også på hvor skivene skulle være, de ramlet ut ved første demontering. Den ene var sprengskive , den andre var flat. Snakket med importøren idag, som også konfererte med Mauser i Tyskland. Svarer klart: det skal være e'n skive under hver mutter, sprengskive eller flat hadde ingen betydning. Så da, så. Forøvrig: Blaser Group (mauser importør) er meget imøtekommende og hjelpsom!
  9. Sorry, oversett kommentaren. Nei, ingen synligemerker
  10. Ja det er importørens smed. Avtalte med Blaser Group Norge, det er de som er ansvarlige.
  11. Det ser ut for meg som han har laget en større skråflate på låseklakkene, slik som jeg prøvde med fila, men han har nok frest bort noe mer slik at låseklakkene går i inngrep tidligere.
  12. Ble ikke fortrolig med at det kanskje var noe i veien med Mauser´n, så jeg kontakten den nye importøren. Han var vennligheten selv og ønsket å rette opp i problemene med kamringen. Etter en og en halv uke kom rifla i retur, og problemene var borte. Mauser´n og jeg har blitt perlevenner!!
  13. Jo da, vi er flere! Muligens samme problem, sluttstykket må presses ekstra hardt fram den siste millimeteren før hevearma kan føres ned i låst posisjon. Årsaken er nok skråflaten på låseklakkene som ikke er tilstrekkelig maskinert. Jeg har selv justert litt på dette med fil, og problemet løste seg for klikkpatron, men er fremdeles et problem for skarpe patroner. Det kan nok være noen tiendels millimeter i forskjell på hylsene. Har diskutert med kompetent våpensmed (forhandleren hadde ikke peiling). Fikk råd om å la det være som det er, da slike problem er forventet på rimelige våpen. Dessuten kunne ytterligere justering med fil, redusere sikkerheten!! Tross alt, det funker om jeg vet at jeg må bruke litt ekstra makt ved kamring. Og Mauser´n er fin å skyte med!
  14. Har lest alle tester av M 18 jeg kunne finne på nettet, INGEN nevnte dette problemet! Derimot viste alle testvideoer at man kunne lade M 18 med bare fingertuppene. Forøvrig er jeg ening i konklusjonen
×
×
  • Create New...