Jump to content

VDH

Members
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by VDH

  1. Si meg, hvordan var våpnene oppbevart da polisen bikket innom? Ikke en mulig bortforklaring at det var den store pussedagen?
  2. VDH

    AREX tråden

    Halloien Noen som har (første- eller annenhånds) erfaring med Arex Alpha? Jeg vet Ziga hos Polenar Tactical har en Delta han har dratt gjennom helvete et par ganger og er meget fornøyd med, men er nysgjerrig på Alpha.
  3. N110 til unnsetning igjen
  4. S2 uten tvil, den har lengst vært king kong når det kommer til valuta. S1 Orange er kanskje den minst imponerende i Orange-serien deres, veldig lite grunn til å kjøpe den over en S1 eller S2.
  5. Men! Skyter du dynamisk?
  6. Hørt noen si rammen sprekker etter 30 000 skudd på den ene og 30 001 på den andre så den er klart overlegen, husker ikke hvilken. Begge funker utmerket til både felt og dynamisk. Forskjellene rett fra fabrikken er vilkårlige, tafs på de og kjenn etter selv. Ellers vet jeg at S2 har mye mer ettermarkeds opplegg skulle du ønske å synke enda mer penger i det. Selv er jeg i et rart, gnient lite mindretall som foretrekker Shadow 1 pga både pris og grep, det dukker opp noen latterlige bra tilbud på finn i ny og ne. Den har ikke samme backstrap som S2 og Tanfo, så brukte mellomlegget på ammo heller, og tror du skal være bra flink for å utnytte det lille du tjener på presisjonen.
  7. Meget interessant sak, har forsiktig fulgt med på den i et par år nå mens DW har listet og avlistet den fra nettsidene sine. Spent på å se "lang"tidstestene av denne, virker som et brukbart alternativ til 2011 for oss som liker grepet og vinkelen til CZ75 (minus den helvetes backstrapen) til å bruke i Standard. Den eller TS mon tro...
  8. Litt usikker på hva du lurer på, men det er fint lite som har endret seg, og du har absolutt ikke lov til å tilvirke skytestøtte i form av kolbe på pistol da det ville blitt en rifle/tohåndsvåpen. Det står i klassifiseringene du nevnte. Du måtte i så fall søkt. Løpslengde, demper og komp står du fritt til å endre så mye du vil på rifla så lenge pipa forblir over 40 cm og totallengde forblir over 84 cm. Gjenging, demper og komp er ikke regulert i Norge, men når det er sagt setter de fleste på riflebanen pris på at du venter til de fleste har gått hvis du skal skyte med komp. Og nei, pistoler har ingen lengdekrav så lenge den ikke har skulderstøtte eller ekstra grep.
  9. Har en godt og ikke veldig pent brukt firtoms 629 som funker ganske bra tross tidligere eiers overtredelser, dvs pussing og kapping steder man ikke skal inni mekanikken. Fikk den veldig billig da. Pga ovennevnte overtredelser som inkluderer kapping av skruen som strammer hovedfjær og filing på avtrekkerhake funker ikke SA-avtrekk, men DA funker helt fint. Ellers er presisjon og sånt meget bra. Sparker godt gjør den og. Min erfaring med andre 44 er noe begrenset, men i det store og hele er jeg veldig fornøyd med min. Jeg vet om mange som mener det er bedre og smartere å kjøpe en eldre mod 29, men jeg tror det blir litt hipp som happ. Kjøp det du vil ha, det blir uansett ikke feil med en 629.
  10. VDH

    6mm 223 / 6x45

    Er et kaliber jeg har stusset på selv. Hva brukes det til i hovedsak?
  11. Tenkte i første rekke en AK, enten Saiga eller WBP Rogow, begge av hvis er ganske lett tilgjengelige både i Tyskland og ellers i Europa. Hadde gått for Arsenal hadde det ikke vært så pes med ettermarkedsdeler, mens ovennevnte er kompatible med AK74 og AK100-serien. Kan søke om noen måneder, så tenkte å sende ut noen mailer til butikker som har de på lager og høre om de hadde vært villige til å gå gjennom styret for å selge til en utlending. Tyskland og Danmark er de jeg har hørt flest og best salgshistorier fra, men jeg ser for meg at det sikkert er mye det samme andre steder og, så lenge alt er kommunisert og avklart på forhånd.
  12. Hei, god morgen, god dag og god kveld, Det er ikke altfor lenge til jeg kan søke på en sportsrifle som ikke er tilgjengelig for salg i kongleriket, og jeg liker å forberede meg litt. Jeg vet jeg kunne fått en bedrift til å importere for meg, noe som mest sannsynlig hadde vært bedre for blodtrykket, men definitivt ikke for pengeboken. Jeg ser jo også for meg at jeg "bare" kunne planlagt å plukke riflen opp når jeg først er på ferietur, og noen av deres erfaringer kunne vært med på å bestemme hvor den ferieturen bærer. Jeg har allerede gjort opp noen formeninger angående Danmark, Tyskland, Finland, Sveits og USA bare ved å lese litt rundt her og på egen hånd, men jeg lurer på om folk har erfaringer eller kunnskap i forbindelse med å hente våpen på egen hånd fra andre land og hvor vrient eller dyrt det med tanke på papirarbeid, oversettelser etc. Tenker på land som Polen, Tsjekkia, Estland, Slovenia, Italia, Frankrike etc. Er det stort sett samme historie med importtillatelse, oversettelse og noen hyggelige mailvekslinger?
  13. OKTS gir deg koden til døra på St. Hanshaugen og Tåsen når du har vært med på noen dugnader, ellers er det alltids noen der du kan slenge deg på. Evt hvis du orker å karre deg ut til Eidsvoll Sportsskyttere på Gullverket, kan få koden av meg om du vil
  14. Min Tikka T3 i 223 med 1-8" stigning er veldig glad i 55 grains Sellier & Bellot, har ikke prøvd å lade til den ennå. Men som M67 foreslo, som vet mye mer enn meg, er det ekspanderende som gjelder for storfugl. Der har jeg ikke testet så veldig mye, men Barnes TSX 55 gn blyfri gikk tilsvarende bra på oppskytinga.
  15. Helmantel hvis du ønsker at det skal være noe kjøtt igjen. Ekspanderende er til rådyr og sånt.
  16. Jegerkurs, din lokale feltklubb eller DFS. Som er det loven krever ja, men forbundet ditt kan kreve noe annet. Selvladere til jakt er i et slags limbo nå. Mye kranglig og uenighet mellom kontorene. Eneste som (nesten) garantert godkjent er Sauer 303. Til konkurranse er eneste vei til selvladende rifle via DSSN som har karantenetid på to år pluss aktivitetskrav, eller NROF som er militært.
  17. Hva slags sportsskyting? Null problem å bruke en rifle du ervervet til jakt der, men rent teknisk er det motsatte ikke lov. Boltrifler, enkeltskudds, bøylerifler og annet manuell omlading kan du få etter et jegerkurs, og de kan du bruke til hva du vil. Jeg skal f.eks på mitt første riflestevne i dynamisk neste helg hvor jeg skal bruke min Tikka T3 ervervet til jakt, som jeg skal på i november/desember. Skal du erverve til felt er det opp til forbundet, jeg mener å huske det er ti treninger og seks mnd? Eller er det bare pistol? Deromkring. Er i hvert fall det det er for DSSN. Selvladende er en helt annen historie igjen. Forresten, lyst å begynne med dynamisk?
  18. VDH

    Korth

    For å kaste inn enda en skiftenøkkel har man også Manurhin som også kniver om plassen "best og mest presis". Jeg kan ikke anbefale nok å få prøvd en sånn pistol før du vurderer å kjøpe de. Avhengig av hvor fersk du er og hvor fort du blir god vil du mest sannsynlig ikke klare å dra nytta av de 20-30k i prisforskjell mellom en brukt 629 og en Korth eller Manurhin. Og i forakt for å repetere det som allerede har blitt sagt, du kan få en utrolig spenstig, fullstendig custom og vel så god S&W eller Ruger for mindre. Fenomenale revolvere, for all del. Men de er for meget spesielt interesserte.
  19. Ah så det er _alle andre_ som gjør feil, og ikke deg. Skjønner skjønner. Men det er det! Det er kjempelett å skaffe seg våpen i kongleriket, det tar bare litt tid og tålmodighet. Sant at vi ikke er helt Texas, men ift mye av verden ellers er det veldig enkelt å skaffe seg f eks en 9mm, og vi får til og med ha den i egen kåk! Uansett hvor du går og melder interesse vil du meget, meget fort finne ut at det ikke er like lett å kjøpe en AR som en Krag, så jeg forblir ubekymret akkurat der. I mellomtiden vil jeg heller oppmuntre og oppfordre med hvor mye moro en kan ha på skytebanen og at resten stort sett kommer av seg selv bare man henger litt med.
  20. Skrekk og gru, måtte være aktiv i skyttermiljøet og hobbyen sin! Dette er kanskje bare meg, men når jeg introduserer hobbyen min for andre starter jeg aldri med hvor pes og vrient og jobbigt det er, for det er ikke sånn det oppleves så snart du har fått klemt av et par stevner. Det er forståelig nok mye å sette seg inn i, men du får det til å høres ut som at skyting er bare pes og herk og krangling og huffameg når det stort sett bare er kos. Leit å høre at klubben din var vrien, men du må vite at dette ikke er den vanlige opplevelsen. Bare at OP fant frem til kammeret er en god start, jeg fikk utrolig mye drahjelp her og i discorden.
  21. Var flaks jeg ikke snakket om Troy PAR da, som for øvrig ikke er en rettrekker a la Schmeisser SP15 Nå synes jeg også du fikk dette til å høres ut som et voldsomt prosjekt, noe det egentlig ikke er. Så snart du har fått føttene dine blaute er det for det meste bare litt venting, og i mellomtiden kan du ha det mye moro med pistol. Kanskje du til og med er så heldig at du stifter et par bekjentskaper som er villig til å låne deg sin rifle på et stevne eller to!
  22. Joda, eneste begrensing utover maks kapasitet gjelder selvladere og hagler. Nei, det var følge til Carl Volt sin post. Du kan f eks erverve en rifle til manual action i dssn og bruke den på jakt, men som nevnt ikke en AR. Praktisk forskjell på en jaktrifle og manual action er vilkårlig.
  23. Kan fortsatt ikke jaktes med, med mindre det kunne blitt godkjent til jakt i utgangspunktet. Du kan ikke bruke en AR til småvilt.
  24. VDH

    Lydløs kaliber

    .510 Førland er ganske lydløst Spøk til revolver, se på 300 BLK. Veldig kult kaliber og lett å lade til. Veldig populært i statene, så masse info å finne.
×
×
  • Create New...