Jump to content

Vannglass

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Vannglass's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • One Year In
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk! Da sender jeg en melding for å høre litt Når en kjøper brukt og ikke har mulighet til å inspisere produktet, har dere noen tips? Delbetaling før sending med sporing, betale resten etter henting fra posten/levering fra bud? Og om Kahles'en ikke går, tanker om de andre eller andre tips?
  2. Enda en nybegynner på jakt etter råd. Bruksområde er i utgangspunktet postering eller smygjakt på rådyr + bane. Andre jaktformer og vilt kommer senere, og da blir det sikkert et nytt sikte bedre tilpasset de typene. Budsjett er vel 5000-9000, brukt eller nytt. Så slik jeg har forstått det blir det mye likt som Kikkertsikte til ny hjortejeger tråden, men hjort kan vel både bety lengre hold og mindre lys enn typisk rådyrjakt? Så da har jeg sett meg litt rundt. Eksempelvis disse fra Jaktfall; Vortex Crossfire II 3-9x50 med lys(2399,-) VORTEX VIPER HS 2.5-10X44(5699,-) Er disse noe særlig? Hører jo stort sett de europeiske merkene nevnt her på forumet, så en blir jo usikker. Fint med Viper som har lavere minsteforstørrelse, men Crossfire II har jo lys.. Andre jeg har sett på er kikkerter som disse(ligger rundt samme pris i et par nettbutikker); Leupold VX-Freedom 3-9X50 (30mm) Illum. FireDot Twilight Hunter(6990,-) Leupold VX-R 3-9x40mm Matte FireDot Duplex(7590,-) MEOPRO OPTIKA 5 2-10×42(3999,-) Meopta Optika 6 2,5-15x44 SFP(7580,-) Er disse noe særlig? Ser f.eks. at Optika 5 ikke har lys/rødpunkt, og har litt inntrykk av at det er blanda meninger om det er nødvendig? Så har du det forgjettede bruktmarkedet. Jeg er åpen for å kjøpe brukt, men her kjenner jeg egne begrensninger.. Hva er bra, hva er dumt, hva er utrangert og hvordan kan de vurderes, spesielt de som sendes. Er eksempelvis disse fine til en OK pris? Schmidt & Bender 1,5-6x42(5000,-) Swarovski 1,5-6x42 Habicht(6000,-) SWAROVSKI HABICHT 1,5-6X42(5500,-) Kahles Heila csx 2,5 - 10x50 Rødpunktssikte(7000,-) Her er det jo flere med lavere minste-zoom og lysåpning, noe jeg ikke har funnet så mye av nytt med mindre budsjettet blir skrudd opp en hel del, og lavere minstezoom er vel greit ved f.eks. smygjakt? Eventuelt andre forslag taes imot med takknemlighet!
  3. Som en førstegangsjeger som lurer på det samme; er fortsatt usikker på om Leupold som følger med pakkene holder i starten, eller om det er like greit å gå for Zeiss og pruting med en gang Skjønner jo at jegeren med 50 døgn og månedlige turneringer krever Zeiss, Swarovski eller lignende, men mange av oss "nykursa" jegere er jo ikke der.. Ihvertfall ikke enda.
×
×
  • Create New...