Jump to content

Brisk

Members
  • Posts

    42
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Brisk

  1. Ønsker å ha en knapp som er litt lengre og enklere å få tak i, hvilken anbefaler folket?
  2. Takker for svar. Samme som på min ctr dette, regner med det er cerakota og ikke nitrert og skjønte derfor ikke problemet
  3. Litt uenige her på herberget. Jeg har en t3x ctr med svart bolt og en t3x standard med blank bolt. Som den snobben jeg har blitt, vil jeg ha begge med svart bolt. For å løse dette tenkte jeg å få cerakota bolten svart, men en kjenning påstår at det blir for lite plass i passeringer og at denne vil slipes vegg fort. Er ikke ctr sin bolt cerakotet?, den har straks bikka 1000 skudd og har svært lite tegn til "flassing av maling".
  4. Driver å leker meg med en tanke og lurer derfor på om noen har svar på hvor mye en t3x lite veier naken.
  5. Høres bra ut, hvor høy kan man få den?
  6. Vurderer å kjøpe en tikka t3x med justerbar kinnstøtte. Bruker en zeiss kikkert med 56 mm objektiv, får jeg nok justering i støtta eller bør jeg kjøpe den i standar utgave og få våpenkyndig til å ettermontere noe annet.
  7. Så du ville gitt faen og kjøpt det som var billigst der og da? Er ferderal og rws de beste hettene eller har du ikke merket noe der heller
  8. Tanken er å lade 6,5 med n19 blir norma GT kuler 130 gr eller lapua scenar 139gr. 308 med n150 siden jeg blir å holde meg på 175gr kuler eller lettere. Tyngre en 175 blir jeg nok ikke skyte og skulle bli fast på 175 gr vekt så blir det vel n550 på sikt for mer fart. Om magnumhetter sikrer tenning av krutt i bedre grad, er det da bedre grunnlag for jevn presisjon?
  9. Ser på flere ladepakker og lignende at man kan velge mellom magnum tennhetter og large rifle noe som får en nybegynner på hjemmeladning til å dundere på hva har det å si? Tenkte at magnum hører til magnum, men når man kan velge det til 6,5 så blir jeg nyskjerrig. Lader 6,5 x 55, 308 og 300win.
  10. Brisk

    Hvilken 22lr pistol?

    Synets ikke den ser feil ut heller jeg. En fint ting med iv er også måten du kan demontere den for rengjøring! Har kasta i veien en søknad selv for en måned siden etter å ha prøvd noen ganger på banen
  11. Brisk

    Hvilken 22lr pistol?

    Ruger mark IV, velg modellen som er gjenget. Hvorfor? Mekanismen krever mindre energi en både g44 og 1911 for å fungere og siden vi nå snakker om 22lr så vil dette bare føre til større sannsynlighet for at pistolen ikke feiler. Ruger sin 22lr har vært hær siden 70 tallet og har nå kvittet seg meg barnesykdommene som g44 sliter med.
  12. en får 3-15x 44 men når retikkelet er det samme (ebr7c) og forskjellen i pris er 1k så tar jeg 5-25x50 hver gang. Litt mer lys inn i kikkerten gir noen minutter ekstra og dette skader ikke TS jakter hare i morgen/kveldsbeitet En vortex razor hd lht 4.5-22x50 har litt ryddigere retikkel, men prisen er også merkbar mer.
  13. Nå har jeg ikke hatt noen av disse selv, men ved litt kjapp googling så er man jo at det er en god del forskjell på disse stokkene. Den største og aller tydeligste forskjellen er jo da utformingen på stokkene. A3 har da vertikalt grep, flatere forskjefte og mer egenvekt. Når det kommer til vekt så ligger en A3 på 2.4 lbs = 1.1 ish Clymr stokken tikker inn på 29 ounces = 822 g ish. Har ingen mulighet til å kontrollere om folk har lagt ut korrekt vekt, men dette blir i alle fall opplyst på amerikanske forum. Nå har vi rett og slett jævelig mange sokker og det er heller ikke uten grunn at vi har så mange forskjellige utforminger. Noen ønsker vertikale grep, mens andre ønsker helt tradisjonelle rifler. Bruksområdet bestemmer egt alt og man må selv vektlegge hvor rifla brukes mest. Å finne en stokk som gir godfølelsen i alt fra langhold til drivjakt er vel omtrent umulig. En annen ting som kan være vert å nevne er jo prisen: Mcmillan a3 utfrest for eks rem 7 og med mcmillan kolbekappe skivesystem montert er =16130kr Gunwerks clymr utfrest for rem 7 i den facy farga du måtte velge, integrert pica så er prisen=8814 mulig man må betale toll for å få den i norge så si + 25% da har du prisen 11017kr og sleng på en 1000 lapp i frakt så er du på ca 12500. Totalt sett er clymr ca 4k billigere en mcmillan og har da stivere materiale i tillegg. Om du skyter noe jævlig magnumkaliber, holda er lange eller stort sett bare blir å bruke rifla til baneskyting så velger du A3. Ellers så ser det ut til at clymr har bedre utforming til generell jakt og lavere vekt. Nå skal jeg ikke prøve å forvirre så frykeltig mye, men jeg ønsker likevell å si noe om dette med (vekt hysteri). Det er greit at mange vil ønsker ei superlett rifle om de skal klatre etter hjorten eller konstant gå med rifla i arma. Ellers så vil jeg ikke si at det er nyttig å jakte gram. Jeg har ei rifle som veier omtrent 3 kg og selv om denne er super til sitt bruk så turte jeg faktisk ikke å skyte ett rådyr nå i høst som stod på 200m. Når jeg lå der og sikte på dyret så føltes det rett og slett uforsvarlig å skyte. Hadde jeg vært i samme stilling med den andre rifla mi så kunne rådyret ha stått på 400m og fremdeles ligget i fryseren. Det er ikke til å feie under en stol at tyngre våpen gir mer stabilitet ofte bedre balanse og hvertfall større evne til å se skuddefekt på dyret. Nå sier ikke du noe om hvilket kaliber du bruker, men om jeg skulle satt opp et oppsett til deg hadde det blitt ganske nøyaktig slik: Gunwerks Clymr tilpasset din lengde RPS tofot Vortex viper pst gen II 5-25 x 50 --> kanskje ikke det mest ideelle til ren jakt, men jeg er godt fornøyd med siktet til både jakt og lengre hold. A-tec H2 eller optima 45 forutsatt 6,5 x 55 er kaliberet De 4000kr du sparte på clymr vs mcmillan bruker du til å kjøpe ammo til trening kos deg
  14. Brisk

    Meningsmåling

    Om ts si rifle passer så er det vel ikke dyreste løsningen heller
  15. Brisk

    Meningsmåling

    Begge. Jeg stortrives med chassi når det skal skytes på lengre hold med stor optikk og generelt når det skal skytes mye er det jo alltid digg å ha noe som du kan justere i alle retninger. At chassi ikke passer inn på jakt fordi de er kalte er jeg litt på bølge lengde med deg. Alt er kalt i 20- og det er jo ikke sånn at man ligger med hode på rifla 24/7, jeg gjør i alle fall ikke dette. På elgjakta blir rifla stroppa på sekken og stappa i en trefot når jeg er kommet på post. Jeg stortrives med å kunne krabbe ned i fjellduken, snø ned og samtidig har rifla rett foran meg siden jeg da liksom sitter under trefoten og får rifla i fanget klar til skudd. Jeg liker mye bedre chassi til denne typen jakt, da jeg får mulighet til å bruke ei rifle jeg skyter mye med vs ei jaktrifle som får noen hundre skudd i beste fall. Skal jeg på rypejakt på fjellet eller smyge meg etter rådyr så er det igjen ikke ei chassi rifle jeg tar med meg. Hva skal jeg med ei rifle som veier 7kg ink optikk, demper og tofot?. I slike situasjoner er heller ikke justeringsmuligheter, vertikal grep noe jeg overhode lengter etter. Man kommer utrolig langt med riktig tilpassa stokkelengde og evt kolbejustering. Alt etter bruk, men om jeg måtte trykka på en av de mulighetene du har laget så hadde jeg trykka (stokk).
  16. Enkle svaret er at du ikke trenger 70 + om målet ikke er å skyte langhold og du skal dytte kule i horete fart da. Har 74 + demper på lh rifla mi, men skyter også fint ut til 500 m med jaktrifla også. Der har jeg standard 55cm lengde og demper totalen havner vel på 65 cm med a-tec 45 optima som veier rett under 300 g og bygger 15 cm. Du får jo også Hausken JD WD 60 eller hva den heter som også er rett under 300 g og bare bygger 10 cm med ish samme efekt da er du på 65 cm totallengde Litt enig med @Wintel demp alt som kan dempes med fornuft (alt - pistol) En annen ting, er at det er veldig enkelt å kappe ett løp, men det er mye værre forlenge det Det jeg sier er at du kan jo prøve 60 -65 lengde + demper og blir balansen ræva eller du føler du går med ei padleåre så kapper du 65-10 =55. Alternativt så sier du til børsemaker at du vil ha lengst mulig løp, men at du vil beholde balansen i rifla, så sier han sikkert forslag til både tykkelse på løp og lengde tilpasset vekt på dempere.
  17. Ser din og høyner med denne https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=188104745
  18. Om det bare er vekta som er ett minus så blir det handel Skal man først skyte på litt avstand så er det behagelig å ha det tungt, og når den evt blir med på jakt- ja da får jeg vel heller kompensere med å gjøre skytter "lettere" Jakter man i åpent lende så havner jo rifla i sekken
  19. Hei "Behovet" for ei magnumbørse har plutselig blitt sterkere og i den forbindelse så lurer jeg litt på om man tar en skivebomm med å kjøpe en sendero i 300 wm. Er en som sleger ei sendero sf til en 8-9k og da lurer jeg på om dette er ei rifle som er verdt å kjøpe eller om man heller bør styre unna.
  20. Skal skyte på middels hold, samtidig som man skal delta på lokale feltturneringer. Ser det er mange som bruker DL, men gir den noe effekt eller er GT like bra?. Ser GT er litt billigere, men ikke nokk til å avskrive DL dersom folk mener den har mindre løpslitasje og slipptrykk. Bør jeg kjøpe DL eller GT?
  21. Om jeg nå ser riktig på bolten din så har dette vært en "jeweled bolt" og her er nesten alt slitt bort. Jeg skjønner att ting blir slitt over tid, men jeg synets samtidig att det er litt rart att bolten din ikke slites jevnt. Om vi ser på bilde 1 så ser det for meg ut som om bolten din skraper seg opp i det du fører sluttstykke helt frem og skal til å vri om. Igjen på bilde 3 så ser man tydelig slitasje på utsiden av bolten- etter selve hevarmen. Når du lokker sluttstykket så presses bakre del av sluttstykke mot kammerveggen samtidig som bolten skyves frem resterende mm før den er i "lås". Jeg senest også dett er litt rart, fordi i mitt hode så skulle vel ikke det vært boltslitasje så lang bak på bolten og da konkluderer jeg med att enten er kassa skeiv eller så er bolten skeiv. Vi snakker ikke enorme tallstander, men det skal ikke så mye feil til før bolten blir hard og man for unormal slitasje. En annen ting som også er en mulighet er å rett å slett ta turen til en våpenforhandler der du får ta noen ladegrep på ei rem 700. Føler du ikke forskjell på denne og den du har hjemme, så har du svaret ( du er en snobb ) Da kan du løse problemet med å kanskje sette på en større boltkule som gir deg en forlenget arm og da mer kraft. Om du synes rifla i butikken har mye bedre bofunksjon så er vi tilbake på det jeg skrev først. Ikke ta alt jeg skriver for god fisk, kunnskapen min om remington er noe begrenset- men dette TROR nå jeg. .
  22. Det å bare bestemme seg for hvilken farge man skal ha på stokken sin, ja det kan være en utfjording i seg selv. For meg er det først her jeg kan ha en forståelse for kona som bruker så "laaang" tid på å bestemme seg for om hun skal ha den svarte eller røde kjolen Av de du har lista opp så ville jeg/har valgt mcmillan a3 adj. Grunnen til att jeg valgte stokken fremfor mange andre alternativer og varianter skyldes vell att jeg er blitt en sær gammel gubbe som mener han vet bedre. Jakta jeg bedrive er i all hovedsak elg og hjortejakt. Når jeg valgte a3 stokken var det ikke for å løpe rundt oppe i hjortelia, men den ble valgt for å fylle andre ønsker. Jeg ville ha en stokk som man lett kunne ha arca rail på, ettersom jeg ofte skyter fra tripod, men samtidig ei rifle som jeg fint kaster over sekken, legger på en sten osv. Om hode mitt ikke skulle huske helt horiblet galt så veier min remington 700 i 300wm med lilja løp 1:9 twist, 26 inch, a-tec demper, arca rail, vortex viper pst gen II 5-25x50 og mcmillan a3 adj rett under 6kg. Rifla går som en laser, men skal jeg opp i hjortelia er det sauer 100 xt med rødpungt som blir valgt "3 kg ish". Før jeg nå sporer helt av... Jeg ville råde deg til å kjøpe a3 da jeg føler de 2 andre du nevner ender opp i "rifla funker" kategorien kontra "god rifla mi". Skulle a3 være feil så kan du jo alltids ta vare på jaktstokken du sikkert har i dag, og bytte om til denne når du jakter 1-2 måneder i året
  23. Enig bed begge disse. Mossberg 500 er vel kanskje en av verdens mest kjente pumpehagler, men i likhet med ett annet kjent merke "Remington" har kvaliteten på det disse produsentene hatt en negativ retning de siste 20-30 åra. Før var begge disse merkene (the shitt), men i dag er Remington konkurs... Fra vas til alvor så har både bobby og m00se helt relevante poeng. Når du kjøper ett nytt våpen og da er det uvesentlig om det er til 5000 eller 500 000kr så skal ting være 100%. Om du bestiller ei en ny sauer 200 str fra DFS og den kommer med skadet kammer, hva gjør du? Tar du rifla i bruk og satser på att ting ikke forverrer seg?- det er jo tross alt ikke "farlig" og siden skuddet smeller av så kan man vel også si att rifla fungerer.. Nei, dette er naturligvis ikke veien å gå. Man sender derimot en mail til forhandler og forteller om sine funn, for å deretter få reklamer på varen evt et tilfredsstillende prisavslag. Det er like lite forhandleren sin feil att hagla har ett skadet kammer, som det er like lite din feil som kunde. Saken er rett og slett att du har fått en vare som har skade fra fabrikk og ønsker derfor å reklamere på kjøpet. Dette er veldig enkelt og skulle forhandleren være helt uten godvilje så er dette en smal sak for forbrukerrådet/ advokat. Men, og det er ett MEN. Hele saken fasinerte meg av en eller annen grunn, så etter en times tid på amerikanske forum så kan jeg si att "damaged reciver" ikke er noe nytt. Veldig mange har skader/ større slitasje både ny fra fabrikk og brukt. Mye skyldes da att bolten er stål og reciveren er aluminium- altså er bolt hardere en kasse og vil da kunne skrape den opp etter bruk. Selv om jeg ikke er enig i så mye av det @hovdeknuten har skrevet her, så sier jeg meg ening med han om att det viktigste er att du jo allerede har fortalt forhandler om feilen og han igjen har instruert deg til att dette skal være ubetydelig- bare å bruke. Skulle da noe dramatisk forekommer så faller ansvaret på han. Oppsummert, hadde jeg vært deg så hadde jeg ikke brukt tid på å krangle med noen "enda" og heller tatt den i bruk.
  24. Sier Gutta att man nå kan ha 8? Hvor står dette, kan guttungen endelig få noe arvegods og far få "behov" for noe nytt ;)?
  25. Kort og greit så er jeg enig med Chiefen. Om jeg skulle utdype meg kan jeg si det på denne måten. Utfra informasjonen du har skrevet i innlegget så er du i tidlig 20 åra , innehar kun 1 våpen per dags dato, jakter og du har plettfri vandel. Den vanlige nordmann/ kvinne/ whattever kan inneha 6 våpen rimelig enkelt med relativt simple begrunnelser og jeg personlig kjenner ikke noen som har hatt problemer med å erverve opp til 6 våpen i jaktsammenheng med unntak når en bekjent søkte om beretta sliver nr 6 "for mange like for behovet". Når du får svar på de 3 søknadene du har sendt vil du da i teorien inneha 4 våpen og igjen er vi på ett uproblematisk antall så da er det bare for meg å si att så lenge du har ett jegerkort/nr og holder vandelen plettfri så ta ut hagla og kos deg med denne i sommer. Jeg gjorde det på samme måte når jeg var yngre og det var først når jeg hadde 7 våpen i skapet att jeg begynte å vente på svar og i dag har jeg 11 uten att jeg har begrunnet behovet noe særlig - Forresten om ikke verden står til påske og du får avslag så koster hagla deg 5500 kr. Del dette på 5 måneder ventetid på søknad = 5500 kr / 5=1 100kr. Da kan du i verstefall tenke att du hadde billig morro for en i din alder og noe må man jo finne på i disse koronatider
×
×
  • Create New...