Jump to content

thunea

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by thunea

  1. Hei Jeg vil montere ett rødpunktsikte på en 22lr pistol, S&W Victory. Som i alt annet er det vel en sammenheng mellom pris og kvalitet. Til rekreasjons-plinking krever jeg ikke akkurat Nato-standard på siktemidlene. Men hva mener du er standarden som må til for å gi rekreasjon og skyteglede uten ergrelser?
  2. Jeg begynner med å si at som rekreasjonsskytter er ikke problemstillingen aktuell for meg selv. Det er da ikke under noen omstendighet aktuelt for meg å bære håndvåpen og da absolutt ikke med skarp patron i kammeret. For spørsmålet er om en moderne pistol som Glock eller som min egen CZ P10C, kan bæres på hoften eller på annen måte sikkert, med skarp patron i kammeret? Uten noen form for fare? Bildeillustrasjoner viser sleiden på CZP10C med striker og striker safety lett synlig. Det er trigger safety og muligens drop safety også. Hva er din vurdering av slik sikkerhet? Men som først nevnt er ikke dette aktuell problemstilling i mitt daglige virke. Dog, basert på begrenset erfaring fra Heimevern og selfangst kunne jeg under visse omstendigheter ha skytevåpen i hende med ammunisjon i magasin men ikke i kammer.
  3. Hei skyttere Spørsmålet er som følger: Hvor god samling er teoretisk og praktisk mulig for en god skytter å oppnå med en 9 mm Glock 17 type pistol på 25 meters hold? Mitt aktuelle våpen er den svært like CZ P10C med 4.25 cm løp. Og hva er tilsvarende for en 22lr S&W Victory target pistol? Løpet er 5,5". Begge våpen har kun jern sikter.
×
×
  • Create New...