Jump to content

Skarp

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Skarp's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • One Month Later
  • Week One Done

Recent Badges

1

Reputation

  1. !0 000 eller 1000... Det var noe med et ettall og noen nuller... Skal si ifra.
  2. Hei igjen, Ole. Jeg sjekka litt rundt for noen år siden, og tror jeg fant ut at det ble produsert 10 000 eksemplarer av denne utgaven i 1910. Mange ble nok tapt under krigene, mange ombygd, mange ødelagt, mange kastet da det kom nyere våpen på markedet, osv. Så du har nok rett i at det ikke er mange komplette igjen.
  3. Hei, og takk for godt svar. Jeg kommer selvsagt til å beholde den, da affeksjonsverdi nok overstiger verdi i penger. Det var et spørsmål om hvordan jeg best skal ta vare på den, og om en oppussing vil ødelegge mer enn å gjøre godt. Skal jeg kjøpe jaktrifle blir det et moderne våpen på alle måter.
  4. Hei, jeg har arvet en Krag av min bestefar. Også denne en 1910, såkalt skarpskytterversjon. Rifle, kikkert (lik den på bilde nr to fra trådstarter) og teak-eske til denne, har samme nummer. Var etter krigen (deltok i aprildagene 1940) i bruk på banen, og har også dioptersikte. Jeg er usikker på om det er bajonett med. Det er en del ting i en lerretspose, sammen med pussesaker osv. Verdi er kanskje mest for moroskyld, men vil den bli "ødelagt" hvis man får noen som driver med total rehabilitering av gamle våpen til å gjøre den "som ny" igjen? Snakka med Hanevik for en del år siden, hvis han da bodde på Rena? Kom aldri så langt at våpenet ble tatt med dit for en overgang. Beholde originalt, eller pusse opp?
×
×
  • Create New...