Jump to content

ONE Norseman

Members
  • Posts

    38
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

ONE Norseman last won the day on January 19 2021

ONE Norseman had the most liked content!

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ONE Norseman's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • One Year In
  • Conversation Starter
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post

Recent Badges

38

Reputation

  1. Hei. Lukketiden og åpningstid til ventilen er målt med High Speed kamera og varierer med gassmengde og kaliber etc. Lukketid målt til 0,00006 s- 0.00009 s og mens åpningstid ligger på ca 0.001 s Mvh. Team Norseman
  2. De aller fleste vanlige jegere vil synes det er en positiv ting at rekylen reduseres. De fleste skyter bedre med mindre rekyl, og da stiger sjansen for at man skyter mer, og blir bedre til å skyte. Både støyen og rekylen påvirker de aller, aller fleste, og når disse kuttes, må vel det sees på som En God Ting (tm)
  3. Viktigste først: Nei, den er ikke beregnet for 338 Lapua Magnum, ei heller 338 WIn Mag. Så til lyddemper-modulene. Det er selvsagt veldig individuelt hva man vil risikere å utsette hørselen for, det samme gjelder hvor sensitiv man er for lyd / støy. Selv har jeg ganske heavy tinnitus, og er derfor ytterst konservativ når det gjelder å utsette meg for støy. Ikke desto mindre har jeg skutt hundrevis av skudd med ONE m/ to moduler, og det samme med bare én modul. Sistnevnte passer ikke helt for meg, jeg kommer til å bruke to moduler på jakt i "standard kalibre" (6,5 x 47, 6,5 x 55, 308 Win, 8 x 57, 338 Federal, 223, osv. ) Rekyldemping ER vesentlig bedre enn de demperne vi har testet og målt rekylen på, ja. "De" demperne er selvsagt konvensjonelle dempere, der en betydelig del av kjernen i gasstrålen beveger seg mer eller mindre uhindret gjennom demperen. ONE Norsemans ventil er - selvsagt - den store forskjellen, i det den stenger for gassen, og gir den en motstand å virke mot. OG den kinetiske effekten av vekten av delene i ventilen som dundrer forover for så å bråstoppe er selvsagt betydelig. Subjektiv sammenligning: 7 MM STW blir som å skyte en 6,5 x 55 i en ganske tung rifle. Veldig hyggelig. ( Her vil den smarte og interesserte skytteren bemerke: "Men hallo der; 7mm STW er en råtass av en patron! Hvorfor kan jeg da ikke skyte magnum-kalibre i ONE Norseman?" Godt spørsmål. Det har med sikkerhetsmarginer å gjøre. Derfor har vi ikke godkjent ONE Norseman ST for magnum-kalibre ! Håper dette godkjennes av moderator. Mvh Team Norseman
  4. Trist å høre at du har tinitus det er ikke bra. Vi mener skyttere selv skal få bestemme sin balansegang mellom lyddemping, størrelse, vekt og balanse. ONE Norseman demper bedre enn de fleste tilsvarende dempere og det enda den har mindre volum/størrelse. Rekyldempingen kommer mye av ventilteknologien som vi benytter og dette gjør også at den er veldig modulær.
  5. Godt poeng og dette skal vi forsøke å formidle bedre. Det står makskaliber på dempermodulene slik at man kan lett identifisere maks-kaliber på disse.
  6. Anbefales IKKE, men selvsagt måtte vi prøve... og det gikk fint. MEN: Det skal så liten skjevhet i gjengingen av løpet til at det må unngås. En .30-kule er 7,84 mm, så dermed er det 0.08 mm frigang. Ikke mye, selv på en veldig kort demper.
  7. Hei. Lyddemping slik vi ser det er viktig til en viss grad da dette er bare en av egenskapene en bør urdere når en kjøper/benytter en lydddemper. For oss er feks størrelse/balanse/vekt, signaturreduksjon og rekylreduksjon viktigere når en er kommet ned under den "magiske" grensen satt til 140 dB. Antall dB demping kommer an på antall dB uten og med demper tatt på samme lokasjon. I vårt oppsett med Norsonic 131 måler med 1/4" kalibrert mikrofon målt 15cm ut i fra skytters øre i senterlinje høyde med rifleløpet ligger godt under 140 dB med alle typer ammunisjon og kaliber som vi har testet gjennom demperen. Men igjen er ikke under 140 dB "ear safe" i seg selv det er mengden av skuddsmell akkumulert som avgjør risikoen for hørselskader. Det er derfor at vi mener at på enkelte typer jakt er det viktigste av det er liten, demper rekyl og signatur viktigere enn lyddemping da en ofte ikke utsetter øret for mere enn ett maks to skudd over en lengere tidsperiode. Mens hvis jeg skal ligge på skyebanen hele dagen å skye så vil jeg bygge den lengere og kanskje til og med sette på enda en modul slik at det blir enda mer behagelig. Mvh. Team Norseman
  8. Mandag kl. 18.00 er alle velkomne til å ta en kikk på nettbutikken. Mvh Team Norseman
  9. Kort sit-rapp: ONE Norseman er klar til salg, og nettsiden er åpen for de som registrerte seg tidlig. MANDAG 13.12.21 kl. 18.00 åpnes nettsiden for alle. Det har vært mye "stang - ut", og mye som har skjedd. Endelig er vi i gang, og vi takker alle som har ventet - med varierende grad av tålmodighet - på at vi skulle komme i salg. Mer info på hjemmesiden (igjen; mandag kl 18.00) og etter hvert på Facebook.
×
×
  • Create New...