Jump to content

strand1441

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by strand1441

  1. Hei! Vurderer å anskaffe meg en Sako A7 i 308w med 47cm løp. Noen som har erfaringer? Hvordan er presisjonen? Skal brukes både til trening, felt og myyye jakt.
  2. Leverandør som i butikk eller som i X-bolt selv
  3. Ikke testet uten demper. Tenkte å ta en tur på banen ila uka og teste mer
  4. Var vell på 5 cm på det beste, men det er ikke nok i mitt hode, med ett så tilsynelatende flattskytende kaliber. Tenkte derfor å spørre her om det var noen som hadde noe liggende, så jeg slipper å bestille fra 17 forskjellige nettsider for å finne noe som går sånn tålig. Har tilgang på ladeutstyr også
  5. Det er en X-bolt, har skutt med 69 grains Sierra MK, SB 55gr og Winchester 55gr Gjenger og en hausken jd på tuppen
  6. strand1441

    223 1.8 twist

    Hei Sliter nokså mye med presisjonen i en 223 med 1.8 snurr. Jeg lurte på om det var noen der ute som har noe ammunisjon i 223 å selge, gjerne en salig blanding, for å finne ut hva som går godt i mitt løp. Publiserer såklart resultater her inne. Fremviser såklart våpenkort.
  7. Kan fort bli både 2 og 300 meter, da jeg som oftest sitter høyt i ett åpent terreng, der sjangsen for å bli oppdaget før reven er innenfor 100 meter er meget stor.
  8. Hei. Noen som har erfaring med Sierra Blitzking 69gr (Varmint) i kaliber 223 på rev? Ville ha 69gr på grunn av 1:8 twist og tildels lange hold. Vil helst ta vare på skinn, men knall og fall er vell så viktig.
  9. Hei! Går det an å bruke en 6,5x55 demper på en 223rem, så lenge det er samme gjenger på begge løp? Har vært lettvint å kunne hatt kun en demper til rifler. Er en Stalon demper.
  10. Hei! Har bestilt meg en Browning X-Bolt i 223 rem 1:8 snurr. Har sett mye klager på presisjonen på denne, men iogmed at jeg kommer til å skyte en del langhold på fugl og rev, samt prøv noe nytt til rådyr, gikk jeg for 1:8. I denne forbindelse lurer jeg på om det er noen som har litt forskjellige typer ammunisjon å selge meg? Begrenset utvalg hos forhandlere så tenkte å prøve lykken her. Det har vært skøy å funnet ut hva som gikk bra i mi, samt få kartlagt om det er så galt som enkelte sier. Oppdateres såklart med bilder av resultat. (Fremviser såklart godkjent våpensøknad)
  11. Hei! Noen som har x-bolt i 223 og 1:8 twist som kan fortelle litt om hvordan presisjonen er på forskjellige kuler? Lader ikke selv for øyeblikket. Børsa skal brukes til trening, rev og rådyr for det meste. Derfor jeg vil gå for 1:8, så jeg kan bruke tyngre kuler for å få penere slakt/ta vare på pels. Men iogmed at det for det meste selges 55grs treningsammo (til overkommelig pris), frykter jeg for at det blir en dårlig kombo med 1:8 twist. Hva mener dere?
  12. strand1441

    .243

    Fordi jeg fikk ett knall tilbud på ein pakke med kikkert og demper, også har jeg stor interesse for våpen og forskjellige kalibre.
  13. strand1441

    .243

    Hei! Ser mange er for og imot 243 angående presisjon, etc. Jeg har en 6,5 og en 9,3x62 fra før, så tenkte å kjøpe en Tikka T3 i kal 243 til ren rådyr rifle samt noe fuggel og rev. Er dette ett godt valg da? Lader ikke selv foreløpig, men skal investere i utstyr og begynne nå. Hvor billig vil jeg få patronene når jeg lader selv til 243? Vanvittige priser på fabrikk ammoen iallefall. Også når det kommer til å lade selv, er utgangshastighet en viktig brikke. Hvilken kronograf vil folk anbefale til en billig penge?
  14. Jeg nevnte ikke at det var en demper på børsa under seansen. Det gjør vist rifla fortere varm, som om den ikke var varm nok fra før. Glemte også å nevne at jeg justerte jo litt på kikkerten imellom skudda, så noe «hvile» har børsa fått mellom slagene. Men iogmed at det var 25 varmegrader ute hjelper vell ikke det stort mye.
  15. Ikke si det da De 30 skudda på 15 min var MED demper ja.
  16. Hva er det du ikke forstår?
  17. Takk for flere «gode» svar Hva er det egentlig som er konsekvensen av å skyte rifla for «varm»? Eller å skade løpet? Synes ikke jeg hadde den aller beste samlinga, men det skyldes jo såklart like gjerne meg som børsa. Optikken er en Zeiss V6 2,5-15x56, så skylder ikke på den! Skal testskyte igjen idag for å få roet de verste «usikkerhetene». Hvilken samling burde jeg forvente av 30-06, 100m, stødig anlegg og Sako Range 8g patroner? Er det slik at hvis jeg har «skadet» løpet, så kan det hende at 4 skudd er samlet midt i, også plutselig kommer det ett skudd som fyker 10 cm til en av sidene- opp ned? Skjedde to ganger igår på skudd nummer 25 og 30, men det kan jo såklart være avtrekk, pusteteknikk eller annen «skytters feil». Må bare medele at jeg er 18 år og nettopp har kjøpt egen børse, så derfor det kommer endel spørsmål på løpende bånd. Takk!
  18. Hei! Fikk nettop en splitter ny Tikka T3x Lite 30.06 med en kkc. Noen timer etterpå dro jeg gira på skytebanen for å skyte den inn. Det jeg ikke tenkte på først og fremst var at det var 25 grader ute. Jeg la meg ned i benk og begynte å fyre løs mot de elektriske skivene. Ikke fornøyd med resultat så var det bare å nullstille skjermen og ta en ny 5-serie. Tipper jeg skøt ca 30 skudd på riiiimelig kort tid. Kjente på løpet innimellom men var så «gira» at jeg ga blaffen i om jeg holdte på å brenne fingra av meg. Så det store spørsmålet her for en med en god dose OCD er om jeg har ødelagt løpet nå? Er meget nøye på samlinger og presisjon, så tanken på at børsa nå sprer vilt (eller slenger ett og ett skudd) er helt forjævlig! (Hehe) Så hva tror dere? Er det bare å glemme det å heller bli kjent med børsa og kose seg eller burde jeg evt sende den inn eller noe? Er som sagt veldig nøye på at skuddet skal sitte der jeg sikter både under jakt og trening. Var jo forsåvidt fornøyd med samlinga på siste serien, men kanskje kunne den vært enda bedre hvis jeg ikke skøt 30 skudd på 10 min? Mvh en smånervøs, ung jeger.
  19. Dette var jo interessant. Ene mente at karbon ikke egnet seg som hundfører rifle, men etter denne videoen forstår jeg ikke helt problemet Karbon er driftsikkert med andre ord?
  20. Jeg jakter stort sett alt. Elg, hjort, rådyr, rev. Hva burde jeg gå for? Har jakta med 6,5x55 noen sesonger nå og er ikke annet en fornøyd. Men når jeg først skal investere i ny rifle, så hadde det vært morro å gått opp et par kaliber. Tenker også på hvis det blir blyfri jakt i framtiden. Da blir kanskje 6,5x55 litt svakt? Hva tror dere?
  21. Er hovedsakelig tommehullet som fanget min interesse. Men sant som dere sier, blir fort riper osv. Jeg tipper jeg går for en KKC i stedet. Løpet blir Tikka T3x Lite tror jeg.
  22. Hvilken av disse egner seg best til jakt? Hvorfor?
  23. Noen som har erfaring meg denne? https://www.skittjakt.no/innogun/213151/innostock-carbonskjefte-tikka-t3x-rev-ergonomisk-carbonskjefte-revolution Egner carbon stokk seg til jakt?
×
×
  • Create New...