Jump to content

SNØ

Members
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

SNØ's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • One Year In
  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

4

Reputation

  1. Hei! Har bestilt picatinny rail til rifla og er usikker på hva som er best. Sett mange forskjellige løsninger - avfette skinne + låskasse, sette inn låskasse med olje før montering av skinne, smøre på locktight mellom skinne og kasse, bruke rød locktight på skruene til picatinny railen, bruke blå locktight på skruene osv. Hva anbefaler dere å gjøre?
  2. Om du skal gjenge pipa med standard 14-1, hvor langt fra munning vil gjengene strekke seg? Skal lakkere pipa og vil legge til en annen farge rett før gjengen..
  3. Spørsmålet er sikkert helvetes dumt, men jeg er oppriktig nysgjerrig. Jeg og en kamerat har identiske rifler, men hans rifle samler best med en type ammo og min med en annen. For artighet sin skyld har vi bytta riflene mellom oss, men resultatet blir alltid det samme. Hans liker en type og min liker en annen. Dette får en enkel sjel til å lure på hvorfor i all verden det egentlig er slik. - Riflene har samme pipelengde - Samme stigning i pipa - Samme patron skytes - samme merke, årsmodell ect Vi kjøpte rett og slett hver vår tikka samme dagen, der riflene er tvillinger og likevell er de ulike. HVORFOR
  4. Rifla er orginalt 3006. Løpet er idiotkappet av tidligere eier og jeg fikk rifla gratis. Børsemaker fikser alt rimelig billig og jeg ender opp på 10 lapper for nytt løp og fiksing av slutstykke.
  5. Så om planen er å skyte barnes 180 gr ttsx eller 200gr så vil jeg aldri få bekymringer ?
  6. Fikk tilbake godkjent søknad på en remingotn 700. Rifla skal kunn brukes på storviltjakt og da har jeg søk om 300winchester magnum. Samtidig så har jeg lest litt rundt på amerikanske sider og der sier noen at det er uproblematisk å bruke kaliberer i rifla, mens andre sier man må kjøpe ekstra langt underbeslag. Så hva er "coal" man kan lade i en standar la bdl kasse?
  7. Nå vet jeg ikke om ammunisjon har noe betydning når vi snakker håndvåpen- er jo ikke presisjonsskyting man bedrev. Uansett så er jeg nysgjerrig på om noen har formeninger og erfaringer de vil dele. Hadde du kjøpt what ever ammo til din glock eller hadde du kunn kjøpt ett merke og en kulevekt
  8. Våpenet blir registrert på deg. Helt underst på våpenkortet blir det stående " dispensasjon fra 18 års kravet" ellers er det akkurat som vanlig. Foreldre er jo de som kjenner barna sine best og når de velger å signere som foresatt så bekrefter de bare for polizen at de mener du er oppegående og kvalifisert til å erverve. Driter du på leggen og mister våpenet/erververetten grå det ikke utover foresatte at all da alt er ditt ansvar.
  9. Manners lrh må være super om du vektlegger baneskyting og jakter i åpent tereng der holda blir lengre. Om du jakter veldig variert så ville jeg kanskje valgt clymr. @Sunnmøring hvilken ventetid hadde manners?
  10. Driver å funderer på å gjøre om ei gammel 30-06 til 300 wm eller 300 prc. Hvordan vil folket si at 300 wm håndterer dagens kulevalg? Vil de lange kulene ta mye kryttplass? eller er det såppas med klaring i 700¨n att man fint kan bruke begge. Har tenkt å bruke bdl fordi jeg skyter ikke så jævla raskt på banen og ikke er jeg superglad i lange magasin om rifla skal bli med på jakt.. Så hva er deres erfaringer med 300wm i dagens samf og har dere noe tall på hvor lang skudd man får inn i ei 700 ? Finner fryktelig mye ulike dimensjoner på nett..
  11. Hvorfor man ikke selv kom på å prøve ei dfs rifle med 2 trins avtrekk skal jeg ikke svare deg på, men skal gjøre det! Nå har er det vel mulig jeg har att noen år i livet og fingrene er vel ikke ødelagte som enda. På de andre riflene jeg har så sitter det direkteavtrekk på alt, men man leser stadig nye ting og da vil man plutselig prøve det også.. Avtrekket skal på en Remington 700 og det som ga meg skepsis til 2 trins var vel att de virka usedvanlig lette? https://skytterlinken.no/triggertech-special-pro-rem-700-2-stegs-avtrekk Ellers så er det rett og slett jeg som ikke skjønner. Når det står att steg 1 bare går til 680 g og steg to til 907, vil det si att skuddet går når man legger 907g press på avtrekket eller må man regne 680+907 = 1587g. Altså kreves det 680g for å dytte avtrekk fra 0 til steg 1 og deretter må man presse på ytterligere 907g for att skuddet går, eller vil man måtte presse 680g og bare 227g for att skuddet går?. Om sistnevnte er tilfelle så blir det direkteavtrekk på denne stakkarn.
  12. Tja, jeg er vel like klok som jeg var. Virker som att pipa peker mot att direkte avtrekk er mer for hurtigskyting og att trykktungt regjerer når det kommer til generel presisjonsskyting og kanskje mer gunstig for jakt da jeg kan finne på å skyte med hansker. Da var det bare å få bestemt seg for om man skal ha rett avtrekk eller om man skal ha tradisjonell kurva
  13. Har endelig kommet meg dit att jeg skal bestille nytt avtrekk til rifla og i den forbidelse så blir man jo sittende å fundere på om man skal ha direkte eller to-stegs avtrekk. Har noen av disse klare fordeler eller blir det rett og slett subjektivt. Bruken er stort sett baneskyting, men jakt vil også forekomme.
×
×
  • Create New...