Jump to content

Mjølner

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Mjølner's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • One Year In
  • Collaborator
  • First Post
  • Dedicated Rare
  • Week One Done

Recent Badges

5

Reputation

  1. Tror det har med at kula er lengre i løpet med lavere fart og dermed forlater løpet når det peker mere oppover
  2. Jeg har brukt LEE sin 200grain swc og 5grain N330 i min 1911, det var temmelig slapp ladning men den funksjonerte og ga god presisjon.
  3. Takk! Blir kansje å prøve med N150 krutt med coated kule etter hvert å se om det går bedre enn bare bly. Skjønner ikke hvorfor de ikke kan tåle maks trykk de bør jo være bortimot like harde som mantlet kule, er det kansje riflingen som skreller kula og dermed ikke spinner den opp nok, skulle jo tro at basen holder formen siden den har gass kopp og veldig hard blylegering.
  4. Ny runde med 165 grain SLIVER 18 grain og 19 grain 110krutt. Var litt vindig så tror de kan gjøre enda bedre. Så ut som 19 grain samlet bedre enn 18. Skal lure på hvor langt opp man kan gå med N110 før trykktegna kommer?
  5. Hadde samme problemet med for trang kulesetterdie. Måtte pusse opp hullet litt for å få .310 kuler gjennom.
  6. Var ute i regnet idag og prøvde en ny lading med denne SLIVER kula fra Arsenal. Etter råd fra spindrift gikk jeg ned på ladenivået fra 20+ til 18grains N110. Så en liten forbedring der ca 6cm samling og noen rare slengere. Men så prøvde jeg 5 skudd med en større kalibrering .310 mot .309 og gliset gikk nesten rundt skallen) Jeg har altså ligget og skutt for slank kule.... jeg så ingen blying så trodde alt var ok i den avdelingen. Kulene har hi tech coating og bunnkopp. Må få ladet opp flere i en fart) kansje jeg kan skyte uten bunnkopp i denne 18grains ladingen?
  7. Dette med montering av gas check tullet jeg og litt med. Jeg bruker lyman lube sizer, fant ut at det funket fint å bare legge en bit flattjern eller lignende inn over dia og presse gas checken helt på før kalibrering. Ideen til kjukkas er heller ikke dum. Hvist du har en kule med lite eller ingen flat nese så kan du lage en top punch ved å slipe ett borr så likt kuleformen som mulig og borre top punchen, derretter pusse litt i dreienenk eller spinn den i drillen. Til slutt bruker du en kule med litt slipepasta da blir det hånd i hanske fitt og kula tar ikke skade ved kalibrering.
  8. Fyrte av noe skudd igjen med SLIVER kula. Prøvde med 22grain N110 denne gang. Det ble ca 5cm samling 10 skudd. Har femdeles ett merkelig første skudd, denne gang traff det ikke skiva engang. Jeg lot være å pusse siden forrige skyting med håp om litt smøring igjenn i løpet... Skal gå ned til 20grains å prøve er muligens litt for varm nå. Hva tror dere om Lee alox som ekstra smøring? Denne kula har små fettriller syns jeg så litt alox kan vel ikke skade?
  9. På bildet ser det ut som 45 grains med N110 men det skal være N150 bare så dere ikke setter kaffen i halsen)
  10. Hadde jeg fulgt med i timen så hadde jeg føtt med meg det med pusseskudd ett par inlegg over.. Må kansje til med coating da for å få bukt med første skudds problemet. Med tanke på raskere krutt-hvilke hastigheter kan jeg oppnå med f.eks N 110?
  11. Veldig interesang tråd dette. Jeg har begitt meg ut på dette med blykule i 308win selv nå. Har mye erfaring med støping til pistol/revolver. Jeg ønsker å lage en lading som har hastigheter tett på hva man får med mantlede kuler, siden jeg har lyst å strekke holdene ut til 500m. Tenker det er best om kula kommer dit litt kjapt da. Jeg har støpeblokk fra Arsenal molds. Kula er 168grains SLIVER, men blir 165grains med min legering 24 Brinell ferdig med GC og fett. Skyter med en rem700, løpes slugger til 307,5. Jeg kalibrerer .309 Patronlengde 69mm Krutt N150 42grains. Cronografert 2550fsek Det er kansje litt optimistisk å prøve seg med N150 siden selv min lading kan være noe drøyt for denne kula. Jeg gikk og prøvde, første skuddet 30cm lavere enn sierra 168grain kula, neste skudd 15cm opp fra første, tredje skudd nye 10cm opp så stabiliserte det seg litt men fremdeles litt vertikal strenging innenfor ca 8cm. Lurte på årsaken til dette.... kunne det være at jeg fikk ujevn forbrenning med minimum lading? Eller kansje hals tensjonen.... jeg utvidet halsen til .307 så burde være ok. Litt skuffet gikk jeg hjem og tenkte jeg får prøve å øke ladingen til 43grains og se. Prøvde igjen og første skudd 30cm lavt igjen så krøp de opp og stabiliserte seg på ca 2moa 10 skudd med en siste slenger 10cm høy. Gjengangeren er at det er vertikal srenging men ble bedre med 34grains N150. Skjønner ikke hvorfor første skudd er så lavt. Kan det være at det er tørrt etter pussing da og at neste skudd før litt smøring av fettet fra første.... Kansje jeg burde bruke ett raskere krutt som N110 og nlye meg med hastigheter rundt 2200fsek. Har dere noen tips?
×
×
  • Create New...