Jump to content

Krag J.

Members
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kanskje du kan få hjelp her, er i Arendal. Kan sikkert sende opplysninger. https://skytterbriller.no/
 2. Nå kom det en melding fra Oslo Skytesenter/ Stor-Oslo Skyteklubb. Det vises til innstramningene pga Corona, og de forventer å åpne skytebanene når vanlige butikker igjen kan holde åpne, tidligst 15/3. Ser dette som positiv melding/nyhet.
 3. Egentlig er det logisk. Problemet med dynamisk er at du må ha kurs for å få medlemskap i en dynamisk klubb, og så kan du søke om våpen osv.. Dermed må først skaffe deg våpen innenfor et annet bruksområdet i NSF som du også kan bruke i dynamisk. Klønete egentlig. PPC er på programmet til NSF og dermed innenfor den ordinære pistolklubben. Derfor er PPC som bruksområdet kurrant, så kan ta kurs når man har fått våpenet.
 4. Neppe så enkelt. De reglene gjaldt når banene holdt åpen også, så noe skjedde. Dessuten hadde de vel sagt det om det hadde vært så enkelt..
 5. Lenge siden SOS la ut at de ikke hadde organiserte treninger grunnet Corona. Banene på Oslo Skytesenter har vært oppe helt frem til sist torsdag, og på deres nettsider står det at de er stengt på ubestemt tid. Begrunnelse er ikke gitt og det er ikke opplagt at det er Corona som er årsaken. Kunne godt skrevet en noe mindre kryptisk melding...
 6. Må i stor grad være i nøyaktig samme situasjon som deg(!). Har også akkurat begynt med pistolskyting i godt voksen alder. «Oppvokst» i DFS , deretter feltartelleriet - som deg - på begynnelsen av 80-tallet sic. Siden kun sporadisk hagleskyting før tilfeldigheter og Corona fikk meg plutselig i gang med pistolskyting . Gøy! Forbereder søknader /førstekjøp av pistoler . Lander nok på Tanfoglio Stock 2 eller3/CZ Shadow 2 - gjerne brukt på 9mm. Tror det holder bra, og higer ikke etter Sig til 40´faktisk.. På cal 22 håper jeg på brukt Hammerli Exesse eller Walther GSP, så her tenker vi temm
 7. Å få godkjent reservevåpen fordrer betydelig aktivitet. 10 stevner hvorav 4 åpne i løpet av et år ,tror jeg. Som mosjonsskytter , jevn aktivitet + minst 4 klubbstevner, så kan du ha et våpen i hvert bruksområdet. Du har jo enda ikke noe våpen i dynamisk , men fått en 9mm i Militær felt som du bruker i dynamisk. Når du er i gang med dynamisk så forstår jeg aps slik at du kan søke 2 våpen innenfor programmene, så som standard /open/ sivilpistol osv .. Med en stock 3 , så har du jo et i production... Om du er rekreasjonskytter , under 4 stevner, så gjelder vel fortsatt regelen om maks 4
 8. Skjøt med en TF stock 3 Xtreme på lån i dag. Bekrefter samme inntrykk; fin pistol ,men hardere avtrekk enn ventet.
 9. Poenget var om du kan søke med Dynamisk som bruksområde uten utvidet karantene . Det har de ovenstående innleggene lært meg at du kan , når du har gjennomført kurs og er i gang med Dynamisk
 10. Du kan alltids få godkjent 9mm i «sivilpistol» (standard), som passer i «kassen». Så kan du , som det blir sagt, i tillegg søke med ulike bruksområder i Dynamisk.
 11. Takker for opplysende innlegg fra alle ovenfor. Har åpenbart tolket DSSN reglene for strengt, og det er helt klart aktuelt å begynne i en klubb med dynamisk på programmet. Ser morsomt ut.
 12. Skilles ikke mellom rifle og pistol slik jeg leser våpenkompendiet . Har heller sett dette i noe jeg har lest hos DSSN. Kan du vise til noe dokumentasjon eller erfaringer? Enig i at det burde være forskjell på rifle og pistol ,ut fra sunn fornuft , men da burde det stå i kompendiet/forskrift dersom POD skal rette seg etter det.
 13. Har du vurdert Hämmerli X-Esse Sport 22lr IPSC Universal grep? Har ikke prøvd den , men vurderer den selv.
 14. For å kunne kjøpe våpen i dynamisk , så må du ha skutt dynamisk i to år... (to års karantene). Igjen; pussig at det er så lite aktivitet i PPC i forhold til Dynamisk i Osloområdet. PPC er jo en slags Dynamisk "light", del av NSF og burde være enklerer å administerere (?). En morsom og mer actionpreget NSF gren. Poenget mitt; Som medlem i en NSF klubb, trenger man bare et kort sikkerhets/standplass kurs for å konkurrere i PPC 1500. Burde det ikke være greit å søke på et våpen med bruksområdet (ref våpenkompendiet) PPC 1500 Open?
×
×
 • Create New...