Jump to content

Krag J.

Members
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Krag J.'s Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • One Year In
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

11

Reputation

  1. Ta med kopi av e-mailen fra våpenkontoret til selger, som han eventuelt kan legge ved kontrakten.
  2. https://www.yourvismawebsite.com/jacobsen-borsemakerverksted/walther/gsp-22-lr Kanskje P.I. Jacobsen Børsemakerverksted kan hjelpe med GSP(?).
  3. Papirsøknad Oslo, reservevåpen kal 22., levert begynnelsen av august. Svar etter 7 uker, ser ut som om behandlingstiden går ned...
  4. For meg tok det 15 uker i Oslo. Søknaden var på pistoler ( sportskyting), ikke førstegangssøknader. Etter betalt gebyr tok det en uke å få papirene.
  5. Kan komme med en beskrivelse av min erfaring med søknad om kjøp av våpen i Oslo. Fikk mine første pistoler godkjent i februar; 22 kal i finpistol, 9mm i spesialpistol, og 9mm i miltær felt. Kjøpte en Tanfo stock III ex i miltær felt som jeg kunne bruke litt "allround", men merket fort at jeg heller ville ha en mer tilpasset feltpistol med SA avtrekk. Ba derfor våpenkontoret å flytte pistolen (Tanfo) til bruksområdet "Hurtig Grov". Fikk raskt svar om at pistolen var flyttet til "Grov Felt". Søkte så i mars om 9 mm pistol i miltærfelt, revolver 357 magnum, og 9 mm pistol med fabrikkmontert rødpunktsikte i bruksområdet "PPC Open" Dette har jeg nå fått melding om er godkjent (ca 15 uker). Viser i hvert fall at 9mm kan søkes i Grov felt, og at man kan søke om pistol i hvert bruksområdet som det går frem gjeldende forskrift.
  6. Formelt sett så er det ikke noe krav ut fra forskrift. Du kan jo uansett skyte programmet (konkurranse) som representant/medlem av klubben, et annet sted, såfremt det er en øvelse i NSF. Tror også dette holder i praksis, men våpenkontoret har kanskje rom for egne vurderinger..?
  7. Går ut fra at 10mm er godkjent i Militærfelt? Et alternativ er jo og endre våpenet godkjent i Militærfelt fra 10 til 9mm. Vil være en formalitet. Forstår deg slik at du senere ønsker å søke på nytt om pistol (10mm?) i Militærfelt, og ønsker å holde Miltærfelt "åpen". Det er absolutt verdt et forsøk og min erfaring er jo at det bør lykkes, men det er nok en fordel om du begrunner det. Føler fortsatt at 9 mm grovfelt kanskje sitter litt lenger "inne" , men det er muligens helt kurrant nå..?
  8. Overtok våpen fra min far, sendte inn papirer m/ selgers våpenkort . Nytt våpenkort i posten etter ca tre uker (Oslo).
  9. Som nevnt i en annen tråd(pistolskyting), så ba jeg om å flytte 9mm jeg hadde i Militærfelt til Hurtig grov (men nevnte at den også egnet seg for grovfelt). Svaret jeg fikk (OSLO) var at den ble flyttet fra Militærfelt til Grovfelt. Ikke helt det jeg ba om ,men tilfredstillende for meg. Mao ikke helt fritt frem (som ventet) i Oslo i hvert fall, men mer fleksibelt enn tidligere. Aktivitet er de nok enda strengere på. Skal sende inn noen søknader nå og vil få testet fleksibiliteten ytterligere..
  10. Nevnte i en annen tråd (pistol; 9mm 45acp) at jeg hadde kjøpt en pistol Militærfelt med for lett avtrekk, men som jeg likevel ønsket å beholde uendret. For å kunne skaffe meg en egnet pistol i Militærfelt trengte jeg altså å endre bruksområdet på den "feilplasserte". Henvendte meg til våpenkontoret(Oslo) og ba om endring av bruksområdet for 9mm'n til Hurtig Grov, men sa at den også egnet seg i Grovfelt. Fikk svar (4 dager) at bruksområdet var endret til Grovfelt. Dvs ikke eksakt det jeg ba om , men absolutt tilfredstillende for meg. Fortsatt usikker på hvordan praksisen blir under nye bestemmelser og sikker på at varierer fra våpenkontor til våpenkontor. Det har blitt mer fleksibelt og helt sikkert mer fokus på aktivitet. Kan jo ikke tro at en nybegynner vil få godkjent en pistol til alle bruksområder (mulig maks 4 våpen fortsatt gjelder i første søknad(?)) med godkjent aktivitet. Ei heller at man får godkjent våpen både i hurtig grov og grovfelt uten spesifikk( høy) aktivitet i gjeldende gren. På den annen side viser mitt eksempel at man er mer fleksibel på type våpen og at 9mm aksepteres i Grovfelt. Dette er jo en følge av ny forskrift og opphevelse av "våpenkompendiet" vil jeg mene. Sender inn nye søknader og er spent på praksis som sagt..
  11. Definitivt, send flere søknader samtidig. Får du godkjent en så får du godkjent flere Anbefaler å kjøpe en 22 med anatomisk skjefte (matchpistol9, Walther, Hammerli, Benelli etc ) gjerne brukt. De treffer du best med og greit å konkurrere i 22kal, lav terskel og billig ammo. Mye bra (brukt også) å velge i 9 mm. Om du ønsker en konkurransedyktig pistol i miltær felt blir utvalget smalere.
  12. Mao vanskelig å kombinere Militær felt og dynamisk.. Gjort litt den «tabben» selv. Kjøpt Tanfoglio stock III brukt med tunet avtrekk, som jeg liker godt, men tenkte jo å bruke den til Miltær felt også. Det blir jo ikke noe av, så nå må jeg søke meg til en mer optimal feltpistol i tillegg,
  13. Problemet er nok (fortsatt) at regelverket kan praktiseres ulikt i de forskjellige politikontor. Trolig en fordel med mindre lokale forhold. Blir litt spennende å se hvordan det blir gjort i f.eks. Oslo området.
  14. Har aktiviteten inne, så ble inspirert til å søke på et par våpen til nå. Var litt rask med å velge 9mm til Miltær felt og trenger en med tyngre/godkjent avtrekk som også kan brukes i PPC 1500. I tillegg har jeg lyst på en med fabrikkmontert rødpunktsikte til PPC Open. Fikk litt trua nå, artig dette..!
×
×
  • Create New...