Jump to content

Sofajeger

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Sofajeger's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • One Year In
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

10

Reputation

  1. Finnes det lav montasje til 505? I alle videoer jeg har sett står kikkerten veldig høyt.
  2. Da tolker jeg det slik at det er verdt et forsøk å lade en stige opp mot max.
  3. @M67 Ja det var den jeg gjorde et forsøk på å quote 120 grains ttsx i 6.5x55
  4. Hvilken lading var best på denne kula? Hvilken hastighet fikk du? Jeg har et 60cm langt S&L løp i 210mm stigning. Ladet meg opp til 43 grains med MRP og fikk hastighet på ~ 830 m/s. Fikk spredning på 15cm Jeg synes dette var rart og må opp på skytebanen en gang til for å se om spredningen skyldes noe annet.
  5. Jeg har hatt planer om 30-06 løp i min Weatherby Vanguard i en god stund nå. Men etter å ha lest denne tråden har jeg sendt mail til rafdal med forespørsel om 270 win løp Skal brukes på alt mellom rev og elg. Det blir spennende.
  6. Da er rifla kommet i hus. Må ha høye ringer slik at jeg får siktet lengre frem på rifla.
  7. Det vil bli brukt demper ja. Så blir det vel flere piper etterhvert.
  8. Da ser det ut til at jeg går for 200 STR i Bifrost. Har sendt forespørsel til Skytterlinken om pris med bifrost og 62cm/18mm pipe.
  9. Ja dette blir hovedsakelig til postjakt og skytebaneaktiviteter, men det blir alikevel fort at den blir med rundt i skogen alikevel.
  10. Det er 200 STR med Bredvold, GRS Bifrost eller McMillan -stokk som frister mest. Hvordan er det å drasse med en slik rifle i felt? Ruster det? Samler det seg grus og annet ræl i mekanismer som kan påvirke våpenets funksjonalitet (sammenligned med andre våpen)
  11. Måtte teste de nye digitale våpensøknadene på nett, så nå blir det ny rifle. Den gamle rifla, en Weatherby Vanguard S2 i 6,5x55 skal få løpet kappet til 50cm og få en 1-6 kikkert. Denne blir da lettere og mer hendig og gir rom for at den nye rifla kan være litt tyngre. Den nye skal brukes til jakt på alt fra kråker til elg og blir rifla som blir med ut når holdene går over 100m og ut til det som er forsvarlig på jakt. Skal også prøve kikkertklassen i feltskyting i år. Har en Optika6 FFP 3-18x56mm som er tenkt til denne rifla. Budsjett er at jeg får mest verdi for pengene, men buy once cry once gjelder også her. Kan fint kjøpe noe brukt, men har for det meste sett på nytt. Rifla kan komme til å bli brukt mye i felt og må tåle vær og vind, snø og regn. Våpensøknaden er i 6,5x55 men er ikke låst til det. Er åpen for forslag. Lader selv (med støtte fra en voksen). Enn så lenge har jeg disse forslagene ikke de mest spennende, men det er dette som vekker interesse. Tikka T3X Super Varmint Cerakote med 60cm løp Billig, men hva får jeg kontra en t3x lite SS i et bedre skjefte? Cerakote gjør at jeg tror den ikke kommer til å ruste så lett Sauer 200 STR Føler at denne gir mest valutta for pengene Mye på bruktmarkedet Mulig å bytte løp/fler kaliber Tung Har inntrykk av at denne ikke er like god i felt som de to andre og krever mer vedlikehold. Sako 85 Carbon Wolf Dyr Lett og kompakt rifle, til tross for at den fortsatt er i full størrelse. Selv om jeg skal ta den andre rifla når jeg skal gå langt, blir det fort til at jeg går langt med denne rifla også. Synes stokken ser fantastisk ut. Noen som kan hjelpe meg med å ta et valg? Eventuelt gjøre det vanskeligere ved å komme med flere forslag.
  12. Liten oppdatering her. Ga rifla en ny sjanse og demonterte stokk, kikkert og montasje. Skrudde sammen alt sammen igjen med riktig moment og locktite på de skruene som skal ha det. Etter tre turer på skytebanen er rifla friskmeldt. Greier tre skudd på innertier på 100m med fire typer ammunisjon. Så blir det muffe når løpet er utslitt.
  13. @Mas-36 Jeg endret litt på posten min etter at du svarte. Jeg har sjekket alt det du skriver foruten bytte av kikkert, så det må prøves. Skal pipa flyte fritt helt inn til låsekassa? Merk at jeg egentlig lurer på om dette er en rifle som det er verdt å kjøpe muffe og nye løp til. Det kom ikke frem før jeg endret posten
  14. Bumper denne tråden da jeg har samme spørsmål. Har en Weatherby S2 6.5x55. Som samler innenfor 9'ern på 100m. Setter jeg på lyddemper, øker spredningen og det er på nippet at jeg greier å skyte opp på storviltprøven. Har forsøkt med støtte og bedre skytter, og selv om den samler bedre, er presisjonen fortsatt for dårlig. Har kjøpt HS precision stokk uten at det utgjorde noen forskjell. Vurderer å kjøp Rafdal-muffe og to løp. Et lang og tykt 6.5x55 til jakt på post og skyting på skytebane. Et kort og tynt i 3006 til storvilt med mye gåing osv. Er det verdt å bruke pengene på dette eller skal jeg bare kjøpe tikka t3x først som sist?
×
×
  • Create New...