Jump to content

Nybegynnern

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

72 profile views
 1. Jeg skal kjøpe ny lyddemper og er interessert i innspill og forslag til type. Lavest mulig lyd er målet (uten å bruke subsonic ammo).
 2. Hei, hvor mange grains har du ladet med for å få den kula ned i 800m/s?
 3. Takk for godt svar! Hvis jeg forstår dette rett så kan .222 brukes på omtrent det samme som i Norge. Dette med lyddemper: vi har vel ikke noen registreringsordning i Norge, men hvis jeg forstår deg (og svenskene) rett, så holder å beskrive i søknaden om våpeninnførsel, at du har en demper til det våpnet. Er det rett?
 4. Jeg eier en .222 og prøver med å finne svar på om den er "innafor" ift jakt på blant annet storfugl i Sverige. I Norge kan en skyte opp til gaupe, jerv, rådyr etc med dette kalibret (kravet er 980 joule på 100 meter). Er det noen som kjenner til om samme regler gjelder i Sverige? Og så er det dette med lyddemper. Jeg har forstått det slik at det kreves en egen lisens for denne i Sverige? Stemmer det, eller har jeg misforstått? Vi har jo ikke en slik lisens i Norge - så hva gjør en eventuelt om dette kreves i Sverige?
 5. Takk for dette! Ja, jeg har også forstått det slik at det er fra omkring 200gr at børsa kommer til sin rett. Jeg har vel også mer eller mindre bestemt meg for å begynne å lade selv. Alt skal jo ha sin plass i et hus og nå synes det å herske en viss enighet her i huset, for hvor dette skal foregå:)
 6. Takk! Mht TTSX, som jeg har hørt mye godt om - finnes den i 200gr? (Stemmer det at lettere kuler - under 200gr - i dette kalibret. Gjerne medfører endel kjøttødeleggelse?)
 7. Det kan du godt si, men jeg tenkte å kartlegge muligheten for å finne brukbar fabrikkammo før jeg eventuelt begynte å lade sjøl
 8. Er det noen som kan komme med tips på fabrikkammunisjon til .300 winmag. 1. Storviltjakt (elg/hjort) ut til 400 meter. Presisjon og liten kjøttødeleggelse 2. Treningsskyting ut til 800 meter.
 9. Jeg har bestilt ny rifle. Blaser R8 Ulitimate i kaliber .300 winmag. Kalibret er primært tenkt til storviltjakt - og gjerne på jakthold ut over 100 meter + moms. Åpenbart må en grave dypt for å kjøpe ei så dyr rifle. Men det ene leder til det andre... Til dette har jeg en Swaro Zi6 2,5-15 x 56 - som jeg kjøpte for noen år siden - som jeg synes fungerer bra til elgjakta i vårt terreng (i midtnorge) Jeg er imidlertid en minst like ivrig småviltjeger: rype, hare og storfugl. Og da dukker 2 spørsmål opp: 1. Til småviltjakt ser jeg for meg at jeg trenger et ekstra løp - og kalib
×
×
 • Create New...