Jump to content

JK90

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by JK90

  1. Du er nok inne på noe her. Kripos tar vel heller ikke åstedet ved vanlige vådeskudd (?). Leste også at begge involverte tjenestepersoner (som var til stede) er avhørt som vitner og at det per nå er ingen mistenkte i saken. Våpen taes heller ikke inn for undersøkelse hos Kripos ved mistanke om vådeskudd. Tipper på noe våpen/ammunisjonssvikt, uten at jeg har noen formening om hvordan det evt kan skje. Er det mulig at patron går av hvis man mister den i bakken og den treffer tennhetta feil?
  2. Losby åpner vel i april en gang for skyting på ukedagene, ikke juli.
  3. Jeg ville startet på 338LM, gjerne en brukt TRG og kanskje smelt på Vision chassis. Fra 338LM kan du enten gå ned i rekyl til 300NM, eller opp til 33/37XC som vel i praksis gir Cheytac ytelse men med samme sluttstykke som 338LM.
  4. Får man ikke børsemaker til å bytte pipe på MRAD hvis han får utskutt løp m/ "muffe"? (eller hva nå en den heter på norsk, "barrel extension" kaller 'kanerne det) Hvis man er nødt til å kjøpe fullt kit m/ sluttstykkehode og alt fra Barrett hver gang er det ganske kjipt ja..
  5. Ang. hva som er bra og ikke, så hørte jeg nylig podcast med Litz og en av de beste PRS-skytterne i USA (og derav i verden). Sistnevnte sa at han og to andre helt i toppen hadde testet presisjonen i 6mm konkurransebørsene sine med totalt 40 grupper a 5 skudd. Snittet lå på drøyt 0,4 MOA, det er vel ish 12mm på 100m. Så for min egen del, hvis et reelt snitt er under 20mm med Saueren i 6,5x55, har jeg null troa på å bruke mye tid på å krympe dette ytterligere med mindre jeg vil konkurrere i benkeskyting. Dette nevner de jo igjen og igjen i overnevnte podcast, gruppestørrelse på 100m betyr overraskende lite for praktisk skyting ala PRS.
  6. Jeg var inne på 338LM tanker selv for noen måneder siden, men så ble det ny pipe og tyngre kuler i 6,5x55 i stedet, mye pga. gode råd fra Kammeret. Kunne liksom ikke forsvare så mye mer her på Østlandet… Ser AXMC er nevnt, hvordan er Barrett MRAD opp mot denne? Ser at selveste Bryan Litz sverger til MRAD, men klart det kan være noe spons inne i bildet.
  7. En kollega mente at 202 magnum sluttstykker passer i 200STR. Stemmer dette? Og er det isåfall forsvarlig å skyte 30 kal magnumer i STR? Nå har jeg uansett en Heympipe på vei så er vel kun et akademisk spørsmål.
  8. Nosler har ladedata til 30-06AI med 60cm pipe og 220gr kuler, maks v0 på 814 m/s. Så med 75cm kanskje 850 m/s med 226 grs? Med den BCen så er det jo heftige saker.
  9. Her var det skjedd mye ser jeg, veldig interessant diskusjon også! Takk for alle innspill i tråden så langt. Tror jeg går for Heympipe med 1-7 og 150gr Sierrakuler. Virker som det er dette man kan få uten for lang ventetid for øyeblikket. Berger sine 153grs er kanskje best, men er vel knapt å få tak i om dagen. Rent hypotetisk, hva går i STR som gir best ballistikk på lange hold? Hvis vi ser bort fra alle andre hensyn og å være rasjonelle mtp leveringstider og hylseforming osv. 30-06 AI med tunge Peregrine kuler kanskje? Ser deres 226 grs har G7 på 0.453 (virker for godt til å være sant?). Blir nok for mye styr for meg uansett, men hadde vært artig å vite.
  10. Takk for svar folkens, og spes til M67 for utfyllende svar. Har jo tenkt på ny pipe med 1-7 stigning i 6,5x55 også, ser jo Heym har det. Litt kjedelig med samme kaliber men akk så fornuftig. AXMC blir nok med drømmen. Blir jo svindyrt som du sier, og særlig nå som jeg er lei av masselading av ammo til trening på <400m er det digg å kjøpe kvalitetsammo ferdig til 11 kr fremfor 25 eller hva det koster i 6,5 Creed. Duger på 1400m, tja. Må hvertfall ha sjanse til å spotte innslag i stein på dette holdet. Ellers er det jo for moro skyld, så ingen strenge krav til samling i grunn. Er blyforbud noe å tenke på her også? Det meste (all?) 1200+ skyting i landet er vel utenfor vanlige skytebaner uten oppsamling av blyrester. Er det da dumt å basere seg på blyholdige kuler?
  11. Har fra før en Sauer i Vision, 6.5x55. Denne duger jo strengt tatt til hold jeg skyter på 99% av dagene. Men nå har jeg lyst på noe som duger på 1400m og mer de få gangene muligheten byr seg. Er uansett mer lyst på enn fornuftsbasert dette her. Har sett på følgende muligheter: 1) Kjøpe lang pipe i 280AI til Saueren og sende 190grs kuler i 850+ m/s 2) Er det mulig å få magnum i 200STR? Går jo ikke med org sluttstykke, men hva med 202 sluttstykke? Isåfall har vi jo div 30 kal magnumer 3) Egen rifle i 338LM ev 300 Norma. Lite gira på dette da det blir stående en dyr rifle i skapet som enten skyter spurv med kanon på 500m eller luftes max 4-5 ganger i året på 1000+ 4) Rifle med løpsbytte i kal 6,5Creed samt 338/300 pipe. AXMC er jo drømmen. Kan den funke like godt til PRS som Sauer Vision (har ikke noen vinnerambisjoner i PRS). Isåfall kan jeg jo selge Sauer og bruke AXMC både på PRS/vanlige hold i 6,5 og kjøre 338 når lysten er der. Følelsen av en rifle som støver ned i skapet ref pkt 3 forsvinner jo da. Tanker/innspill? Alle råd og erfaringer mottas med takk.
  12. Er det anbefalt å krympe for godt hold ifm sub? Har slitt litt med høy ES og mye vertikal høydespredning (308w, 1-8, 190/220 NCC, N32c). Bruker Lee collet som gir ca 0.002" kulehold, kanskje i minste laget for sub?
  13. Da har jeg gjentatte ganger den siste måneden forsøkt å komme i kontakt med Jaktfall på mail, FB og tlf, uten å få svar. Det er rart, da jeg tidligere har fått kjapp og god service derfra. Har det skjedd noe med Jaktfall?
  14. Var trang hele veien. Men gikk såvidt med hansker med godt grep om pipa og kassa tvingt mellom lårene, mens jeg vrei den inn. Fikk rotert styresporet riktig, men sa som sagt stopp med 2mm igjen…
  15. 200 STR: noen tips til å få inn kranglete piper? Kjøpte nytt 22-sett til en lite brukt Sauer og jeg får ikke 22-pipa helt inn. Mangler 2-3mm, selv når alle løpsskruer er fjernet. Forrige eier av børsa hadde aldri tatt av pipa sa han og da jeg forsøkte det tidligere i uka satt det også veldig hardt, men det gikk til slutt både ut og inn. Har ikke skrustikke e.l. i leiligheten, så tips og triks til å få piper ut/inn lettere med håndkraft settes pris på.
  16. Takk for tilbakemeldinger, da får jeg sende inn siktet for service.
  17. Har en Sightron 6-24, kjøpt ny på Jaktfall for noen år siden. Har lagt merke til noe rusk som virker til å være inni siktet like bak okularet, som blir veldig tydelig på høy forstørrelse. Det er nok ikke utvendig smuss da jeg har forsøkt å pusse det vekk uten suksess. Noen tanker om hva det kan være og om det er noe jeg kan fikse selv?
  18. Kan ikke svare for andre, men for min del er det kun for moro skyld. Har også lyst til å se hvor langt jeg kan skyte tålelig presist med sub (sikkert ikke særlig langt...). Jakt er de ikke tenkt brukt til, kanskje utover noen skudd på kråka.
  19. Ja så det stod fps men skjønte du mente m/s. Stabiliteten på kulene så bra ut, testet det før demper kom på.
  20. Takk for svar! Definitivt ikke lyd på luftgeværnivå, så må nok da bare redusere kruttmengden ytterligere. Skal forske litt på å sette kula dypere, selv om det vil vel i teorien øke trykket og derav hastigheten? Synes jeg allerede er lavt på kruttmengde ift andre med lik pipelengde og kule, men det kan jo forsåvidt være flere faktorer som gjør at dette varierer stort selv med lik løpslengde. Får gå ned på 9,5 og prøve derfra.
  21. Prøvde litt sub i min 308 med 45 cm løp, 1-8. Bruker Nosler 220 gr Custom comp jeg fikk av en kompis, Viht N32C, CCI200, halspressa Lapuahylser. Ladet ned fra 14 grs i 0,5 grs intervaller med patronlengde på 71mm. Først på 10 grs fikk jeg noe som kunne minne om sub hastighet, hørte ikke noe kulesmell, men salongen med Sk Match og demper er fortsatt merkbart lavere, virker som den smeller mindre ved munningen, til tross for demper på begge våpen. Vil 308en smelle mer uansett? Eller må jeg gå lavere enn 10 grs? Ser på nettet at noen får sub med 220 grs kuler (også 220 Smk som er veldig lik 220Ncc) med opptil 13 grs med samme pipelengde, så har litt kvaler med å gå enda lavere enn 10 grs. Folk får jo sub med 175 grs på den kruttvekta til og med, men det er kanskje så store forskjeller løp til løp? Ja burde hatt kronograf, men har dessverre ikke det. Setter pris på innspill her!
  22. JK90

    50-cal eksplodert

    Hadde vært interessant å få fasiten på hvorfor dette skjedde ja. Og hvor hinsides stort trykket må ha vært. Nå vet ikke jeg hvor stort trykk denne rifla tåler, ble vel sagt minst 85k psi i filmen. Men har sett video av en kar som fyller en 338LM hylse stappfull med N320 og 300grs kule, uten at rifla sprenger. Nå var det en helt annen rifle, men det kan jo tyde på at det er noe ala det som skisseres ovenfor som har skjedd her.
  23. Takk for ytterligere svar og lykkeønskninger! Etter litt titting på videoer og deres råd virker det noe mindre komplisert enn fryktet. Nå forventer jeg ikke noe mer enn fine dager til fjells om jeg skulle flakse meg til et løyve uansett, men blir for dumt å ikke være forberedt om det skulle bli felling.
  24. Her var det kommet inn mange gode svar, tusen takk for det! Bare å søke med andre ord, så får vi se an flaksen om det blir kort eller ei. Skal sjekke ut videoer og tips rundt utvomming og sånt, virker som det skal være mulig å få til ja!
  25. For en småviltjeger som aldri har jaktet storvilt før og heller ikke kjenner noen som gjør, er det lurt å gå rett på solo reinsjakt? Tenker ikke bare på selve jaktutførelsen, men kanskje spesielt det som skjer etterpå med utvomming osv. Noe jeg aldri har gjort/overvært. Er mye gjort med videoer av utvoming i forkant, kanskje en medbrakt oppskrift underveis, en god kniv og god tid? Nå er det vel ikke sannsynlig med fangst på første jakta men greit å være forberedt.
×
×
  • Create New...